64-Dostlar geri döndü

1.9K 213 37
                                    

Özet: Karl'ın yardımıyla uzaylı teknisyen, Helena'nın kurtulması için gerekli makineyi yapmaya başlar. Helena kısır kalma ihtimaline rağmen işlemi kabul eder. Angela zorlukla da olsa, ara sıra iradesi ile etkiden kurtulmaya başlar.

*** Yeni Bölüm ***

Aniden John'un telsizinden bir ses yankılandı. "John, ben Mark. Çok kötü bir şey oldu, acil aşağıya gelir misin?"

Yaverin sesindeki telaş, John'u endişelendirmişti. Aşağıdan kastının uzaylılara ayrılan bölüm olduğunu bildiğinden, aklına kötü şeyler geliyordu.

"Arkadaşını dinlemelisin John, küçük dostlarının yardıma ihtiyacı olabilir" dedi Eve.

"Hemen geliyorum Mark" diyerek telsizi kapatan John, Evelyn'in kahkahalarını geride bırakarak, asansöre doğru koşmaya başladı.

Aşağıya ulaştığında askerlerin, uzaylı bedenlerini sedyelerle taşıdıklarını gördü. Kısmı olarak parçalanmış bedenler, üzerlerindeki örtüleri kana bulamışlardı.

John endişeyle içeriye koştu. Askerler, yaralı ve ölüleri taşırken, birkaç askerinde yaralandığını fark etti. Mark yaralılar arasındaydı ama ayakta tedavi görüyordu. John hızla yavere koştu.

"Neler oldu Mark?"

"Küçük bir patlama oldu. Uzaylıların getirdiği cihazlardan birini kurup test etmeye başlamıştık ki infilak etti."

"Kaç kişi kaybımız var?"

"Üç askerim yaralandı ama yaraları ölümcül değil."

"Ya uzaylılar? Dsyco veya Jen? Onlar da yaralandı mı?"

"Hayır, Dsyco ve Jen henüz aramıza katılmamışlardı. Fakat makineyi kuran teknisyenlerden ikisi parçalanarak öldü. Üç tane ağır, beş tane de hafif yaralı uzaylı var."

"Patlamaya neyin sebep olduğunu biliyorlar mı?"

"Bak John merakını anlıyorum ama sorguyu sonraya bırakmalıyız. Şimdi öncelikle yaralılarla ilgilenmeliyiz."

"Haklısın Mark, özür dilerim. Nasıl yardımcı olabilirim?"

Jen ve Dsyco aynı anda odaya ışınlandılar. Mark ve askerler aniden gelişleri karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Jen hızla adamlarının yanına gidip kendi dillerinde konuşmaya başladı. Dsyco getirdiği ekipmanlarla, sağlık ekiplerine destek olmaya çalıştı.

John bu patlamanın tesadüf olmadığını düşünüyordu. Evelyn'in habere hiç şaşırmadığını, hatta kötü bir şeyler olacağını zaten biliyormuş gibi davrandığını düşündü. Kadını suçlamadan önce kanıt bulmalıydı. Fakat ilk önce yapılması gereken ise sağlık ekiplerine yardım etmekti.

John, yeryüzünde yaralılara yardım ederken, Helena uzandığı yerden bebeğini düşünüyordu. Dsyco acilen gitmesi gerektiğini söylemeden önce, son kararını dönünce tekrara soracağını söylemişti. Aslında Helena kararını değiştirmeyi asla düşünmüyordu. Kısır da kalsa, karnındaki bebeğinin gelişmesi ve yaşaması daha önemliydi.

Gelecekteki ihtimallere göre yaşamaktansa, hemen önündeki engellere yoğunlaşmayı tercih ediyordu. Kapı açıldı ve Hank içeri girdi.

"Merhaba Helena."

"Hank! Bu ne güzel sürpriz."

"Dsyco yanında tanıdık birini isteyebileceğini düşündü."

"Çok iyi yapmış Hank" diyen kadın gözyaşlarına boğuldu.

"Neyin var Helena? Lütfen konuş benimle."

KOZA - Dünya'nın İstilası (SY)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin