Capitolul 2

248 25 5
                                    

-Shawn-

Clopotelul scolii a sunat ceea ce inseamna ca ziua s-a terminat.Am privit prin camera vazandu-o pe Tanner cum se ridica.Si instinctele mele mi-au spus sa o urmaresc.

Taylor a venit cu mine pe hol si mi-am bagat cartea in ghiozdan aruncandu-l pe umar. ''Vrei  o tura?'' ma intreaba acesta privind catre cateva fete din spatele nostru.

''Uh neah,raman la liceu sa o ajut pe Dna. Newman cu cateva piese pentru corul sau.'' am mintit. Mi-am tinut respiratia pana ce Taylor a afirmat catre mine din cap plecand apoi cu Nash .

Am oftat.Apoi ochii mei au inceput sa scaneze holul pana cand am vazut-o pe Tanner.Era la dulapul ei,aruncand cartile in ghiozdanul sau negru.

Am asteptat si am vazut-o iesind afara din liceu. Mergea pe vechile sine ferate . Iarba si flori cresteau pe langa acestea iar podul ruginit de deasupra caii ferate... modul in care soarele il lumineaza il face sa arate chiar foarte dragut.

Eram in spatele ei,dar nu atat de aproape incat sa fiu prins urmarind-o.

Probabil te intrebi de ce m-am decis sa formez un interes pentru Tanner.Dar am tot vazut-o la liceu,am privit stralucirea de pe chipul ei ce a ajuns dintr-o privire a unui student in anul 1 privirea mata,plictisitoare,plina de emotie de astazi.

Studenta Tanner din primul an avea prieteni si o relatie cu nimeni altul decat capitanul echipei de fotbal a liceului. Dar am inteles ca dupa ce parintii ei au divortat aceasta a inceput sa ocoleasca oamenii si s-a despartit de capitan.

De fiecare data cand o privesc.O privesc pentru ca imi fac griji pentru ea.

Ce s-a intamplat cu adevarat cu ochii ei frumosi si luminosi?

-Tanner-

In timp ce mergeam spre apartament am vazut o bucata de perete cazand.Am deschis usa scarii auzind familarul scartait de balamale.

Am deschis usor si usa apartamentului intrand pe holul de beton.

Cand am ajuns in apartament mama pregatea cina. Prepara o supa ce consta doar in alimente pentru care a avut bani necesari sa le cumpere de la market.

''Hei micuta mea.Trebuie sa lucrez in schimbul de noapte in seara asta. Esti ok daca ramai singura?'' a intrebat mama cu o voce dulce dar totusi trista. Ea mereu detesta sa ma lase singura,dar muncind aduce bani acasa.

Am zambit domol,desi stiam ca nu e real. ''Sigur,este in regula. Am o gramada de teme de facut oricum.'' i-am explicat.

Mama a afirmat si s-a intors catre aragaz pentru a-si lua un bol cu supa.

Am mers pe hol catre camera mea simtind ca cineva ma priveste pe fereastra. M-am uitat prin geamul spart ce a fost lovit de o minge de baseball vara trecuta.

Dar nu era nimeni acolo.

-Shawn-

Cand a intrat intr-o cladire mare de caramida inima mea aproape s-a oprit.

Aici locuieste ea?

Tot ce pot sa vad sunt niste bucati de acoperis rupte,usi ruginite,ferestre sparte.

Si asta ma ucide.

*Ziua urmatoare la liceu*

Am privit lung pe hol vazand-o pe Tanner facand combinatia dulapului ei.Am zambit.

Noaptea trecuta am intrebat-o pe mama daca poate sa imi faca o favoare uriasa.Daca poate sa imi cumpere niste rechizite noi. Caiete,creioane,pixuri,si un ghiozdan nou.

Asa ca am venit mai devreme in dimineata asta si i-am spus portarului ca am uitat sa imi inchid dulapul,dar de fapt era vorba despre dulapul lui Tanner.

Am pus toate obiectele cumparate in dulapul ei si l-am inchis.Am asteptat-o apoi sa vina la liceu.

Cand Tanner a deschis dulapul era socata si am zambit. S-a uitat in jur sa vada daca cineva se uita la ea si m-am intors cu spatele la ea incepand sa vorbesc cu Taylor.

''Deci,am auzit ca avem de facut un proiect stupid la engleza.'' a spus Taylor dandusi ochii peste cap. ''Cat de prostesc e asta?'' 

Nash a ras si l-a aprobat. ''Adica ,serios,ar putea profesorii sa isi ia o viata?''

Am zambit usor apoi clopotelul a sunat si mi-am facut drum spre clasa de engleza.

-Tanner-

Cand am in clasa de engleza aveam un pix si un caiet nou in mana.

Cineva a pus cateva rechizite in dulapul meu. Si nu ii pot fi mai recunoscatoare de atat.

Doar imi doream sa stiu cine a fost persoana respectiva.

''Buna dimineata clasa'' Dl. Anderson a spus dandu-ne un zambet. ''Daca va aduceti aminte de proiectele despre care v-am vorbit ieri ,ei bine,as vrea sa facem un singur proiect. Dar inainte de asta,am decis sa va pun pe perechi,cate 2.''

Clasa a inceput sa aplaude,dar eu am devenit usor nervoasa.Lucrul in echipa inseamna sa lucrez dupa scoala,in afara scolii,ceea ce inseamna ca cineva o sa trebuieasca sa imi vada casa.

Si nu vreau asta.

Dl. Anderson a numit perechile iar Taylor s-a bucurat cand partenera lui a fost Natalie.Cea mai frumoasa fata din liceu.

''Iar ultimii ,Shawn Mendes si Tanner Mason.''

Inima mea a inceput sa bata tare in timp ce il priveam pe Shawn.

Doamne,e frumos.

-Shawn-

Cand Dl. Anderson a spus numele meu si al lui Tanner acesta m-a privit si mi-a zambit.

I-am raspus favorului si am rasuflat usurat.

L-am intrebat pe Dl. Anderson daca poate face perechi deoarece vreau sa stiu ce s-a intamplat cu fata asta.

Are nevoie de cineva care sa o ajute.

Si acea persoana sunt eu.


Alone. Shawn MendesWhere stories live. Discover now