011: Girl Of Beauxbatons

62 9 0
                                    


Helena DeRose

Bonk. Bonk. Bonk. Godverdomme wat was dat geluid? Geïriteerd draai ik me om naar de deur, waar het geluid blijkbaar vandaan komt. Beauxbatons is bij Ravenklauw gaan zitten. (Geen idee of het goed is....) Het had erger gekund. Ze hadden bij Zwadderich kunnen zitten, of Huffelpuf. Na al die mensen die Finn pesten ben ik niet zo'n fan van Huffelpuf. Mijn ogen vliegen door de zaal, als ze stilvallen op een meisje. Ze heeft lichtbruin haar, tot over haar schouders, en blauwe ogen. Ze zit er maar een beetje onzeker bij. "Evangelyne, kijk is! Wat vind je van mijn nieuwe jurkje?" Een meisje van Beauxbatons laat een jurkje zien die dingen laat zien die verborgen moesten worden, als je begrijpt wat ik bedoel. Het meisje, Evangelyne dus, draait zich om en zegt nieuwschierig :"mooi hoor Annabelle! Maar hoe kom je eraan?" Annabelle draait zich om, en daardoor kan ik haar gezicht zien, of tenminste, wat ooit haar gezicht was. Ze zit letterlijk ónder de make-up. Haar kleding is te kort en veel te strak, en natuurlijk kijken alle jongens naar haar. Jongens, ik zal er nooit wat van begrijpen. Behalve Holden, Hunter, Finn, Ron en Harry zijn alle jongens gestóórd. Ze vallen op meiden die lijken op mislukte wortels met te strakke en veel te korte kleding aan. Wat is daar nou leuk aan? Het zal wel. Belangerijker is waar dat irritante gebonk vandaan komt. Ik hoor Evangelyne fluisteren tegen Annabell; " waar komt dat gebonk vandaan?" Iedereen uit de hele school en heel Beauxbatons kijken naar de deur. "Oh, daar zal je Klammfels hebben!" Zegt Perkamentus vrolijk. Oh ja, hun moeten dus ook een meisje bij zich hebben..... waarschijnlijk zo lelijk als een slak.

Langzaam gaan de deuren open. Een paar jongens die in rijen van twee staan stappen uit de deuropening terwijl ze met stokken op de grond slaan. Ze lopen tot ongeveer de helft van de zaal, en dan gaan ze tegenover elkaar staan. Ze houden hun toverstok omhoog en schreeuwen iets wat lijkt op "Ignitis!" Enorme, vlammende draken schieten uit de stokken en vormen een boog. De deuren gaan weer open, en nu komt het meisje van Klammfels binnen. Haar dikke, donkerbruine haren liggen mooi op haar schouders. Haar witte huid glinstert in het zonlicht. Haar grote, gouden ogen blijven op de muur gericht, zonder enige emotie te laten zien. Ik kijk snel naar de lerarentafel, en zie Anderling druk overleggen met Perkamentus, terwijl ze boos naar het knappe meisje van Klammfels kijkt. Net zoals alle meisjes trouwens. De jongens zitten zowat met hun tongen op hun knieën. Het meisje loopt onder de draken door, maar ik denk dat negentig procent alleen nog maar naar haar kijkt. Ze mompelt een spreuk, de draken verdwijnen en heel even verschijnt er een witte wolf. "Ik dacht dat die nooit meer gezien waren!" Hoor ik Annabell zeggen tegen Evangelyne. "Dacht ik ook!" Antwoord zij vrolijk. Rare mensen, die Beauxbattonners

"Cassandra Helix!" Schalt door de zaal. Het Klammfels-meisje draait zich kalm om. "Ja meneer?" Er gaat een schok door professor Anderling heen bij die naam. Wat is er zo erg aan die naam? Okey, Cassandra is niet de meest voorkomende naam, net zoals de naam Helix. Perkamentus loopt Karkarov toe. Hij fluisterd wat, en ik ben de enige die het kan horen. "Igor, ik heb je toch verteld dat je haar niet mee mocht nemen?!" Fluistert hij kwaad. "Er was geen ander meisje beschikbaar, Albus! En zeur niet, jij hebt er ook een uitgekozen!" Een wat? Wat bedoelt hij? Perkamentus schudt zijn hoofd en zegt:"Mijne weet niet wat ze allemaal man. Ja, ze weet wat ze moet doen als ze huilt en ze blijft elke bloedmaan in haar kamer. Het is ook niet zeker dat zij gekozen word!" Wacht even.... Dit ken ik. Mijn ogen schieten naar Cassandra, en ze kijkt me onbewogen aan.

"Ziet er naar uit dat we hetzelfde zijn, niet?"

Bij elke Bloedmaan verandert ze, in een creatuur dat niemand tegen wil komen

Zij en Cassandra zijn de laatste met de Vloek

Secrets-HP//ON HOLD\\Where stories live. Discover now