008: Forbidden

82 9 0
                                    

Helena DeRose


Als ik de volgende morgen de zaal in loop, is het eerste wat ik zie dat Finn naast Hunter zit. Bij Zwadderich dus. Ik vraag me af wanneer die twee eindelijk gaan bekennen dat ze elkaar leuk vinden, aangezien iedereen het ongeveer ziet behalve hun. Het volgende wat ik zie is Malfidus, vol met blauwe plekken. Ik glimlach even in mezelf, en loop vervolgens naar Lorena toe, om daar met een plof te gaan zitten. "Hey Lor, hoe gaat het ermee?" Ze kijkt op en glimlacht. "Goed hoor. Met jou?" Ik knik. "Heb jij ook gezien dat Malfidus onder de blauwe plekken zit?" Ik knik grijnzend. "Jep" Ze kijkt me onderzoekend aan. "En zo te zien hebben we de dader gevonden." Mijn grijns word nog breder. "Had het gezegd! Nu heb ik een Malfidus-in-elkaar-slaan kans gemist!" Ze trekt een pruillipje. "Aww, arme jij. Maar volgens mij had jij het te druk met een zekere Ronald Virus Wemel." Zeg ik. Mijn wangen beginnen pijn te doen, zo groot is de grijns op mijn gezicht nu. Lorena wordt helemaal rood en mompelt een paar verwensende woorden.


~♡♡♡♡♡~


Ik loop rustig met Lorena en Finn naar kruidenkunde als een jongen tegen me opbotst.
"Ben.... ben jij Helena DeRose?" "De vraag is eerder, wie ben jij? De jongen staat op. "Ban Silver." Ik knik. "Is er iets wat ik moet weten?" Hij knikt. " Perkamentus zei dat je naar hem toe moest komen." "Okey, ik kom er zo aan." Die ogen... Ik ken die ogen ergens van. Hij heeft felblauwe ogen die je maar een keer in je leven ziet. "Finn, Lorena, loop maar vast door. Ik zie jullie zo wel." Ik hoop dat het goed gaat, aangezien Lorena Finn niet zo mag. In gedachten verzonken loop ik vol tegen de waterspuwer op die de toegang tot Perkamentus' kamer bewaakt. "Smekkies In Alle Smaken" snauw ik naar de Waterspuwer. Ik loop snel de trappen op naar de kamer van Perkamentus, terwijl ik over mijn pijnlijke voorhoofd wrijf. Ik klop op de deur. "Binnen" klinkt een vrolijke stem. Als ik binnenloop, zie ik dat die jongen van eerder, Ban, er ook is. "Helena, dit is Ban. Ban, dit is Helena." Ik kijk ze allebei aan. "Het zal je goed doen om te horen dat er nu nog iemand anders tijdelijk op school is van Lorena's soort. Ik weet waar de andere van jou soort uithangt, maar geloof me, die kom je snel genoeg tegen." "Dat was het?" Perkamentus knikt. "En pas op, vanavond is het een Bloedmaan. Ik knik. Dààr ken ik hem dus van.

Tam tam taaaam... welk soort? En waar kent Helena hem van? Ik geef vanaf nu een of twee tips wat Helena zou kunnen zijn. Raden in comments mag, maar ik zeg niet of je het goed of fout hebt. Veel raadplezier! Tip: sommige woorden lijken onbelangerijk, maar zijn misschien niet zo onschuldig...

Als Helena huilt, gebeurt er iets raars met haar tranen

Haar favoriete plekje in het Verboden Bos is een enorme boom, een zogenaamde 'Blood Tree'.

Secrets-HP//ON HOLD\\Where stories live. Discover now