deel 6

607 34 5

"Yaaaraabbi salama Nora wat is dit in godsnaam , wie heeft dat gedaan? Weet Nourdin hiervan"? "Sorry yemma het spijt me , het spijt me ik kan er niks aan doen" en de tranen begonnen weer te komen. Nu moet ik mijn lieve moeder alles vertellen. Na 4 jaar moet ik alles opbiechten. "Nourdin heeft dit gedaan yemma, nourdin mishandelt me dag in en dag uit". "Nee mijn dochter dat kan niet , dat kan niet. Nourdin is een goede praktiserende man". "Nee dat is hij helemaal niet, zo doet hij zich voor bij jullie ja maar dat is hij niet. 4jaar lang heeft hij me bedrogen met een of andere Imane die hem gehersenspoelt heeft met allerlei leugens over mij". "Gzaaaa eh yemmaa gzaaa kijk wat die hond bij haar gedaan heeft. Pik je dat pik je dat eh yemma? Het is mijn zus en niemand komt aan haar. Wollah ik zal zijn ouders nu meteen bellen. Ik pik dit niet"!!!!!! "Rustig Souhailla rustig, wollah ik vind het echt lief maar ik regel het zelf wel". "Nora kijk me aan" zei me moeder verdrietig.

Dit is het ergste moment. Ik moest mijn moeder aankijken. Ik moest haar in haar ogen aankijken ik wist dat ik dat niet kon en begon nog harder te huilen. "Je bent nooit naar mij toegekomen. Ik dacht al die tijd dat je gelukkig was". "Ik kon en mocht het niet vertellen yemma, als ik het er met iemand overhad zou hij me dood maken". "Er is vast nog meer aan de hand, vertel alles van begin tot eind. Dit kan niet mijn dochter. Als jij pijn lijdt lijd ik ook pijn". Mijn moeder heeft altijd van die woorden en zinnen die me diep in mijn hart raken. Als ze zulke dingen zei kwamen de tranen vanzelf ik kan ze niet tegen houden. "Hoevaak heb ik tegen jou gezegd jij bent en blijft mijn kleine dochter. Je mag dan wel 24 zijn maar je blijft mijn kleine dochter. Je kan alles bij me kwijt waar het ook over gaat". "Safie yemma ze heeft het al moeilijk, laat haar een beetje bijkomen.

Kun je je voorstellen eh yemma dat jij 4 jaar lang wordt mishandelt door pa , 4 jaar lang a 3ibadellah en 4 jaar volhouden"? Zei souhailla boos. "Nee ik zou dat niet kunnen, ik zou fysiek dood gaan". "Waarom mijn dochter waarom? Je hebt je laten verwaarlozen en als stuk vuil laten behandelen. Ik heb mijn dochter groot gebracht en ik was blij voor je toen je trouwde. Ik was een trotse moeder , ik dacht dat je in handen van een goede man was". "Semhay semhay hoevaak moet ik het nog zeggen"? "Hoe wil je dit aan je vader verklaren Nora"? "Yemma laat haar ik ga alles regelen. Die viezerik zal boete voor zijn daden. Wollahi hij is nog lang niet van me af. Samen met zijn ouders komt hij hier naar toe en zal hij dit verklaren en nu vandaag nog. Niemand raakt mijn zus aan met zijn tengels".

Ik houd van Souhailla. Ze mag dan wel een paar jaar jonger zijn dan mij maar echte vriendinnen zijn we zeker. We hebben sinds kleinsaf aan een onafscheidelijke band met elkaar. Altijd komt ze voor me op als er wat is en anderom ook natuurlijk.

"Als ik geen Nora heet zullen Ismael en Ilias hier ook van af weten. Ik heet dus wel Nora en ik ga ze dit vertellen. Ze slachten hem in stukjes als ze dit zien".
"Souhailla rustig , ik ben ook boos maar doe rustig" zei me moeder dit keer wat harder. "Nee yemma hoe kun je rustig blijven als je dit ziet. Ik ga zijn moeder nu nu bellen".

"Ehlel getjie ja met mij gaat het goed, kun je nu komen samen met je man? Nora en Nourdin zullen hier ook zijn". "Wagga safie dan zie ik je zo". "Zo dat is geregeld die zullen er zijn. Hier yemma bel jij Nourdin want naar mij zal hij niet luisteren".
"Hallo ja met Yasmina moeder van Nora, ik wil dat je nu meteen hier komt. Je ouders zijn ook onderweg" en ze hing op.
"We zijn nog niet klaar hoor, ik bel nu Ismael en Ilias". Nadat Souhailla iedereen gebelt had ging ze naar beneden.

"Salam oe 3alaykom eh tseynou" zei me schoonmoeder lachend. Nourdin had een schat van een moeder. Ze was zo aardig en begreep je altijd. "Wat is er mijn dochter , je ogen zijn zo rood"? "Wat er is dat zul je zo merken als je heilige zoon komt". "Souhailla stil nou, doe eens normaal, heb een beetje respect" zei ik zacht tegen haar. Ze was daarna gelukkig stil en bleef wachten op Nourdin , Ismael en Ilias.
"Nee blijf zitten Nora ik doe wel de deur open voor die hond". Ik zag m'n schoonmoeder verwarrend kijken. Nourdin's vader nam ook rustig een plek aan tafel. "Ah kom binnen eh miss n ra7ram , nu mag je laten zien hoe heilig je bent". "Souhailla wat is er met jou, ben je gek geworden"? vroegen Ismael en Ilias tegelijk.

