9.BÖLÜM

212 31 7
                                    

https://youtu.be/q-JND1B-QlU
kitabımızın tanıtım videosu linki. Bu işlerde pek iyi değilimdir ama elimden geleni yaptım.Bakalım beğenecekmisiniz?

Keyifli okumalar.

* * *

Yavaş hareketler ile gözlerime mavi kalemi çektikten sonra ayna da bir adım geri gidip kendimi baştan aşağı süzdüm.

Kırmızı kareli gömleğim ve siyah kot pantolonum, kırık fön çektiğim saclarımla güzel görünüyordum.

Aynadan uzaklasıp pencerenin kenarına gittim. Hava buraya geldigimden beri ilk kez güneşliydi. Biz de böyle güzel bir günü kaçırmamak için haftasonu planımızı bugüne almıştık. Okuldan geldiğim gibi hazırlanmıştım. Birazdan da kızlarla sokağın başında buluşacaktık.

Telefonumdan gelen mesaj sesiyle yatağın üzerindeki telefonu alıp bir çırpı da mesajı okudum.

Kimden: Hazal

" 5 dakikaya oradayız. "

Telefonu cantamın içine atıp dolaptan acık krem rengi bir hırka aldım. Üzerime gecirirken bir yandan da merdivenleri iniyordum.

Salona girdiğimde Baran kedi ile oynuyordu. Halam da yanında oturmuş meyve dilimleyip Baran'a yediriyordu. Dizi izleyen halamın bir gözü de Baran'ın üzerindeydi.

Bu haline kıkırdamadan edemedim. Halamın kediyi fark ettigi sabah aklıma geldi.

Sabah bir çığlık sesiyle uyanmıştım. Yatakta etrafıma bakındığım da Baran'ı da göremeyince bir an öldüğümü sanmıştım. O an yataktan nasıl kalktığımı odadan nasıl cıktıgımı merdivenleri nasıl indiğimi hiçbirini hatırlamıyorum. Hatırladığım tek şey aşşağı indiğimde Baran'ın yerde kediyle oynadığı halamın ise "Bu kedi nereden çıktı? " diye attığı çığlıklardı.

Ondan sonra halama acıklama yapmamla ve kedinin evde kalabilmesi icin saatlece Baran ile birlikte yalvarışlarımızla gecti. Halam başta " Tüyü Baran'ın boğazına kacar, eve tuvaletini yapar, ben bunun yemidir suyudur ugrasamam, birini tırmalar..." diye söylense de en sonunda veteriner kontrolünden geçmesi ve tüm bakımıyla benim ilgilenmem kosuluyla kabul etmişti.

Benim için pek sorun olmamıştı. Çünkü babamın işi nedeniyle sahipsiz hayvanlar bir barınağa yerleştirilene kadar bazen bizde kalıyordu. Bu sayede hayvan bakımıyla ilgili az cok bilgim vardı.

"Ben çıkıyoruuum. "

Halam sesimle kendine gelip bana döndü.

"Geldi mi arkadaşların? "

"Evet halacığım. "

"Maşallah benim güzel kızıma ne de güzel olmuşsun. "

Halamın sözleriyle utansam da cabucak toparlanıp Baran'ın yanına gittim ve yanağına kocaman bir öpücük bıraktım.Oyununu böldüğüm için dirense de diger yanagını da aynı şekilde öptüm.

Kediyi de kucagıma alıp tüylerini biraz okşadım.

" Fazla gec kalma tamam mı kızım? "

Halamın sesiyle kucagımdaki kediyi bıraktım ve dizlerimin üzerinde sürünerek yanına gidip halamı yanağından kokusunu içime çekerek öptüm.

"Merak etme gec kalmam. "

Ayağa kalkıp kıyafetime çekidüzen verdikten sonra vestiyerin yanına gittim. Atkımı alıp boynuma sardığımda yine halamın sesini duydum. Salondan bağırarak konusuyordu.

SERSERİ(ASKIDA)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin