2015

3.2K 309 36
                                    

Το επόμενο πρωί σηκώθηκα όσο πιο νωρίς μπορούσα, πήρα το φουστάνι και τα παπούτσια που θα φορούσα στο γάμο και ξεκίνησα για το σπίτι της Μελίνας. Ήθελα σαν παιδική της φίλη να είμαι εκεί όσο θα ετοιμαζόταν. Φτάνοντας χτύπησα το κουδούνι και στο κατώφλι πρόβαλε ο Γιώργος.

«Δεν θα με ρίξεις κάτω; Προοδεύεις.» με πείραξε.

«Καλημέρα Γιωργή μου

Ουπς! Αυτή η εικόνα δεν ακολουθεί τους κανόνες περιεχομένου. Για να συνεχίσεις με την δημοσίευση, παρακαλώ αφαίρεσε την ή ανέβασε διαφορετική εικόνα.

«Καλημέρα Γιωργή μου.» είπα και τον φίλησα. Το φιλί μας πήγε να βαθύνει αλλά η Μελίνα εμφανίστηκε φουριόζα και αγχωμένη. Με άπραξε από το χέρι και άρχισε να με τραβάει.

«Έχετε ώρα γι' αυτά. Σήμερα παντρεύομαι.» είπε. «Παντρεύομαι το καταλαβαίνεις;» έλεγε στα πρόθυρα της υστερίας.

«Μελίνα χαλάρωσε. Θυμήσου. Παντρεύεσαι τον άντρα της ζωής σου. Τον Στρατή σου, που τον ήθελες από τότε που ήσουν έφηβη. Ευχόσουν αυτήν την μέρα από το σχολείο και να που ξημέρωσε.» της είπα και την είδα να χαλαρώνει αλλά όχι για πολύ.

Αναγκάστηκα να ανεχτώ το άγχος, τα ξαφνικά ξεσπάσματα υστερίας και κλάματος με υπομονή και επιμονή. Έτσι λένε είναι όλες οι νύφες. Χαρούμενες το ένα λεπτό, υστερικές το επόμενο. Ευχόμουν μόνο να μην συμβεί κι εμένα το ίδιο όταν θα ερχόταν η ώρα μου.

Ο γάμος έγινε και ήταν από τους ωραιότερους που έχω παραβρεθεί. Εγώ άλλαξα στις βέρες στο ζευγάρι και Γιώργος τα στέφανα. Μετά το μυστήριο σταθήκαμε όλοι για να περάσουν οι καλεσμένοι να ευχηθούν. Όλοι εύχονταν σε μένα και τον Γιώργο να είμαστε άξιοι και συμπλήρωναν πάντα και την γνωστή φράση. Και στα δικά σας.

«Θα γίνει κι αυτό.» μουρμούρισε κάποια στιγμή ο Γιώργος στο αυτί μου και τον κοίταξα ξαφνιασμένη, ενθυμούμενη την κουβέντα του στα Κήθυρα. Παραδόξως δεν με τρόμαζε η πιθανότητα. Ίσα-ίσα είχα αρχίσει να το σκέφτομαι κι εγώ.

Μετά τον γάμο των φίλων μας, είχαμε αποφασίσει να πάμε διακοπές μαζί. Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη δουλειά του Γιώργου όμως, τον υποχρέωσε να επιστρέψει στο Λονδίνο. Η Μελίνα με τον Στράτο έφυγαν την επομένη τα γάμου για Μαλδίβες, όπου θα περνούσαν λίγες μέρες χαλάρωσης ως νιόπαντροι. Αποφάσισα να επιστρέψω κι εγώ στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα. Είχα αφήσει κάποια τραγούδια που έπρεπε να τα παραδώσω στον Σάββα μέχρι τον Σεπτέμβρη. Ευκαιρία ήταν να τα τελειώσω.

Να μ' αγκαλιάζεις-TYS_GRΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα