Reptilieni

526 10 0
                                    

Reptilienii (numiți și reptiloizi; engleză Reptilians sau draconieni) sunt o presupusă rasă (sau mai multe) umanoidă extraterestră cu caracteristici de reptilă care joacă un rol proeminent în literatura științifico-fantastică, ufologia modernă și în teoria conspirației. Relatările despre răpiri extraterestre pretind uneori un contact cu creaturi reptiliene. Unul dintre primele rapoarte de acest tip a fost acela din Ashland, Nebraska al ofițerului de poliție Herbert Schirmer, care pretinde că a fost luat la bordul unui OZN în 1967 de către ființe umanoide cu un aspect ușor reptilian, care purtau o emblemă cu un șarpe înaripat pe partea stângă a pieptului. Conceptul de reptilieni pe Pământ a fost popularizat de David Icke, un teoretician al conspirației care crede că un popor de reptilieni ce-și pot schimba forma controlează lumea noastră luând înfățișare de oameni și câștigând puterea politică cu scopul de a manipula societatea umană. David Icke a afirmat în repetate rânduri că mulți dintre liderii mondiali sunt reptilieni sau sunt posedați de către reptilieni în încercarea acestora de a obține puterea pentru a conduce rasa umană.

America

În Mezoamerica antică, Quetzalcóatl este numele aztec al divinității descrise ca fiind un șarpe cu pene. Numele Quetzalcoatl înseamnă, literal, șarpele înaripat - Quetzal Serpiente.

La maiași se numea Kukulkan și la Quiche se numea Gucumatz.

Europa

Cecrope I, primul rege mitic al Atenei era pe jumătate om, jumătate șarpe. Era reprezentat ca exemplul de pe o friză de pe altarul lui Zeus din Pergam (Pergamum).

Orientul Mijlociu

În cultura egipteană antică găsim imagini cu Sobek, zeul cu cap de crocodil și cu Unas, considerată o rasă de ființe reptiliene.

India 

În scrierile și legendele din India, Naga (devanagari: नाग) sunt descrise ca ființe reptiliene care locuiesc în subteran și care interacționează cu ființele umane de la suprafață. În unele versiuni se spune că aceste creaturi au trăit odată pe un continent din Oceanul Indian care s-a scufundat în ape. Textele indiene fac referire , de asemenea, la Sarpa (devanagari: सर्प).

Orientul Îndepărtat

Chinezii, vietnamezii, coreenii și japonezii povestesc despre 龙 (Lóng) (Yong în coreeană, Ryū în japoneză) sau dragoni, care au atât formă fizică cât și metafizică, dar rareori sunt descriși ca având forme umanoide.

Legende Horror de peste totWhere stories live. Discover now