HAİN

202 39 15
                                    

Öğleye doğru eşyalarını arabaya doldurmuşlar ve yola çıkmışlardı.Hala dünün etkisinde olan Poyraz, bu ilişkinin böyle bir senaryoya dönüşeceğini tahmin dahi etmemişti.Dün doğruları söylemeye çalışmış ve aldığı sonuç fazlasıyla canını yakmıştı. Fakat içinde bulunduğu durum,o farketmese de Defne'yi üzüyordu.Çünkü ilk defa başka birini kendinden çok düşünmeye başlamıştı netice de.O üzüm siyahı sakallarının arasından güneş gibi doğan tebessümü görmek adına türlü şebeklikler bile yapmıştı.Fakat canı öylesine sıkılmıştı ki Poyraz'ın, o dayanılmaz halleri bile onu güldürmeye yetmemişti.En sonunda ortaya konuşulacak bir konu atmaya karar verdi.
"Ömrüm" dedi. "Benim bir arkadaşım var...Sima.O kızı zaten severdim. Sen hayatıma girdikten sonra daha çok sevmeye başladım biliyor musun ?"
Daha önce adını hiç duymadığı kızı, Defne'nin neden bu kadar sevdiğini merak ederek "Neden ki ?" diye sordu.
Sorduğu soru sonrası Poyraz'ın kafasının dağıldığını farketmiş ve hiç hız kesmeden devam etmişti Defne. "Şey..seninle ilk çarpışmamızdan sonra peşine düşmemi o söylemişti.Bana kalsa aşkımdan ölür yine de yerimden kımıldamazdım"
Bu arkadaş mevzunun açıldığının çok iyi olduğunu düşündü Defne. 4 aydır hep yalnız vakit geçiriyorlardı ve bugün değişik birsey yapıp arkadaşlarıyla tanıştıracaktı. Sohbet , muhabbet..Poyraz için iyi olacaktı bu. Kendine gelirdi.
"Sevgilim" dedi sonra. "O kızla tanıştırayım seni bugün" dedi.
Arkadaşla tanışma işi kabul edilmiş ve buluşulacak yer aranıp Sima' ya haber edilmişti. Onun öncesinde Defne'nin " arka caddede ki kafeye gitsek " önerisi yine reddedilmiş , bunun üzerine merakla ;
"Aşkım daha o kafede ki arkadaşınla barışmadın mı ? Siz neden küsmüştünüz ki ?"diye dayanamayıp sormuştu.
" Bu konuyu kapatalım sinirlerim bozuluyor " diyen Poyraz , eskisi kadar kuşkulandırmasada soru işareti bırakıyordu Defne'nin kafasında.

-----

Masaya oturan çifte kumrular bir taraftan Sima'yı beklerken bir taraftan da tatlı tatlı sohbet ediyorlardı. Kafede ki tüm gözler bu iki delinin bulunduğu 3 numaralı masadaydı. Kimisi keşke dercesine bakıyor , kimisi de kıskançlıktan çatlıyordu. Böylesine dikkat çekerlerken salona giren birisi bir an da ilgi odağı oldu. Kalça çizgisinin altında biten beyaz eteği ve derin göğüs dekolteli altın sarısı büstiyeriyle baya kışkırtıcı görünüyordu bu esmer kadın. Kimdi bu ? Yüksek ince topuklu zarif ayakkabısıyla yavaş yavaş bizimkilerin olduğu masaya doğru yöneldi. Anlaşılan Sima'ydı bu. Bir anda gözlerini Defne 'den kaçırıp kadının üzerinde gezdirdi Poyraz. Neler geçirdi içinden neler. Sonra bir anda daldığı rüyadan uyandı ve sıkıca tuttu ellerini Defne'nin. Masaya bacaklarını yaslayan Sima arkadaşından önce Poyraz'a uzattı elini. " Merhaba Poyraz bey " derken baş parmağıyla ellerini okşuyordu. Niyeti iyi değildi anlaşılan.Poyraz'la olan uzun bakışmasından rahatsız olan Defne;
"Öhöhöh ! Canım benim naptın" diye sarılırken hayretler içerisindeydi. Çünkü yıllardır tanıdığı arkadaşını ilk defa böyle görmüştü." Böyle giyinmezdi ki Sima. Pantolondan başka kıyafet yokmuş gibi davranırdı. Makyaj bile nadiren. Neydi şimdi bu haller ? Üstelik sevdiğim adamla olan ilk buluşmasında. " diye düşündü. Belli ki baştan çıkarmaya gelmişti Poyraz'ı. Kendi eliyle yaptığını kendi eliyle bozmaya gelmişti. İçten içe hep bir kin besliyordu Defne'ye karşı. İstediği herşeyi almıştı bu zamana dek. Bunu alamayacaktı. Defne'nin yanına , Poyraz'ın karşısına oturan bu hain kadın..masada geçen konuşma boyunca gözlerini bir an olsun almamıştı adamın gözlerinden. Adama bakarak gömleğinin üzerinden sütyenini düzeltiyor , saçını başını savuruyor , önündeki milkshake' in pipetini ısırıktan geçiriyordu. Kısacası kahpece elde etmeye çalışıyordu bizimkinin biricik aşkını. Defne' de bu zamana kadar arkadaş bildiği ; böylesine pislik bir oyuncunun karşısında , onun gibi bir oyuncu olması gerektiğine karar verdi. Kalktı o sürtüğün yanından ve biricik aşkının yanına oturdu. Onu boynundan dudaklarından öptü. Tişörtünün içine elini soktu. Yetmedi yatak odası maceralarını anlattı. Böyle birşeyi hayatta yapmazdı ama bir anda ellerinden kaydığını hissetti Poyraz'ın. Neyse ki bu yapılanların üzerine o pislik kalkıp gitti masadan. Defne'nin bu yaptıklarına karşılık Poyraz'a gelince...Açık konuşmak gerekirdi ki bu seksi kadının karşısında bir anlık dalıp gitmişti. Fakat bunları hissederken bile sevdiği kadın daima aklındaydı. Yüreğindeydi..lakin bu olayla anlaşılmıştı ki , Poyraz'ın oradan oraya çekilebilir bir mobilyadan farkı yoktu. O akşam Defne , arkadaşı tarafından hançerlenmiş olmanın acısıyla ne yapacağını bilemiyordu Defne. Odanın bir ucundan bir ucuna koğuş ağası gibi dönüp duruyordu. Eve geleli üç saat olmuştu ama hala yemeğini yememişti. En sonunda Defne'nin bugün iyi olmadığını anlayan Nesime Hanım , elinde bir tepsi yemekle kapıya vurdu.
"Gir !"
Yatağın yanındaki geniş masaya yemeği bırakan annesi "Kızım ! Ne oldu Poyraz'la kavga falan mı ettiniz ?" dedi endişeli bir yüz ifadesiyle.
"Yok annem"  dedi derin bir nefes alırken. "En başından beri belliydi bu kızın beni çekemediği" diyerek devam etti cümlesine.
Daha açık konuşmasını isteyen annesine olanları anlatırken telefonuna mesaj gelen Defne , konuşmayı yarıda bırakıp mesajı açtı. Mesaj Sima'dandı.
" İti an çomağı hazırla" diyerek açtı mesajı.
Hiç beklemediği bir mesajla karşı karşıya kalan Defne olduğu yere bıraktı kendini.

"YARIŞA HAZIR MISIN ??"

Bende Senin Devamın VarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin