12.

820 88 4
                                    

"Τηλεμαχε!"άκουσα μια γυναικεία φωνή να φωνάζει. Μια όμορφη κοπέλα εμφανίστηκε μπροστά μας και πήδηξε επάνω στον Τηλέμαχο κυριολεκτικά. Η Φαίη πια κοιτούσε έκπληκτη και είχε στο βλέμμα της μια απορία όπως κι εγω.

"Ηρέμησε μικρή."

"Μου έλειψες, γαϊδούρι."

"Κι εμένα." είπε και την φίλησε γλυκά στο μέτωπο.

"Μάνο!" Συνέχισε με τον ίδιο ενθουσιασμό και τον αγκάλιασε. Τουλάχιστον δεν κρεμάστηκε από πάνω του γιατί θα την είχα σκοτώσει.

"Φαίνεται ότι σήμερα είναι ο γυρισμός των ασωτων." Συνέχισε.

"Ζωή να σου συστήσω τα κορίτσια."

"Από εδώ η Φαίη"είπε και την έδειξε,

"έχω ακούσει τόσα πολλά για σένα! Ο αδερφός μου δεν σταματάει να μιλάει για σένα." Ειπε και έβλεπες την ανακούφιση να φεύγει από το πρόσωπο της Φαιης.

"Και η Εβελινα, η κοπέλα του Μάνου." Συνέχισε ο Τηλέμαχος και η έκπληξη στο πρόσωπο της εμφανίστηκε. Κοίταξε τον αδερφό της με απορία...

"Θα τα συζητήσουμε μετά αυτά." είπε ο Μανος.

"Η μαμά?"

"Στην κουζίνα, από το πρωί δεν έχει σταματήσει να μαγειρεύει. Θέλει λέει να σας περιποιηθεί."

"Ζωή δείξε το δωμάτιό τους στα κορίτσια." Είπε ο κύριος Μιχάλης στην κόρη του.

"Ακολουθήστε με." Είπε και με χάρη ανέβαινε τις σκάλες.

"Κορίτσια συγγνώμη για την απογοήτευση αλλά θα κοιμηθείτε μαζί, ο πατέρας μου είναι παλαιών αρχών και δεν αφήνει τα ζευγαράκια μόνα τους."

"Είμαστε μια χαρά."

"Το μπάνιο βρίσκεται στα αριστερά με καθαρές πετσέτες."

"Ευχαριστούμε." Είπαμε με μια φωνή με την Φαίη.

"Ταχτοποιηθειτε με την ησυχία σας, σαν το σπίτι σας, ότι θέλετε μην διστάσετε να το πάρετε."ειπε με ενα χαμογελο και έκανε να φύγει.

"Α και Φαίη!" Γύρισε στο μερος της και την κοίταξε "Καλώσηρθες στην οικογένεια." Την γελασε και εκλεισε την πορτα της πισω.

Η Φαίη έπεσε στο κρεβατι ανακουφισμενη και έκλεισε τα μάτια της.

"Έλα ηρέμησε τώρα."

"Να ηρεμήσω? Έπαθα σοκ. Ο βλάκας δεν μου είπε ότι θα είναι όλη η οικογένεια εδώ. Μονο για τον πατερα του ηξερα. Μέχρι να καταλάβω ποια είναι και γιατί κρέμεται πάνω του έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου." Ειπε και εννοουσε την Ζωή.

Αφού ταχτοποιησαμε τα πράγματά μας κατεβήκαμε κάτω.

Τους βρήκαμε όλους να κάθονται στο σαλόνι

"Κορίτσια ελάτε, να σας ετοιμάσω καφέ?"

"Αν δεν σας είναι κόπος."

Καθίσαμε και εμείς και η συζήτηση ξεκίνησε πάλι.

[...]

Αποφασίσαμε να πάμε για ένα ποτό σε ένα μικρό μπαράκι της περιοχής.

Αφού έβαλα τις τελευταίες πινελιές επάνω μου και ήταν έτοιμη και η Φαίη κατεβήκαμε κάτω για να βρούμε και την υπόλοιπη παρέα. Δεν θα ειμασταν μόνο οι τέσσερις μας αλλά θα ερχόντουσαν και η Ζωή με μια φίλη της και έναν ακόμα φίλο του Τηλέμαχου.

Ξεκινήσαμε όλοι προς το μπαράκι και μόλις πάρκαρε ο Μανος μπήκαμε μέσα.

Βρήκαμε ήδη την παρέα της Ζωής σε ένα τραπέζι και τους πλησιάσαμε.

Το μπαράκι ήταν μικρό και μερικοί προβολείς έριχναν τα χρωματιστά φώτα τους πάνω στους πελάτες του μαγαζιού.

Το βλέμμα μου έπεσε σε μια κοπέλα που χαιρετούσε ο Μανος και εκείνη είχε κολλήσει επάνω του. Τι στο καλό? Ήταν η φίλη της Ζωής και ήταν αρκετά χαρούμενη που τον έβλεπε. Ψηλή ξανθιά και ένα φορεματακι πιο μικρό και από το χέρι μου. Χαιρέτησε και την υπόλοιπη παρέα και έκατσε εκεί ανάμεσα τους να μιλήσουν....άλλωστε έχουν καιρό να τα πουν.

Η ώρα περνούσε και ο Μάνος δεν μου έδινε σημασία και η άλλη δίπλα του χόρευε ανάμεσα τους. Τα νεύρα μου είχαν φτάσει στην Ινδία και δεν έλεγαν να ηρεμήσουν. Και ενώ τους κοιτούσα τόση ώρα το ρεμάλι δεν είχε καταλάβει τίποτα και εκτός αυτό είδα την ξανθια να τον αρπάζει για να χορέψουν και τότε μόνο με κοίταξε. Του χαμογέλασα ψεύτικα και φυσικα πηγε να χορέψει. Τα νεύρα μου έκαναν ταξίδι σε όλο τον ειρηνικό ωκεανό αυτή τη στιγμη και συνέχιζαν.

Κοίταξα δίπλα μου την Φαίη και με κοιτούσε με ένα συμπονετικο βλέμμα. Άρπαξα το ποτήρι μου και κατέβασα όλο το ποτό. Ο Τηλέμαχος μου έβαλε ακόμα ένα αλλά με προειδοποίησε να το πιω σιγά σιγά. Αλλά τα νεύρα μου αυτή τη στιγμή δεν έλεγαν να ηρεμήσουν. Τους κοιτούσα και η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σπάσει...Την έβλεπα να του τρίβεται και εκείνος να μην ενοχλείται καθόλου, σιγά μην γινόταν αυτό.

"Φεύγω." Είπα στην Φαίη. Δεν το αντέχω άλλο. "Πες του Μάνου ότι είμαι κουρασμένη." Ψιθύρισα στον Τηλέμαχο.

Πυροσβέστης για φίλημα. [✔]Onde as histórias ganham vida. Descobre agora