deel 7

503 38 3

Ik zag hoe mijn vader hem met trillende handen bij zijn keel greep. Hoe moet mijn vader zich op dit moment voelen? Hij heeft me 20 jaar opgevoed en dan krijgt hij dit ervoor terug? Ik wist niet zo goed hoe ik me moest gedragen en barstte in tranen uit.

"Ja sla hem helemaal kapot pa! Hij moet voelen wat hij Nora al die jaren heeft aangedaan!" Ik zag hoe hij Souhaila vol woede aankeek. Een blik dat niet veel goeds beloofde. Een blik dat aangaf dat dit het begin is van een hel. Mijn broers en me schoonvader haalde me vader met moeite bij hem weg. "Allah jdiek eh hamadi laten we erover praten" hoorde ik me schoonpa zeggen. "Praten? Praten? Aub je laat me lachen ik ben laaiend ik ben woedend ik ben niet in staat om te praten. Zie je wel wat hij mijn dochter heeft aangedaan? Hij heeft haar zowel fysiek als lichamelijk mishandeld. Hier valt niet over te praten.

Is dit hoe een vrouw in de Islam behandeld moet worden is dit het? De Quraan behandelt het onderwerp slaan van vrouwen als volgt (4.34): 'Mannen zijn de beschermers en onderhouders van hun echtgenotes omdat God de enen boven de anderen heeft doen uitmunten in [fysieke] kracht en omdat zij van hun rijkdommen zullen besteden [aan hun vrouwen]. Deugdzame vrouwen zijn dus zij, die vroom zijn en heimelijk bewaren hetgeen God onder haar hoede heeft gesteld. En degenen die zich slecht gedragen: wijst haar [eerst] terecht en [als dat niet helpt] laat haar in haar bedden alleen en [als laatste en ook afgeraden] geef haar een lichte tik [in plaats van haar te slaan]. Waarlijk, God is Verheven, Groot.' Dit is een van de hadith die ik laatst heb gelezen.

Waarom wordt mijn recht afgepakt? Waarom kan ik geen normaal leven leiden? Waarom word ik in elkaar gebeukt zonder enige reden? 'En als gij een breuk tussen hen vreest, stelt dan een scheidrechter [bemiddelaar] van zijn familie en van haar familie aan. Indien zij verzoening wensen zal God deze tussen hen tot stand brengen. Voorzeker, God is Alwetend, Alkennend.' En mijn lieve zusje was hier de bemiddelaar. Ya allah waar heb ik dit aan te danken? Is dit een beproeving? Of Is dit een teken?

"Geef me een reden waarom jij je vrouw op deze manier hebt behandeld en miss nhram?" "Heb ik jou zo opgevoed is dit wat je van huis uit hebt meegekregen?" "Als ik Said heet noemt je mij ooit vader! Ik schaam me dood voor je." En PAATSS daar ging de 2de klap op zijn gezicht.

"Nou praat dan vieze vuile tering hond he? Ik ben Souhaila en ik zal je laten zien waar toe ik in staat ben. Hier zal je voor boeten!" Nourdin zat er als een zoutzak bij en kon geen woord uitbrengen. Me schoonmoeder stond me tranende ogen toe te kijken zonder ook maar een woord te zeggen. "WEET JE WAT OPDONDEREN MET JULLIE ALLEMAAL JA! IK HEB JULLIE NIET NODIG! Van mij zullen jullie geen last meer hebben. MAAR JIJ SOUHAILA WOLLAH IK MAAK JE KAPOT!" M'n broers zagen zwart voor zich en liepen achter hem aan. Hij pakte hem bij zijn keel en ze schopte hem. Ze zijn niet meer te stoppen. Ze kennen geen genade als het gaat om de veiligheid van hun zusjes.

"LUISTER ALS JE OOK MAAR EEN DING BIJ HAAR FLIKT IS HET GEDAAN MET JE!" Hij wierp nog even een dodelijke blik naar Souhaila en liep met een manke been de deur uit.. Ik liep samen met mijn moeder, schoonmoeder en Souhaila naar boven zodat de mannen hier over konden na praten.

"Zo opgeruimt staat netjes, die hoeven we hier ook nooit meer ove de vloer te hebben!"

Hoe moet dit nu verder? Moet ik hem laten gaan of nog een kans geven? Ziet hij wel in wat hij heeft aangericht? Valt hier nog iets op te lossen of is dit dan eindelijk de bevrijding na 4 jaar lang. Is dit het begin van hel en een oorlog of juist niet? Zoveel vragen door me hoofd die alleen Allah soubhanahou wata3ala kan beantwoorden...

Een klein vervolgje voor de trouwe lezers!

De rechten van een Islamitsche vrouwWaar verhalen leven. Ontdek nu