ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3ο

78 11 0
                                    


''Χάρηκα Rose.'' Μου χαμογελάει και τραβάει ευγενικά το χέρι του. ''Λοιπόν γιατί έκλαιγες προηγουμένως;'' Ρωτάει παίζοντας με τους αντίχειρές του.

Μαλάκα. Δε ξέρεις γιατί έκλαιγα; Παίρνω μια βαθιά ανάσα, ώστε να μη ξεσπάσω και χάσω το πάνω χέρι.

''Τίποτα σπουδαίο.'' Απαντάω τελικά, όσο πιο ήρεμα μπορώ.

''Δεν νομίζω... Φαινόσουν αρκετά στενοχωρημένη.'' Λέει και με κοιτάει, καρφώνοντάς με, με τα πράσινα μάτια του. Απορώ γιατί αυτός ο άνθρωπος έμπλεξε με αυτούς του απατεώνες. Φαίνεται τόσο καλός, τόσο γλυκός, τόσο ''καθαρός''... Όπως και να 'χει όμως, δουλεύει γι' αυτούς. Δε πρέπει να τον αφήσω να με ξεγελάσει.

''Να απλά... Ξέρεις, απολύθηκα σήμερα και δεν είμαι πολύ καλά... Γι' αυτό έκλαιγα.'' Λέω ψέματα. Βασικά δεν είναι και τελείως ψέμα. Η απόλυσή μου έγινε, στην ουσία, η αφορμή για να ξεσπάσω.

''Oh, λυπάμαι πολύ.'' Μουρμουρίζει.

Ναι, λυπάσαι. Λυπάσαι πολύ.

''Τι θα έλεγες να πάμε καμιά βόλτα, να ηρεμίσεις;'' Προτείνει τελικά μετά από λίγα λεπτά αμήχανης σιωπής που πέρασαν.

''Aha! Χρειάζομαι λίγη παρέα αυτή τη στιγμή.'' Συμφωνώ, δήθεν ενθουσιασμένη από την πρότασή του.

''Ωραία λοιπόν, πάμε.'' Μου χαμογελάει. ''Ξέρω ένα μέρος που θα σ' αρέσει πολύ!'' λέει χαρούμενα και σηκώνεται από το παγκάκι.

Διστάζω λίγο να τον ακολουθήσω. Προφανώς δε θα περίμενε να είμαι τόσο εύκολος στόχος. Κανένας λογικός άνθρωπος δε θα δεχόταν να πάει βόλτα μ' έναν άγνωστο που μόλις γνώρισε. Μπορεί να με κατάλαβε. Μπορεί να με κατάλαβε και να θέλει να με πάει στον Nick πιο νωρίς, για να πληρωθεί ακόμη πιο καλά, ή για να πάρει γρηγορότερα τη δόση του. Ούτως ή άλλως, έτσι κάνουν όσοι δουλεύουν γι' αυτόν. Βέβαια, μπορεί να μην με κατάλαβε κιόλας. Να προσπαθεί απλά να με προσεγγίσει, γιατί κινείται αργά. Ό, τι κι απ' τα δύο κι αν συμβαίνει, δεν πρέπει να τον αφήσω έτσι.

''Πάμε.'' απαντάω τελικά και σηκώνομαι από το παγκάκι ακολουθώντας τον.

[...]

''Τι είναι εδώ;'' Ρωτάω σκανάροντας με τα μάτια μου το χώρο γύρω μου.

''Στάβλος.'' απαντάει περιπαικτικά και συνεχίζει να προσπερνάει και να σπρώχνει ανθρώπους προσπαθώντας να φτάσεις τις σκάλες, που βρίσκονται στην άλλη άκρη του μαγαζιού.

Wrong || H.S.  [DISCONTINUED]Donde viven las historias. Descúbrelo ahora