II- Sentimente

11.8K 719 22
                                    

   Tânăra femeie a ignorat privirile curioșilor care erau aţintite asupra ei și s-a comportat de parcă ar fi participat la toate balurile date în cei patu ani de absență ai ei.

   Sala de bal de la Montreuse Castle era imensă şi foarte frumos aranjată. Somptuozitatea locului fiind de nedescris. Sute de nobili erau prezenţi la debutul verişoarei regelui, debut care desigur reprezenta senzația sezonului. Doamnele şi domnişoarele erau îmbrăcate în rochii frumoase şi scumpe în timp ce domnii erau îmbrăcaţi în costume elegante.

   Ecaterina a simţit o senzaţie foarte neplăcută când s-a despărţit de fratele ei şi a început să discute cu o parte din nobilii cunoscuți prezenţi. Deși discuţiile o plictiseau cu adevărat şi senzaţia neplăcută nu o părăsea deloc, tânăra încerca să păstreze un zâmbet plăcut pe față chiar dată tot ce își dorea ea era ca balul să se termine odată şi să se retragă în linişte la Rochester Castle.

   După o perioadă scurtă de timp, fratele ei a revenit lângă ea cu o frumoasă tânără la braţ. Ecaterina a presupus că acea tânără trebuia să fie Lady Emma Grimshaw și pentru prima dată de când intrase în sala de bal și-a permis să zâmbească sincer.

-Ecaterina ţi-o prezint pe frumoasa Emma. Emma, ea este sora mea dragă Ecaterina, a spus Joseph făcându-le cunoştinţă.

-Încântată, i-a zis Emma Ecaterinei zâmbindu-i la rândul ei.

-Plăcerea e numai a mea! Joseph mi-a spus atâtea lucruri despre tine.

   Obrajii Emmei s-au înroșit atât de puternic încât Ecaterina și-a reținut cu greu râsul. Într-un mod total neașteptat, prin inocența și naivitatea ei, Emma, îi amintea Ecaterinei de propriul debut. Un debut la fel de grandios ca cel la care era prezentă.

   Emma a deschis gura în cele din urmă pentru a-i răspunde, dar înainte să apuce să scoată vreun sunet Joseph i-o luă înainte dornic să plece cât mai repede să rezolve câteva probleme importante pentru el.

-Perfect. Acum că ați făcut cunoștință cum se cuvine eu o să vă părăsesc pentru câteva momente. Marchizul de Darnay mă așteaptă să discutăm câteva aspecte importante privind afacerile cu caii de curse pe care îi deținem.

-Bine, i-a răspuns Ecaterina, dar Joseph nu a mai auzit.

   După plecarea fratelui ei, Ecaterina și-a întors privirea spre Emma şi lucru total neașteptat a observat că tânăra debutantă părea puţin dezamăgită de plecarea lui Joseph. Analizându-i privirea care rămăsese ațintită în locul unde Joseph se pieduse în mulțime, Ecaterina și-a dat seama că i-ar fi plăcut că o aibă pe Emma ca și cumnată. După câte văzuse ea, Emma era sensibilă și foarte frumoasă. Părul ei blond și ochii impresionant de verzi erau scoși în evidență de rochia de culoarea albastrului ciel pe care o purta. Zâmbetul îi era timid şi foarte plăcut, dar Ecaterina nu putea să nu observe că tânăra debutantă nu se simțea bine deloc în sala de bal.

-Ce zici de o plimbare prin grădină, Lady Emma? Știu că este debutul tău și invitații îți solicită prezența, dar sunt convină că puțin aer îți va prinde bine. Ce zici? Vrei să ieșim? I-a propus Ecaterina încercând să o facă să se simtă mai bine.

   Emma i-a aruncat o privire plină de recunoştinţă şi a aprobat uşor din cap. Era evident că fata abia aştepta să se termine balul, chiar dacă era ținut pentru ea.

-Te rog, spune-mi doar Emma, Lady Ecaterina.

-Foarte bine Emma, îți voi spune așa, dar vreau ca și tu să faci același lucru.

Ducesa EcaterinaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum