deel 5

551 37 4
                                    

"Salam yemma" zei ik zogenaamd vrolijk met weer die neppe glimlach op. "Ehlel ehlel kom binnen mijn dochter, hoe gaat het ? Alles goed? Ook goed met Nourdin"? Haha daarom houd ik van mijn moeder. In een seconde kan ze zoveel vragen en ja kijk jij maar bij welke vraag je moet beginnen te antwoorden.

"Salam getjie hoe gaat het"? Zei nordin scheinheilig. Hij heeft zich altijd anders voor gedaan bij me ouders. Hij kan het zo goed dat het allemaal zo geloofwaardig overkomt. Totdat ik me moeder vertel dat we gaan scheiden dan krijgt ze de schrik van haar leven meskiena. Zij die altijd dacht dat ik gelukkig met Nourdin was krijgt ineens te horen dat haar dochter gaat scheiden.

Ik ben dom geweest en ik blijf dat herhalen. Van begin af aan had ik me moeder alles moeten vertellen. Maar nee ik heb 4 jaar alles verzwegen. Ik ben benieuwd naar haar reactie. "Uhm Nora mijn dochter hoe komt het dat je zoveel blauwe plekken op je arm hebt"? Shit shit ik heb m'n trui perongeluk een beetje naar boven geschoven , ik was het helemaal vergeten. Ik zag haar kijken naar Nourdin. Mijn moeder is een hele slimme vrouw. Als haar gevoel zegt dat er iets niet klopt dan is dat ook gewoon zo. "Weloe a yemma heb m'n arm gewoon gestoten weha". "Nee dat kan niet, trek je mouw eens omhoog". "Ewa safie eh yemma maak je geen zorgen er is niks". "Er is niks eh getjie ze heeft haar arm gestoten tegen het aanrecht". Ik zag Nourdin mijn kant op kijken met de blik van "Wacht maar als we thuis zijn, ik maak je af". "Als er wat is kun je altijd bij me terrecht he dat weet je Nora". "Ja tuurlijk yemma je weet dat ik van je houd".

Ik besloot maar van onderwerp te veranderen voor ze hier achter komt dan ben ik nog verder van huis. "Ewa waar is Souhailla a yemma"? "Ze is boven aan het leren". "Wagga dan ga ik even bij haar kijken" en ik liep richting haar kamer. Souhailla is mijn zusje, ze is een schat van een meid en ik kan hartstikke goed met haar opschieten. Ze is 19 en studeert rechten. Een mooie en slimme meid die het ver zal schoppen.

"Heeee souhaillaaa". "Heee zussie , so lang niet gezien man". "Ja klopt waar ben je verdwaalt, je komt niet meer langs weloe". "Ewa qa tweried, ik heb het echt druk met mijn studie en stage". Uit het niets barstte ik plotseling in huilen uit. "Nora wat is er"? "Niks souhailla niks"."Nora kijk me aan , er is iets met je. Ik heb het allang aan je gemerkt dat iets je dwars zit maar wilde het niet vragen". "Ik ben ziek , ziek geworden" zei ik huilend. "Wat hoebedoel je ziek? Je gaat me nu alles vertellen. Ik ben je zusje en je kan alles bij me kwijt". "Wil je het echt weten , maar schrik niet en vooral niet schreeuwen". Ik trok mijn abaya , hoofddoek en broek uit en liet haar al mijn plekken zien. "WAAAAAAAAAATTTT IS DIITTTT NORAAAAA? WIE HEEFT DAT GEDAAAAAAAAN"? "SSSST stil stil, ik zei toch niet schreeuwen. Niemand weet dit niemand alleen jij". "Kom hier en vertel me nu wie dat gedaan heeft. Ik zweer het ik snijd diegene de keel door". "Sst souhailla, yemma mag dit niet weten". "Yemma mag dit niet weten? Ben je helemaal gek geworden? Dit moet zij zien. Weet je hoe pijn dit me doet om jou zo te zien. Al heb ik die plekken niet het raakt me in mijn hart en het doet pijn. Dat is niet normaal meer je hele lichaam zit onder. Wie is het wie"?

"Het is Nourdin". "WAAAAT MEEN JE NIEEET"? "Praat zacht of ik vertel je niks". "Vieze vieze vieze tering hond". "Het is Nourdin die me 4 jaar lang mishandelt en 4 jaar lang opgesloten heeft". "Maar je was gelukkig? Altijd als je met hem was zag ik je lachen"? "Ja tuurlijk moet ik lachen. Achter die glimlach schuilt een oceaan vol verdriet en tranen, je moest eens weten.Ik was 6 maanden zwanger en hij heeft mijn kleine meisje allah ir7amha doodgetrapt. Hij heeft me in m'n buik getrapt tot ik voor zijn neus bewusteloos was. En dit allemaal door een leugen van een meisje genaamd Imane waar hij ook 4 jaar meegaat die beweert dat ik een man binnen gelaten heb terwijl hij aan het werk was". "Dus als ik het goed begrijp wordt je 4 jaar lang mishandelt en getrapt door Nourdin"? "Ja precies". Ik moest dit kwijt, ik moest het al wist ik dat mijn eigen graf alsvast kon graven als Nourdin hier achter kwam.

Kennen jullie die momenten dat je iets niet mag vertellen maar uiteindelijk toch uitbarst? De maat is vol , het heeft de top bereikt en ik kan het niet meer!

"Noraaa kom je naar beneden? Nourdin moet morgen vroeg werken en het is al laat" hoorde ik me moeder van beneden roepen. Shit er staat me nog wat te wachten thuis. "Nou mooi niet, jij gaat nergens heen en vooral niet met die hond". "Souhailla laat me ik zie er toch niet meer uit, ik heb mezelf verwaarloosd en ben het al gewend. Die paar klappen die hij me straks geeft kunnen er nog wel bij". "Ben je gek geworden? Ik laat niemand jou pijn doen begrijp je dat? Wollahi je gaat niet meer naar huis. Je blijft hier en ik zal persoonlijk voor die scheidingspapieren zorgen. Jij vertelt yemma alles van a tot z en je laat je lichaam zien. Dit kan toch niet? Dit is te gek voor woorden". "Het is heel lief van je dat je om me geeft maar ik moet met hem naar huis". "Ik heb wollah gezworen dat je nergens heen gaat. Wollah is niet zomaar een woord , het heeft een grote betekenis. Pak mijn pyjama maar uit mijn kast en ga douchen derest regel ik nu zelf". Ik had geen keus meer , ik moest wel blijven en besloot toch maar een pyjama van haar te pakken en te gaan douchen. Ik hoorde Souhailla de trap aflopen. "Yemma Nora roept je even, ga naar boven". "Wagga".

"He luister vieze tering klootzak, wie denk je wel niet dat je bent"? "Uhm en waar heb jij het nou weer over"? "Waar ik het over heb , waar ik het over heb eh miss n ra7ram. Moet ik je dat nog uitleggen"? "Ja als je tijd hebt graag". "Grote mond nog he, wie ben jij om mijn eigen vlees en bloed zo te behandelen WIEEE WIEE BEN JIJ? Heb je wel gezien wat je met haar gedaan hebt? Besef je dat of niet"? "Begin jij ook al jezus man hou op ,aansteller". "Wollahi je bent nog niet van me af. Van mij niet ,van me ouders niet en van Allah niet. Dit komt boven tafel en daar ga ik voor zorgen". "Luister rat je houdt die smoel van je dicht of ik bezorg je 2x zo erg als wat die zus van je heeft". "Kom maar kom dan eh hond, ik ben niet bang voor jou totaal niet zelfs. Zieligerd tegen een vrouw kan je wel op he"? "Nora gaat niet met je naar huis, ze blijft hier en ik regel de scheidingspapieren. Mijn ouders en jou ouders zullen dit te weten komen. Zowel dat je haar dochter dood hebt getrapt als die plekken op haar lichaam. Wij kennen normaal schaamte jegens onze vader maar die schaamte kan nu even de pot op. Hij zal dat allemaal zien en jou vader ook. Dan zullen we even zien wie hier de baas is en nu opdonderen naar je huis. Ik wil je niet meer zien vieze vuile tering klootzak". "Is goed we zullen zien!!". En hij liep weg naar buiten.

Zou Souhailla toch een goed besluit genomen hebben? Zou dit misschien een nieuwe start voor me zijn? Heb ik nu mijn vrijheid terug? Een nieuwe begin of het begin van een hel?

De rechten van een Islamitsche vrouwWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu