25. Bölüm, İlk Lonca Düellosu

1K 127 15
                                    


Barın dar merdivenlerinden yukarıya doğru çıkıyorduk. Elenia sol elinin işaret ve orta parmağını duvarın üzerindeki şeritte gezdirerek merdivenlerden çıkmaya devam etti. Loş ışıklı merdivenin sonuna geldiğimizde dışarıdan gelen güneş ışığı barın girişini aydınlatıyordu.

Dışarıya çıktığımızda Tradya'nın loncasından bir şaman ve suikastçı giriş kapısının sağında ve solunda duran tahta fıçının üzerinde oturuyordu. Kısa boyları üzerinde durdukları fıçıda ayaklarının yere değmesine engel oluyordu. Şamanın giydiği açık pembe zırhın omuzluklarındaki gümüş alanda güneş ışığı sokaktaki bir evin duvarına yansıyordu. Kuşandığımız tüm itemler karakterlerimizin boyutuna göre şekillendiği için kullandığı beyaz kalkanı ve beyaz ile pembe karışımı şaman itemiyle karşımda sevimli bir kız olan şaman duruyordu. Miğferinden taşan sarı saçları pembe zırhından beline kadar uzanıyordu. Sevimliliği ile dikkatimi çeken bu küçük kızı incelerken Tradya burada olma amacımızı hatırlatan konuşmasına başlayıp "Siz ucubeler yüzünden bütün keyfimiz kaçtı. Nasıl olurda böyle bir şeye kalkışırsınız. Gelip masamı dağıtarak nasıl bir belaya bulaştığınızı size göstereceğim." Aslında kendisinin duvara fırlatıp kırdığı masa Elenia'nın onu tekmeyle dağıtması için nelerini vermezdi diye düşündüm.

Elenia "Lafı fazla uzatma iri kesim. Üçe üç bir lonca düellosu istiyoruz." Dedi ve sağına dönerek bana göz kırptıktan sonra Age'in de omuzuna dokunarak arkamızda ben olacağım merak etmeyin der gibi bir gülümseme attı.

Tradya "Başka üyeniz olduğunu zaten düşünmüyoruz." Dediğinde yanında olan neredeyse on oyuncu kahkaha attıktan sonra "Sizi kılıcımın ucunda görerek kaldığım eğlenceyi devam ettireceğim. Tobby, Hanna buraya gelin." Dediğinde fıçının üzerinde duran iki ufaklık çevik bir hareketle sıçrayıp beyaz taşların olduğu zemine indi.

"Ben bunlara doğrultabileceğimi pek sanmıyorum." Dedim

Age "Saçmalamanın sırası değil. Hele ki loncamız kurulmuşken böyle düşünmenin hiç zamanı değil." Doğrusu böyle bir çıkışma beklemiyordum. Bir yandan haklı olduğunu düşündüm beta sürecinde WinnerS loncası ile çok ünlenmişti ve oyundaki bir çok oyuncu bize katılmayı istese de üçümüz haricinde hiç kimse loncaya alınmadı. Irk Online'de bireysel bir oyuncu sıralaması bulunmuyordu. Bunun yerine kurulan loncaların sıralaması oluyordu. Loncalar seçtikleri ırklarda sıralamaya girebiliyor ve en iyi loncalar 'S sınıfı lonca' olarak biliniyordu. Bu seviyeye ulaşmış loncalar oyunda zorlu zindanlarda elde ettikleri başarılarla isimlerini duyurabiliyordu. Sürekli gelişerek ilerleyen loncalar birçok efsane itemi zindanlardan elde ederek isimlerini duyurabiliyordu.

Oyunda loncalara ayrılan özel 'Loncalar Sarayı' olarak bilinen bir saray bulunuyordu. Her ırktan s seviyeyi elde edebilen loncaların bayrakları bu sarayın girişinde dalgalanıyordu. Loncalar Sarayında her lonca kazandıkları 'Liderlik Puanı (LP)' ile kendine bu saraydan bir oda alabiliyor ve maceraları sırasında kazandıkları item,parşömen, Şİ gibi malzemeleri oluşturdukları odada bulunan 'Lonca Kasa'sına koyabiliyordu.

Loncalar liderlik puanını (LP) ırk savaşları, zindanlar, lonca düelloları ve özel etkinlikler ile kazanabiliyordu. Yapacağımız lonca düellosu bizim ilk LP kazanabileceğimiz bir çarpışma olacaktı.  

Irk Online - Sanal Dünya (Wattys2017)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin