Capitolul 6

320 31 23
                                    

-Tanner-

Dimineata urmatoare e un cosmar. M-am trezit cu dureri de cap si cu nasul infundat. Chiar vreau sa raman astazi acasa,dar stiu ca nu pot pentru ca mama o sa se supere. Nu ii place sa lipsesc de la scoala,dar cateodata intelege ca am nevoie de o pauza de o zi sau doua.

Am iesit afara din camera alunecand in vechii mei conversi. Mama doarme pe canapea fara nicio patura si pare ca ii e frig. I-am adus mamei o patura si am asezat-o usor pe ea,apoi i-am sarutat fruntea inainte sa imi iau rucsacul si sa ies pe usa.

Afara ploua,tuna si fulgera. Scoala e la doar 10 minute de mine dar sigur voi fi uda pana voi ajunge la liceu. Mi-am asezat mai bine ghiozdanul pe umar apoi am inceput sa alerg.

Ploaia imi lovea chipul si incepea sa usture,curand obrajii mei ajungand sa amorteasca. Incaltaminea era uda cu apa ce se prelingea de pe pantalonii mei.

Cand am ajuns la liceu eram uda din cap pana in picioare asa ca am decis sa merg spre baie si sa incerc sa imi usuc cumva hainele. Dupa cateva minute tricoul meu e umed,dar nu uscat.

Am mers spre chiuveta pentru a ma privi in oglinda. Am cearcane intunecate sub ochi,asta imi aminteste de lipsa mea de somn de seara trecuta. Nu stiu de ce nu am putut sa adorm,doar am stat in pat,gandindu-ma.

Parul meu cret si negru este ud leoarca si mai ciufulit ca niciodata.Am incercat sa imi trec mana prin el pentru a remedia ceva ,dar nu ma ajuta asta cu nimic. Am oftat punandu-mi mainile pe fata. Ziua asta nu o sa mearga bine.

Am mai incercat inca odata sa imi aranjez parul dar nici de data asta nu a functionat asa ca am iesit din baie .

Toata lumea statea la mesele din cantina ,asteptand sa sune clopotelul si sa inceapa orele.

Am mers catre dulapul meu,pretinzand ca ma uit in ghiozdan pentru a cauta ceva.Cand am ajuns la dulap si am privit in sus am regretat imediat. Am privit poza lipita de dulapul meu cu o expresie goala.

Este o poza cu un tomberon ruginit iar pe imagine exista niste cuvinte scrise cu Sharpie(marker permanent) ''Casa lui Tanner Mason'' cu o sageata indreptata spre numele meu.

Lacrimi incep sa alunece pe fata mea pana cand cineva se izbeste de dulap langa mine facandu-ma sa tresar. Bufnitura mare a fost cauzata de Taylor Caniff ce statea ranjind la mine. ''Deci,cum a fost noaptea ta?'' a intrebat el chicotind.

Lacrimile erau acum din ce in ce mai multe,am incercat sa spun ceva,dar nu am reusit. Vreau sa tip la el pentru ca imi face viata un dezastru,vreau sa il lovesc in fata si sa ii spun ca nu e vina mea ca se intampla asta.

''T-tu ai facut asta?'' am reusit in final sa spun printre siroaiele de lacrimi.

Taylor a inceput sa rada ''Cine altcineva?'' spune el ranjind. ''Nu a fost chiar asa de greu sa aflu. A trebuit doar sa il urmaresc pe Shawn. Adica serios,e asa ignorant.''

Stai.Shawn stie unde locuiesc?

Respiratia mea avea sa se opreasca ,am dat usor din cap si am rupt foaia de pe dulap. ''Esti un nenorocit.'' i-am zis lui Taylor in timp ce soneria suna.

Am aruncat hartia la gunoi si mi-am facut drum catre clasa de matematica. Cateva lacrimi alunecau pe obrajii mei.

-Shawn-

''Multumesc mama, ne vedem dupa scoala.'' ii spun mamei dandu-i un mic zambet in timp ce ma intdrept spre liceu.

Am fost programat la doctor asa ca mama m-a lasat sa stau acasa ,pentru jumatate de zi.E timpul pranzului deci imi fac drum spre cantina scolii.

''Buna Shawn'' spune prezenta unei femei zambind iar eu doar oftez si ii dau o scutire pentru orele lipsite.

Dupa ce semnez foaia respectiva,merg spre cantina si ma asez langa Taylor. ''Hei frate'' ii spun in timp ce ma asez. Ma uit la Taylor ce zambeste la cineva cu cateva mese mai incolo. Tanner.

De ce dracu se uita la ea.

Taylor ia o bucata mare de piure cu mana si ma uit la el confuz pana cand observ ca arunca piureul in directia lui Tanner,lovind-o chiar in fata.

''Gunoi'' striga el.

Oh nu.

M-am uitat la Tranner si am vazut-o plangand.

La naiba nu.

Mi-am intors privirea spre Taylor si l-am izbit de podea,sarind pe el. Am inceput sa il lovesc cu pumnii,a incercat sa loveasca inapoi si a reusit sa imi nimereasca ochiul,apoi pumnul meu a facut contact cu falca sa si m-a dat jos de pe el.

Cativa profesori au incercat sa ma tina departe de Taylor. '' NU MAI VORBI NICIODATA CU EA IN FELUL ASTA.''am tipat iar profesorii m-au tras deoparte.

Unul dintre profesori,Dl. Anderson '' Du-te si du-o pe Tanner sa se stearga.'' a fost tot ce mi-a spus.

Am aprobat si m-am apropiat de Tanner ignorand privirile curiosilor.

''OH DECI DISTRUGI PRIETENIA NOASTRA PENTRU O FATA FARA TATA SI O MAMA NEBUNA.FUCK YOU*.'' tipa Taylor,iar eu o iau pe Tanner de mana nebagandu-l in seama.

-Tanner-

Shawn mi-a prins mana si a coborat cu mine la baie. A intrat inauntru fara sa ii pese ca e baia fetelor.

''Shawn nu poti sta in baia fetelor.''

''Nu-mi pasa.'' a spus el luand niste hartie apoi umezind-o. A incercat sa indeparteze piureul de pe fata mea dar m-am dat in spate iar el a oftat usor. ''Poti doar sa ai incredere in mine?'' a intrebat.

''M-ai urmarit...'' i-am spus eu in soapta.

''Despre ce vorbesti?'' ma intreaba ridicand privirea catre mine.

''M-ai urmarit pana acasa si ghici ce,asa a facut si Taylor!'' am lasat un chicot ,da,dupa toata tristetea si furia asta am reusit sa mai si rad.

''Nu am stiut ca m-a urmarit...'' a spus el aproape mormaind.

''Nici eu nu am stiut ca ma urmaresti! Ar trebui sa nu mai urmaresti oamenii din jurul tau!'' am tipat.

''IMI PASA DE TINE! DE ASTA TE-AM URMARIT!'' a tipat el inapoi. ''Vreau sa te ajut cu chestia asta prin care treci! Dar tu doar ma indepartezi.''

Mi-am miscat capul si m-am asezat jos pe ghiozdan ''Nu am nevoie de ajutor.'' soptesc.

Shawn a oftat si s-a asezat in fata mea apoi mi-a prins mainile ce se odihneau pe piciorul meu jucandu-se cu degetele mele.

''Ai nevoie Tanner. Doar ca nu vrei pentru ca ai impresia ca nimeni nu este in stare sa iti ramana alaturi.'' a spus el domol. ''Eu o sa fiu mereu aici.Promit.'' m-a privit fix in ochi. ''Vreau sa te ajut.'' a murmurat el.

Am tras aer in piept lasand un oftat intrebandu-ma daca sunt pregatita sa ma deschid in fata cuiva. ''Okay.'' ii soptesc.

El imi zambeste si imi curata mancarea imprastiata inca pe mine. '' Vrei sa mergi la mine dupa ore?'' intreaba el.

''Nu stiu Shawn...'' murmur eu.

''O sa fie distractivvv.'' spune el jucaus.

Rad usor ,''Okay,vin.''

In ce tocmai m-am bagat?


You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 12, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Alone. Shawn MendesWhere stories live. Discover now