Deel 9

551 31 4

2 maanden later :

Ik woon nog steeds bij m'n ouders en Souhailla. Souhailla heeft me zo goed gesteund al die tijd en is er voor me geweest. M'n ouders hebben ook van alles geprobeerd zodat ik mijn verleden kan vergeten maar tevergeefs. Ik kan het niet vergeten , elke nacht word ik wakker door nachtmerries. Elke keer als ik onder de douche sta zie ik weer die plekken. Ik voel me zo lelijk en gebruikt. Ik heb totaal geen zelfvertrouwen meer. Sinds het gedoe met Nourdin begonnen is eet ik nauwelijks. Ik ben zoveel afgevallen in 4 jaar tijd echt niet normaal. M'n moeder schrok ervan. Ik was altijd een beetje aan de volle kant maar nu echt een skelet. Ik durf amper in de spiegel te kijken, bang dat ik weer tranen zou krijgen. Souhailla zegt me nog elke dag dat ik mooi ben en dat ik weer zelfvertrouwen moet krijgen. Serieus? 4 jaar lang heb ik alles en iedereen over me heen laten lopen. 4 jaar lang is me zelfvertrouwen afgezakt en dan moet ik nu opeens weer zelfvertrouwen krijgen? Nee sorry dat gaat niet in zo een korte tijd. Ik moet echt weer bijkomen van alles. 2 maanden zijn verstreken maar toch.

Ik voel me nu wel veiliger tussen m'n eigen familie. Nourdin heb ik sindsdien een keer gezien op straat. En zal ik eerlijk zijn? Hij ziet er niet uit. Hij is een junk geworden en dat is ook aan hem te zien. Noch ik als Imane willen hem meer. Imane en ik zijn goede vriendinnen in de tussentijd geworden. Nourdin heeft haar beloofd haar te trouwen maar heeft haar geflasht. Hij heeft haar gebruikt voor zijn eigen behoeftes en haar uiteindelijk uitgezwaaid.

Imane kwam ik tegen in de supermarkt. Ze vroeg me of het niet verstandig was als we een keer zouden afspreken en alles aan elkaar uit te leggen. Ze heeft natuurlijk ook haar excuses aangeboden. Ik stemde toe en op de een of ander dag was ik bij haar thuis en hebben we bij gepraat. We zijn nu goed met elkaar en we kunnen ook om elkaar lachen. Nourdin is nu Imane en mij kwijt en leeft van de straten. Eerlijk gezegd was hij best een knappe man. Hij zag er altijd netjes en verzorgd uit maar nu loopt hij er als een junk bij met een sigaret in z'n mond en gescheurde kleren. Hij probeerde me die keer aan te spreken maar ik negeerde hem. Hij kwam achter me aan en zijm excuses aanbieden. Ik deed alsof ik hem nooit gekend heb en liep gewoon door maar ondertussen kon ik het wel in me broek doen.

"Heee nora ik moet je wat vertellen, kom naast me zitten". "Haha nou goed nieuws of slecht nieuws"? "Goed nieuws je zal blij zijn". "Oke mooi om te horen, ben lang niet blij geweest dus verras me maar". "Nou oke jij bent de eerste wie ik het vertel maar hou het voor je". "Ik hou het voor me beloofd". "Ik ga trouuuweeeeen". "Ja dag ga weg"? "Haha ik meen het". "Vertel a themshount wat spook je allemaal uit"? "Haha niks joh, ik ken een jongen al heel lang. Hij zat bij me in de klas en werkt nu met mij". "Hoe heet hij? Hoe oud? Berber of arabier"? "Haha rustig rustig laat me uitpraten. Hij heet Aymane en is 25 jaar. Hij is berbers en komt ook netals ons uit Alhoceima en ook Aithwayagher". "Abi sotaath 25? Jij bent pas 19 a tamza". "En dan? Liefde kent geen leeftijd schat". "Hewa hoelang is dit gaande"? "We hebben nooit wat gehad ofzo. We vonden elkaar leuk maar dat hebben we nooit aan elkaar vertelt. Gister kwam hij naar me toe en vroeg hij pa's nummer". "En jij weet zeker dat je hem wilt"? "Ja zeker , ik vind hem echt leuk". "Luister schat, maak een goede beslissing en volg je hart. Je weet het ze zeggen ; liefde maakt blind. Ik wil niet dat je meemaakt wat ik meegemaakt heb. Ik hoop dat je je hart volgt en als hij je elmakteb is marhbabihoum. Wat mekteb is kun je niet tegenhouden". "Nee hij is het echt". "Ewa ga maar naar yemma en vertel het haar. Je word bijna 20 en je bent al volwassen genoeg om te weten wat je doet, gebruik je verstand". "Ja zal ik zeker doen, ik ben echt blij dat ik zulke dingen met je kan delen en dat je me begrijpt. Je bent de beste zus"! "Haha ah dankjewel , jij ook. Je hebt me altijd gesteund als ik down was en dat zal ik nu ook doen". "Dankje lieverd". "Nou ga maar naar yemma en vertel het haar rustig, ik weet dat het moeilijk is maar probeer het". "Ja hoe moet ik zoiets vertellen? Ik weet het echt niet, help me eens". "Nou vertel gewoon dat er gister een jongen naar je toegekomen is en pa's nummer vroeg. Je kent hem al lang en jullie vinden elkaar leuk". "Ja dat is makkelijker gezegd dan gedaan Nora". "Ewa probeer het op z'n minst yemma zal je vast begrijpen. Ze is niet zo moeilijk in die dingen dat weet je. Als hij maar de islam praktiseert, een huisje heeft en in ieder geval werkt dan vindt yemma het prima". "Ja maar zal ze het niet moeilijk vinden? Zij is er ook kapot van wat er met jou gebeurd is. Ik zie het aan haar en dan moet ik haar nu vertellen dat ik ga trouwen". "Ewa safie ga maar, dat is verleden".

Ik ben echt oprecht blij voor Souhailla. Ze is een knappe nette dame en weet wat ze doet. Ik gun haar het beste en hoop dat hen huwelijk wordt gezegend in sha allah. Zij weet ook veel over de islam en heeft zich de laatste tijd ook verdiept erin. Samen hebben we boeken gelezen en voornamelijk hebben we het gehad over de rechten van een vrouw. Ik ben blij dat ik haar mijn zusje mag noemen. Mijn lieve kleine zusje die altijd voor me klaar stond en binnenkort het huis gaat verlaten. Het zal wel even wennen zijn maar dat komt goed. Ik ben nu in elk geval veilig thuis bij mijn familie waar ik echt mezelf en een vrouw kan zijn. Een vrouw met rechten en plichten. Een vrouw die niet meer dag en nacht vastgesloten zit en in angst leeft. Het is een groot verleden maar ik doe mijn best om dat te verwerken. Stap voor stap probeer ik dat en zal het me in sha allah lukken!

De rechten van een Islamitsche vrouwWaar verhalen leven. Ontdek nu