Nourdin , ismael en ilias kwamen tegelijk binnen. Ik was doodstil en zenuwachtig. Even later hoorde ik weer de deur bel gaan , dat zal vast mijn vader zijn. Souhailla liep richting de deur en deed open. "Ehlel ehlel, vergadering hier meh"? Zei me vader lachend. Haha hij is niks veranderd, nog steeds de grappige en vrolijke Hamadi van vroeger. "Kom pa zeker een vergadering hier" zei Souhailla boos terwijl ze naar Nourdin keek. Nourdin kon je ondertussen met een tomaat vergelijken. Yemma had ook rode ogen van het huilen.

"Nou begin maar Nourdin, je hebt een hoop te vertellen". "Ik heb niks te vertellen hoor, jij misschien"? "Ik zweer het je je haalt de bloed onder m'n nagels vandaan". "Woow woow souhailla kalm wat is dit en wat is er aan de hand"? Vroeg Ilias verwarrend. "Zal ik jullie laten zien wat er is"? Terwijl iedereen stil zat af te wachten trok Souhailla m'n mouw om hoog".
"Kijk eh getie en 3zizi, dit heeft jullie heilige zoon gedaan". "Allah allah allah astagfiroullah , dit kan mijn zoon nooit gedaan hebben". "WHAAAAAT THEE PIEP IS DAAAAT NORA"?

Ismael en Ilias geven heel veel om me. Al zijn ze getrouwd ze houden van me en maken zich zorgen om me. Ik zag hoe Nourdin gebaarde naar Souhailla ik maak je af. "Ooh maak je me af , kom maar kom vieze hond. Scheinheilig achter de rug van je vader kun je wel gebaren he? Doe het maar eens voor hen gezicht". "En dit is nog niks he 3zizi kijk hier" en ze trok mijn broek een beetje omhoog .waar je de plekken op m'n been zag. Iedereen stond verbaasd te kijken zonder wat te zeggen. "Nou hebben jullie hier niks op te zeggen? Nee oke dan neem ik het woord wel".

"Jullie zoon behandelt mijn zus al 4 jaar zo, sinds ze getrouwd zijn. Mijn zus was zwanger van een dochter en die heeft die ezel van jullie dood getrapt. Hij heeft haar getrapt in haar buik tot ze neerviel. Sorry voor mijn taalgebruik maar hij verdient mijn nette woorden niet. Kijk hier dit zijn de bewijzen. Ze heeft letterlijk littekens op haar huid van weet ik veel hoelang geleden".
"Nordin is dat waar? Behandel jij je vrouw zo"? "Oh semhay rezja ik was nog niet klaar. Hij heeft 4 jaar lang contact met een andere vrouw Imane die beweert dat Nora een man binnen gelaten heeft". Ik zag dat Ismael en Ilias echt hen best deden om zich in te houden. "A3oedoe billeh ie mina shaytan ie razjiem, heb ik jou mijn dochter gegeven om haar zo te behandelen"?
"Is dat waar of niet eh yeghjoer"? Vroeg m'n schoonvader. "Ja dat is waar, ik heb dat gedaan". Paaaaatss! Daar ging een harde klap tegen zijn gezicht. "Allah in3er allah in3er ik ga zo wat zeggen eh yeghjoer. Heb ik jou zo opgevoed? Heb ik jou geleerd om je vrouw te mishandelen"?

"Wat had ik tegen jou gezegd Nourdin? Behandel mijn zus alsof het je eigen zus is en zorg voor haar. Ik heb zo de neiging om je hier verrot te slaan maar dat zal niet helpen" zei Ismael woedend. Yemma en getjie waren doodstil en wisten niet wat ze moesten zeggen. Me pa liep richting Nourdin de kant om hem bij z'n keel te pakken maar Ismael en Ilias hielden hem tegen. "Nee pa je schiet hier niks mee op, we gaan dit uitpraten". "Ga je mag hem klappen pa , heeft hij ze nodig vieze hond. Zal hij voelen wat Nora elke dag heeft moeten voelen al die jaren lang".

Souhailla is echt een schat, ze zit er meskiena echt mee. Als ik het haar niet had vertelt was niemand hier achter gekomen en zat ik nu vast thuis opgesloten in m'n eentje te janken wachtend tot wanneer Nourdin weer zo een hectische aanval zou krijgen.

Ik weet nou niet of ik blij moet zijn maar een opgelucht ben ik zeker. Heb ik toch goed gedaan om dit uit te praten en te scheiden van hem? Kan ik eindelijk weer aan het werk gaan en dit allemaal vergeten?
Kan ik weer een normaal leven leiden netzoals elke 24-jarige vrouw?

De rechten van een Islamitsche vrouwWaar verhalen leven. Ontdek nu