2007:Δέκατα-έβδομα γενέθλια

5.2K 432 44
                                    

2007

Ήταν εφτά Μαΐου , η μέρα των δέκατων-έβδομων γενεθλίων μου και της Μελίνας. (Ναι έχω γενέθλια την ίδια μέρα με την κολλητή μου, πόσο τέλειο είναι αυτό; ) Από την πρώτη δημοτικού τα γιορτάζουμε παρέα. Έτσι κι αλλιώς τους ίδιους καλεσμένους έχουμε κάθε χρόνο. Εκτός από τον Γιώργο που με εκνευρίζει, αλλά τι να κάνουμε που είναι αδελφός της. Ήλπιζα μόνο να μην έκανε πάλι καμία βλακεία, ως συνήθως και με εκνεύριζε.

Ευτυχώς που ήταν Παρασκευή τα γενέθλια μας αυτή τη φορά και μπορούσαμε να το τραβήξουμε μέχρι αργά. Κάναμε τα πάρτι μας εναλλάξ, μια στο σπίτι μου και μια στης Μελίνας. Αυτή τη χρονιά ήταν η σειρά της.

«Λυδία σήκωσε λίγο το τηλέφωνο, η Μελίνα σε ζητάει.» Σήκωσα την συσκευή που είχα στο δωμάτιο μου.

«Μελινάκι τι έγινε;»

«Πήρα να δω τι ώρα θα έρθεις, Δεν μπορώ να αποφασίσω τι θα φορέσω σήμερα. Θα έρθει και ο Στράτος», είπε εκείνη ενθουσιασμένη.

Ο Στράτος είναι ο κολλητός του αδελφού της. Μόλις είχε καταλάβει πόσο πολύ της αρέσει και έψαχνε τρόπους να τον κάνει να την προσέξει. Δυστυχώς όμως, με τον Γιώργο να σπουδάζει στην Χαλκίδα, Διοίκηση επιχειρήσεων και τον Στράτο στη Λαμία, φυσικοθεραπεία, δεν τον έβλεπε όσο συχνά θα ήθελε. Αλλά εκείνη η μέρα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για εκείνη.

«Θα έρθω τώρα να σε βοηθήσω. Θα ετοιμαστώ κι εγώ εκεί»

«Αχ σε ευχαριστώ φιλενάδα, είσαι θησαυρός».

«Να σου πω δεν πιστεύω να είναι και το βλαμμένο ο αδελφός σου εκεί ε;» ρώτησα και στη θύμηση του ένιωσα να με κυριεύει ο θυμός.

«Θα έρθει πιο μετά. Έδινε μάθημα σήμερα, στις πέντε, δεν τον περιμένουμε πριν τις οκτώ» με ενημέρωσε κι αμέσως η οργή μου καταλάγιασε.

«Τέλεια. Άντε κλείσε να ετοιμαστώ κι έρχομαι»

Τον Γιώργο είχα να τον δω από την τελευταία φορά που είχε έρθει τελευταία φορά στην Αθήνα, περίπου ένα μήνα πριν. Τα σαββατοκύριακα απ' ότι μου είχε πει η Μελίνα δεν ερχόταν, προφασιζόμενος ότι είχε διάβασμα και εργασίες για τη σχολή. Η Μελίνα πίστευε ότι είχε βρει κοπέλα. Χα ας γελάσω. Ποια θα ξεστραβωθεί και θα γυρίσει να τον κοιτάξει ; σκεφτόμουν. Όχι ότι ήταν άσχημος.

Εντάξει, άσχημος δεν είναι. Για την ακρίβεια είναι πολύ ωραίος. Μελαχρινός, με μεγάλα πράσινα μάτια, ωραία ζυγωματικά. Όταν χαμογελάει αποκαλύπτονται δύο σειρές κατάλευκα δόντια και δυο χαριτωμένα λακκάκια στα μάγουλα. Όσο ήταν στο σχολείο έπαιζε μπάσκετ σε μια ομάδα με αποτέλεσμα να είναι γυμνασμένος.

Να μ' αγκαλιάζεις-TYS_GRΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα