12.kapitola

5.5K 404 5
                                    

Vyčítavo som sa pozrela na Noaha, no vedela som, že niet cesty späť.
Chvíľu sme tam stáli, čakali, že nám Hana otvorí, vyobjíma nás, povie, ako veľmi sme jej chýbali a pôjdeme naspäť domov do Chicaga. Tam, kam patríme.
No opak bol pravdou. Nikto neotváral, nikto nás nevyobjímal, nikto nám nepovedal ako veľmi sme mu chýbali...
Noah si nervózne klopkal prstami po stehne a ja som si hrýzla spodnú peru.
Stáli sme tam dobré dve minúty, bez slova. Až nakoniec, jeden z nás toto trápne ticho prerušil.
"Nemôžeš nás nejako dostať dnu aj tentokrát?" spýtala som sa Noaha. Noah odstúpil od dverí a začal si obzerať dom zo všetkých strán. Ja som sa posadila na schody, ktoré viedli k hlavným dverám a čakala.
Noah niekam zmizol a ja som bola čoraz viacej nervózna. Hane som napísala asi dvesto smsiek, no na žiadnu neodpovedala. Volala som jej snáď tristokrát, no ani raz to nezdvihla. Prečo? Čo sa stalo?
Moje myšlienkové pochody prerušil Noah. Volal ma dozadu, za dom.
"Aha!" zvolal a ukázal na malé okno, ktoré bolo otvorené.
"Nie!" odvetila som okamžite ako som zbadala ten jeho pohľad. "Noah nie!" zopakovala som. "Toto odo mňa chcieť nemôžeš!"
Noah nahodil svoj psí pohľad, a musím uznať, vyzeral bohovsky. Naozaj podarene. No ani jeho krásne oči ma nepresvedčili. Stála som si za svojim.
"Em, no tááák!" začal. "Len ty sa cez to okno dokážeš prepchať." dodal.
•••
Po desiatich minútach neustáleho presviedčania som povedala áno. Noah mi pomohol dostať sa ku oknu, a potom to už išlo samo. Jedna noha, druhá, trup, ruky a hlava. A šup! Bola som dnu.
•••
Zavibroval mi telefón.
Noah: Všetko o.k.? Informuj ma!
Ja: Zatiaľ áno. :-)
Odpísala som najrýchlejšie ako som mohla. Srdce mi išlo vyskočiť z hrude od nervozity. Čo ak je niekto v dome?
•••
Poobzerala som sa okolo seba. Usúdila som, že som v nejakej pivnici, či kde to. Všetko páchlo plesňou. Urobila som pár krokov a zistila som, že moje topánky sú vlhké. Voda. Všade bola voda. Nie veľa, no bola tam.
Zahrešila som a rýchlo som vyšla von z miestnosti. Vyšla som na horné poschodie a všimla som si vchodové dvere. Poobzerala som sa, či náhodou niekto nie je v dome, no keďže som nikoho nevidela, skúsila som ich otvoriť. Zamknuté.

Susedia (1.časť)Where stories live. Discover now