Proloog

162 9 1
                                    

WARNING:

Ik heb dit verhaal geschreven toen ik echt heel jong was, er staan typfouten in en er klopt helemaal niks van. Ik heb toch besloten om het af te maken, en misschien komt er een sequel waar ik wel trots mee op kan zijn. Denk asjeblieft niet  dat dit mijn schrijftstijl is. Dit verhaal is echt niet een goede representatie van mijn schrijfstijl. Enjoy anyway, I guess.






WARNING: bevat depressie, snijden en boyXboy. Als je daar niet tegen kan, raad ik je aan om dit niet te lezen. Verder bevat natuurlijk magie en dingen die (waarschijnlijk) nooit echt gebeurd zijn of kunnen gebeuren. Dit boek heeft kleine hoofdstukken, van rond de 500\600 woorden. Veel leesplezier!

Helena DeRose

Hallo. Ik ben Helena DeRose. Tenminste, die achternaam gaven ze me in het weeshuis; De Schijnende Zon. Erg toepasselijk. Het is een felgeel, oud en vooral erg lelijk gebouw. Ik ben de enige van mijn leeftijd hier. Er zitten hier ongeveer 30 á 40 kinderen. En geloof me, dit zou ik mijn ergste vijand nog niet toewensen. Elke ochten een lompe vrouw die eruit ziet als een gorilla die je wakker maakt, pap voert en je behandelt als een klein kind. Fijn.

Ik zat in mijn kamertje te lezen toen een bosuil op het raam tikte. Het was nou niet dat dat dagelijkse koek was, maar er waren wel meer rare dingen gebeurt. Zoals toen ik 6 was, ik heb toen (perongeluk) Het bad laten ontploffen. En op mijn 7 zat ik is een keer op het dak, zonder te weten wat ik daar nou eigenlijk deed. De bosuil klopte harder..."tok"...."tok"... ik trok een geërgerd gezicht en besloot om het raam open te doen. De bosuil liet een brief vallen waar in grote, gifgroene letters op stond;

Helena DeRose
De Schijnende Zon
Afterwood 28

Ik ken niemand die mij iets zou schrijven, aangezien ik niemand ken zowat. Ik twijfelde even of ik de brief wel open moest doen, straks was het weer een prank van Edward en zijn bende. Ik besluit om de brief toch maar open te doen. Misschien is het belangerijk?

"Beste Helena DeRose, bij deze willen wij aankondigen dat u in aanmerking komt voor Zweinstens Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Spocus. Hierbij treft u een lijst van boeken en spullen die u nodig heeft voor het komende schooljaar. U ziet er ook waar en wanneer de trein vertrekt naar Zweinstein.
Vriendelijke groet
Minerva Anderling, vice-directeur.

Verward las ik de brief nog een keer. Erg grappig hoor, Edward. Eerst me lelijk en dik noemen, en nu ook een heks. De kans dat dit waar is is ongeveer even groot als dat ik One Direction ontmoet. Ontzettend klein dus. Ik kijk naar de lijst met benodigheden, en lach om de idiote spullen die er staan. Ik ben misschien jong, maar ik ben niet dom. Opeens klinkt er beneden gegil en gerommel. Ik zucht en loop naar de deur. Ik wil hem open doen, maar iemand anders smijt hem al open. Ik spring geschrokken naar achteren, en sis boos. In de deuropening staat een man, met een dikke haardos en een nog dikkere baard. Wat moet die gast hier?! "Hallo, sorry voor het binnenvallen, bent u Helena DeRose?' Even ben ik te verbaasd om te reageren. Die vent denkt dus even binnen te vallen, in míjn kamer, en dan te vragen wie ik ben?! "De vraag is eerder wie jíj bent" snauw ik. Hij kijkt op en zegt; "Heb je de brief gekregen?" Ik knik. Edward gaat wel héél ver dit keer. "Dan verbaast het je dus niet dat je een heks bent, Helena. Ik ben hier om je te begleiden naar Zweinstein."


Edited 27/03/2016

Secrets-HP//ON HOLD\\Where stories live. Discover now