Untitled Part 6

1.9K 99 0
                                    


Reggel korán keltem. Megfürödtem, majd kimentem a konyhába. Csináltam palacsintát és kávét, majd Niall részét félretéve enni kezdtem.

- Jó reggelt – hallottam egy rekedtes hangot magam mögött.

- Jó reggelt. Félre tettem a tiédet. A konyhapulton van a kávé és a palacsinta is – fordultam felé.

- Köszönöm – mosolygott. Elvette a konyha pultról a reggelijét, majd leült velem szembe. Kínos csönd állt be közöttünk, amit végül én törtem meg.

- Niall én sajnálom a tegnapit...

- Semmi baj, nekem nem kellett volna kiabálnom veled...

- De ha nem megyek be...

- Semmi baj. Nem haragszom – már mögöttem állt. Végig simított a vállamon, majd bement a szobájába. Pár perc múlva a víz csobogását hallottam. Ezek szerint elment fürdeni. Én is elmentem átöltözni, majd egy fél óra múlva kopogást hallottam.

- Szabad – mondtam.

- Szia. Csak azért jöttem, hogy elmondjam, mit kell ma csinálnod.

- Ó... oké.

- Tessék, itt a lista a bevásárláshoz, majd vidd el a kocsit lemosatni, aztán tőlem elmehetsz ebédelni, de a kocsimra vigyázz, majd mosd el a szennyest, aztán csinálj vacsit. Estére jövök, addigra még meleg legyen a kaja. Aztán tanulunk egy kicsit – jelent meg egy kaján vigyor az arcán.

- Te-tessék? Arról nem volt szó, hogy „szolga" is leszek. – mondtam értetlenül, egyben felháborodottam.

- Ugye nem gondoltad, hogy itt laksz nálam és semmit nem csinálsz. Te vagy az első lány, aki nálam lakhat és nagy szerencséd, hogy Amy Harry csaja. Még nekik is nehéz volt „kibulizniuk", hogy nálam lakhass. Az volt a feltétel, hogy cserébe házimunkát végzel, bevásárolsz, s a többi, s a többi – mondta - na, szia, én mentem a stúdióba – ezzel kiment. Még hallottam a bejárati ajtó csapódását és láttam az ablakból, ahogy beszáll a testőre autójába, majd végleg elment.

Komolyan mondom, nem értem Niallt. Az egyik pillanatban tök kedves, a másikban, meg tök bunkó.

Mély levegőt vettem, majd elkezdtem takarítani. Mikor befejeztem, beraktam a szennyest a mosógépbe. Beállítottam, hogy kb. addigra mossa ki a ruhákat, mikorra haza érek. Beültem a Range Roverbe, majd elindultam az autó mosóba. Nialltől kaptam egy bankkártyát, az ilyen dolgok intézésére. Bevásároltam, majd beugrottam a Nando's-ba ebédelni. Hazamentem, kipakoltam a kaját a hűtőbe és a szekrényekbe, majd a kimosott ruhákat beraktam a szárítóba. Miután a gép elvégezte a dolgát beraktam a ruhákat a gardróbba, aztán neki álltam a vacsinak. Ahogy telt az idő, úgy lettem egyre idegesebb. Niall azt mondta „tanulni fogunk". A gondolataimból az ajtó csapódása rázott ki.

- Megjöttem, Mia - hallottam meg Niall hangját.

- Mindjárt kész a kaja.

- Mindent megcsináltál? – kérdezte, majd kinyitotta a hűtőt. Kivett belőle egy üveg almalevet, majd két pohárba öntötte – tessék - adta oda az egyiket.

- Köszönöm – vettem el – és igen, mindent.

- Szuper. Mi lesz a vacsi?

- Sajtos penne. – kevergettem tovább az ételt a tűzhely fölött állva. Egyszer csak megfogta a kezem és elvette a fakanalat.

- Menj, pihenj le egy kicsit. Addig én befejezem a főzést.

- De...

- Menj.

Kérlek... [n.j.h. hun]Where stories live. Discover now