6.Sevim Teyze

133 34 1
                                    


Kurban bayramınız kutlu olsun. Bu bölüm bayram hediyesi olsun.

Keyifli okumalar...

Bölüm şarkısı: Pera - Sarab ı ızdırab

***

Eldivenleri takıp fırının kapağını açtım. Tepsiyi yavaşca çıkardım ve mutfak bankosunun üzerine koydum. Taze kurabiye kokusu burnumu doldururken Baran'da ellerini cırpıyordu. Halama döndüğümde bir eliyle çorbayı karıştırırken diğer elini beline koymuş Baran'ın bu haline bakıp gülümsüyordu.

Baran'ı kucaklayıp bankonun üstüne tepsinin yanına oturttum.

"Hala güzel olmuş mu?"

Halama doğru tepsiyi çevirdim ve cevap vermesini bekledim. Bu işlerde pek iyi değildim. Bu yüzden nasıl olduğu hakkında hiçbir fikrim yoktu.

"Buradan güzel görünüyor. Kokusunda nefis. Tabi tadına bakmadan birşey söyleyemeyecegim. Ona da yemekten sonra karar veririm."

Yarı ciddi yarı alaylı tavrına karsı gülümseyip önüme döndüm. Baran ile beraber süsleyip pisirdigimiz kurabiyelerden birkaçını Baran'a bir bardak süt ile birlikte doldurdum. O istediğine ulaşmıştı ve heyecanla tabağını alıp odaya çizgi film izlemeye geri gitti.

Benim de isim bittiğinde halama yardım etmek istedim ve bunu dile getirdim.

"Hala sana yardım edeyim mi?"

"Gerek yok kızım."

"Olsun hala. Ben birşeyler yapayım. "

"Yok yavrum. Sen yorulma."

"Ne yorulması hala.Salata yapayım mı?"

Heyecanla halama dogrulttugum soru üzerine halam kaşlarını cattı. Ellerini beline götürdü ve bu sefer daha sert konuştu.

"Ayh! Bunalttın vallaha Gece. İstemez dedim ya. Hem senin ödevin yok mu? Burada benim basımın etini yiyecegine marş marş odana. Sanki sınavlara girecek olan benim. Hele bir dersten notun düşük olsun. Ben seni o zaman görürüm."

Halamın beni mutfaktan kovmasıyla mırıldanır gibi "Bari bir yardım etseydim." dedim de demez olaydım. Halam terligini arkamdan fırlatıp "Tepemin tasını attırmadan çık yukarı Gece!" diye bağırınca koşa koşa odama çıktım. Ben de bu kadın melek gibi derdim hep.

Halam benim ona yardım etme çabalarımı farketmişti. Bu evde halama ister istemez yük oluyorduk ve ben en azından mutfakta yardım etmek istiyordum ona. Okuldan geldiğimden beri peşinde dolanıyordum bir yerde patlamıştı o da.

En azından boş oturmayayım diyerek kitaplarımı alıp ders çalışmaya başladım. Yakında ilk sınavlar başlayacaktı ve benim birçok konu eksiğim vardı.

Biraz ders çalışmaya cabaladıktan sonra yemek için assagı inmiştim. Neyse ki Ateş halamı arayıp geç geleceğini söylemişti de onun o meymenetsiz sıfatını görmek zorunda kalmamıştım.

Yemekten sonra sofrayı toplama da halama yardım edip Ateş gelmeden dersleri bahane edip odama geçmiştim. Bir süre ders çalıştıktan sonra birçok dersten eksiklerimi giderebilmiştim. Biraz da pekiştirmek için soru çözmeye başladığımda kapının çalınmasıyla kendime gelebilmiştim.

SERSERİ(ASKIDA)Where stories live. Discover now