3- Nerabdarea nu ucide!

228 4 4
                                    

- Eliza, haide, trezeste-te odata! E miezul zilei! 

- Mmm, mi-e somn! Lasa-ma.. 

- Haide, pui, Crina e treaza de 3 ore, ce naiba! Numai tu stai si lenevesti! 

La auzul numelui verisoarei mele am deschis ochii. 

- Serios? Chiar s-a trezit? Nu te cred. Vrei doar sa ma faci sa ma ridic din acest pat moale si cald. O nu, nu, nu, cu mine nu-ti merge, mamita! 

- Nu glumesc deloc! Haidee.. si spunand asta mi-a luat patura si a plecat din camera.  

"Ah, oare cat am dormit? Pai, sa vedem.. Daca am ajuns acasa la..aaa..5! Inseamna ca m-am culcat la 5 si jumatate. Pana la 12 sunt..6 ore si jumatate!" Am dat nesatisfacuta din cap si m-am ridicat din pat, indreptandu-ma spre oglinda. Mi-am zambit mie si mi-am urat buna-dimineata. Stiam ca va fi o zi buna, de care trebuia sa profit la maxim. "Mda, maine ma intorc acasa..of.." M-am dus in bucatarie, unde mama si bunica m-au intampinat calduros. 

- Stai jos, ce ai vrea sa mananci? A facut bunica lapte cu colorezi! Stiu ca e preferatul tau! Sau mai bine o cafea? Sau un sandvis?..  

- Mami, ce-i cu toata aceasta buna dispozitie? Unde sunt tati si Edwin? 

- Pai a vrut fratele tau sa o vada pe Crina si taica-tu s-a dus cu el, sa-l vada pe unchiu. Deci sunt peste drum. 

- Aham.. Vreau lapte cu colorezi. Si o cafea. Merci. 

- Deci, Eliza.. Cum a fost la petrecere? Haide, spune! 

- Deci asta voiai tu sa stii.. A fost foarte reusita. 

- Te cred, din moment ce te-ai intors dimineata.. Dar ce ai facut? Ai dansat, ai mancat? A avut Crina grija de tine? Ai facut cunostinta cu cineva? Haide, spune-mi! Mor de curiozitate! 

Am incercat sa imi fac ordine in ganduri, caci ma asteptam la acest bombardament de intrebari.  

- Pai, stai sa o iau in ordine: da, da, da, da. Multumita?  

- Haide, sunt mama ta! Macar cateva detalii merit si eu! Doar te-am lasat sa te duci.. 

"Of, iar imi face fata aia.. De ce nu poate doar sa ma lase sa mananc in pace?" Intr-adevar, avea din nou acea fata prin care imi arata ca imi este superioara si ca ea are dreptate. M-am hotarat sa-i povestesc pe scurt noaptea. 

- Bine, bine. A fost frumos. Am facut cunostinta cu toata lumea, inclusiv cu fratele lui Dan. Il mai sti pe Dan, nu? Tipul cu masina care o ia pe Crina seara la discoteca. Asa, si am stat majoritatea timpului cu Oana, frantuzoaica. Si am dansat putin, am mancat un aperitiv si o aripa de pui. Si a fost amuzant. Gata, am terminat. 

Am impins bolul pe jumatate plin spre mama, care inca mai medita la scurta mea descriere. 

- Stai, Dan si Jesse, baietii lui Octav? 

- Da, aia. Ii stii? 

- Am auzit de ei, sunt Don Juani pe aici. 

Am inceput sa rad, un ras care mi-a lasat un gust amar in gura. Don Juani? Eram mai sigura ca oricand ca dorinta mea nu se va indeplini. De ce ar vrea sa ma aiba pe mine, o pitica, cand poate avea orice alta tipa ii pofteste inima? M-am facut proasta si mi-am zis sa nu ma mai gandesc la el, ca nu se merita. 

- Mda.. Mami, ma duc pana la Crina. Ne vedem mai tarziu. 

- Sa te imbraci gros, e frig afara! Si... 

Dar nu am mai ascultat continuarea. Ajunsesem deja in camera mea si scotoceam in valiza dupa haine. "Ce-mi pasa ca e iarna, ger, viscol? Ma imbrac cu ce vreau." Asadar, am ales din amalgamul de haine aruncate pe pat un tricou larg, blugii rupti si un hanorac lalai. Mi-am ciufului putin parul plin de fixativ din seara precedenta, m-am incaltat rapid cu conversii si in mai putin de un minut traversam deja strada.  

- Buna dimineata! l-am salutat pe bunicul Crinei, fratele bunicii mele.  

De fapt Crina nu imi era verisoara primara, ci de gradul al doilea, bunicul ei fiind fratele bunicii mele. Dar asta nu facea relatia dintre noi mai putin importanta. Eram cunoscute ca verisoare bune de toata lumea. 

- Dimineata, Eliza? E buna ziua! Dar dupa noaptea trecuta, te las cu dimineata ta. Ehee, lenesa mai esti. Acum te-a trezit? Crina e in picioare de la 10! La ce ora v-ati intors? Cine v-a adus? Pun pariu ca Jesse a lu' Octav.  

- Vedeti ca stiti? am raspuns cu un zambet inocent.  

- Hai, du-te la Crina. A zapacit-o fratele tau! 

Am chicotit si mi-am continuat drumul prin ger. "Mama avea dreptate, chiar e frig. Mai bine ma grabesc." Ajunsa in fata casei, o si aud pe Crina tipand: 

- Edwiiin! 

M-am descaltat repede si am intrat in casa. Cu cat ma apropiam mai mult de camera verisoarei mele, cu atat tipetele se azeau mai tare.  

- Edwin, termina! Du-te imediat acasa! Copil enervant! Las-o odata in pace pe Crina! m-am rastit la fratele meu mai mic imediat ce am intrat in camera. 

- Bine, plec. Dar sa ma astepti, iubita mea, o sa ma intorc!  

Bine-inteles ca ultima fraza i-a fost adresata Crinei, care statea in pat si incerca sa se uite la tv. 

- Slava Domnului ca ai venit! Credeam ca nu mai scap de "iubirea" lui. a spus razand. 

- Te inteleg, am spus asezandu-ma langa ea, in pat. Brr, e un frig afara de crapa si pietrele! 

- Dar si tu desteapta! Blugi rupti si hanorac in toiul iernii. Of, of! 

- Ma cunosi doar.. Deci, am auzit ca te-ai trezit odata cu gainile, si deasta voi ramane cunoscuta drept "lenesa familiei" pentru urmatorul deceniu!

- M-a trezit bunica sa ma trimita la magazin, doar ce credeai? Nici nu imi amintesc cand am ajuns din nou acasa si m-am bagat in pat, la caldura.

- Stiam eu! Doar nu te trezeai tu de nebuna cu doar patru ore dormite..

Dar, dintr-odata, s-a auzit o vibratie joasa.

- Iti suna telefonul, sau mi se pare? am intrebat-o.

- Ah, da, al meu e.. Alo? Neata, Jess! Acum te-ai trezit? Mda, mai stiu eu pe cineva..(m-a privit cu subinteles) Pai sunt in pat, cu Eliza. I-auzi.. Eliza, te pupa Jesse!

- Eu nu-l pup pe el, am spus sigura pe mine.

- Haha, ai auzit-o, Jess? pai da, seamana cu mine.. Taci ma, doar suntem verisoare. Pana maine, de ce?.. Ah, nu stiu.. Da, sigur, eu ies, doar ma cunosti. Sa vad daca vrea. Oricum ne vedem diseara. Da, da, ma ia Dan. Am inteles, o sa o conving daca nu vrea. Da, mai, nu iti face griji. Ti-o aduc eu cumva, daca ti neaparat. Bine, bine. Saluta-l pe Dan din partea mea. Ok, te pup. Pa!

Am privit-o nedumerita, cu mii de ganduri invadandu-mi capul. Imi venea sa sar in sus ca si-a amintit de mine. O calduraputernica mi-a invadat simturile si m-a facut sa ma simt in al noualea cer pentru cateva secunde.

- M-a intrebat Jesse daca iesi diseara in sat si nu am stiut ce sa-i spun..

- Hmm, in sat?

- Da, stii tu.. Parc, discoteca, alea, alea.. Vrei sa mergi? Ma ia Dan la 10.

- Eu vreau, sa vad daca ma lasa mama.. Nu, mama ma lasa sigur, tata e problema.

- Vorbeste tata cu el, stai linistita. Oricum, mergi cu mine, sigur te lasa. In plus, o sa vina toata lumea de aseara. Acum ca ii cunosti, o sa fie si mai distractiv.

- Ar fi dragut.. Asa iesi in fiecare seara cand vi aici?

- Mm, mai mult in weekenduri, si cand sunt ocazii mai speciale. Cam cum e seara asta: prima din noul an!

- Ieei, ce bucurie! Prima mea seara in sat, ma simt mandra.

Amandoua am inceput sa radem. Abia asteptam, dar in acelasi timp mi-era frica. "De ce a vrut oare Jesse sa fiu si eu in sat in seara asta? De ce?" Eram nedumerita.

Mi-am petrecut restul zilei la caldura, in patul Crinei, uitandu-ma la tv impreuna cu ea. Dar nu ma puteam gandi la nimic altceva decat la iesirea in sat. Imi venea sa fac implozie de emotie, dar stiam ca nu trebuie sa o arat. Imi faceam deja in minte diferite scenarii legate de Jesse, legate de noi. "Oare dorinta mea se va indeplini?"

Mintea mea s-a invartit haotic pana seara..

O dorinta? Un destin.Where stories live. Discover now