(Troubles in Tropicane)

102 11 5
                                    

De gang is verlaten, langzaam sluip ik door de stilte. Bij elke hoek ben ik bang dat ik iemand tegen kom. Bij elke muur ben ik bang dat er een camera hangt, maar ik ga door. Ik moet en zal mijn moeder terug vinden. Ik zet mijn zonnebril op en trek mijn kap nog verder over mijn hoofd. Ik kijk door de muren en zie ineens de zaal. Vier doodsbange meisjes zijn aan het dansen. Vol medelijden kijk ik ze nog even aan. Ik kijk door de zaal en zie James Bond rond zich kijken. Dan ga ik verder. Ik kijk door de verschillende deuren.
Een rechtzaal, helicopter landingsbaan, een keuken, een vergaderzaal, een kleedkamer, een reuze computer, een opslagplaats, de achterkant van het podium... wacht eens even. Ik ga een paar stappen terug en sta weer voor de deur met de computer achter. Langzaam open ik de deur en sluit hem weer meteen achter mij. Ik zicht opgelucht en loop door de lege kamer. De muren zijn zwart gekleurd en alle lichten zijn uit. Even twijfel ik maar uiteindelijk start ik de computer.
Pasword Please
Verschijnt er op het blauwe scherm. Ik denk even na en neem dan het kaartje van de man in mijn handen.

Eddy Bjorgt
Bewaker hoogste rang
Tropicane
Dat is tropisch en Cane!

Ik lees het kaartje nog eens.
"Dat is Tropisch en Cane?" Herhaal ik fluisterend. Dan weet ik het ineens. Cane typ ik in. Even later zit ik in de computer. Ik zie twee mappen, één heet Top Secret, de andere Chef_Bouador. Ik open de Chef_Bouador want die Top Secret valt me net iets teveel op. Er staan allemaal formulieren afgebeeld. De meesten hebben een rood kruis door de foto.
Ammely Craig:Captured
Brittany Crisp:Founded
Cherry Voorms: Dead
Coana Janny Beckers: Dead
Crazzana Choudman: Captured; Goodies--> Brought To Turkey
Crucell Carna: Founded
Lenny Chanx: Founded

Lees ik. Zo staan er een stuk of honderd formulieren. Ook de meisjes die net aan het dansen waren staan erbij met Captured erachter. Ik trek er foto's van en steek mijn gsm snel weg. Dan Kom ik bij de L. Ik bekijk de foto's, dan val ik ineens van de stoel. Ik klik op het formulier.
Lorea Algren: Captured; Difficult (fights) --> Brought to Fez
Ik zucht opgelucht en lees het hele profiel. Dan sluit in de computer af. Met mijn gsm boek ik snel het eerste vliegtuig naar Fez. Dan loop ik snel door de deur. Plots gaat er een hels lawaai af. Boven mij brand een rode lamp.
"Schnitzels!!" Vloek ik zachtjes. Snel begin ik te lopen. Ik haal ook een pistool uit mijn zak, wel geladen met slaapserumkogels.
"Grijp hem!" Hoor ik achter mij. Ik trek mijn kap nog verder over mijn hoofd en ren door de gangen. Dan zie ik de deur met Privaat parking staan. Ik neem nog een spurtje naar de deur en duw hem open. Voor mij zie ik veel auto's willekeurig zigzag ik tussen de auto's door. Dan stop ik bij een Ferrari. Ik pruts het slot open en zorg ervoor dat de motor draait.
"Halt, blijven staan of ik schiet!" Wordt er geroepen. Ik haal mijn handen omhoog en draai mij om. Een jongen rond de zeventien richt zijn pistool op mij. Hij bibbert, ik grijns en laat mijn armen vallen.
"Handen omhoog! A... Anders dood ik je!" Dreigt hij. Ik haal mijn pistool naar boven, deze keer zitten er wel echte kogels in.
"Ben je bang? Moet je naar je mammie?" Daag ik hem uit.
"Neen! Ik durf schieten hoor." Zegt hij woedend.
"Echt waar?" Vraag ik met een lage stem op een baby toontje. Het klinkt wel grappig.
"Niet bewegen! Of je gaat eraan!" Zegt hij snel. Dan word ik plots van achteren gegrepen. Voor dat de man kan reageren, sla ik met mijn vuist rechtstreeks op zijn neus. Omdat de man alleen mijn golf vast heeft gooi ik mijn kap af en glip ik uit de golf.
"Een meisje hé? Kom je werk zoeken?" Vraagt de man. Het bloed stroomt uit zijn neus.
"Neen, bedankt!" Zeg ik luid, dan maak ik een schijnbeweging en gooi hem naar achter. De jongen van zeventien staan te trillen op zijn benen.
"Baby!" Roep ik luid. Boos vermant hij zich. Dan gaat het allemaal heel snel. Drie kogels verlaten zijn geweer. Ik grijns, hier had ik op gewacht. Snel duik ik de auto in. Ik weet het, ik mag nog niet rijden, maar boeien op dit moment. Ik druk op het gaspedaal en slip de bocht uit. Als ik op het zand rij zie ik in mijn achteruitkijkspiegel dat er drie auto's volgen. Ik schakel en scheur er dan vandoor. De stad komt al snel dichterbij. De eerste auto komt langs mij rijden. Één van de twee passagiers neemt een machinegeweer en schiet. De kogels vliegen door de auto. Als een wonder blijf ik ongedeerd. Wel valt mijn deur uit de auto. De andere willen gaan botsen dus snel schakel ik nog een paar vitessen verder. In de stad stap ik uit en spurt ik te voet verder. Snel verstop ik mij achter een muur. Ik zie vijf bewakers voorbij rennen. Ik neem mijn geweer en schiet één neer. De andere schieten op mij maar ik haal ze snel neer en dood hun ook. De laatste werk ik op de grond en ik hou mijn geweer langs zijn hoofd. "Voor wie werk je?" "Er zijn er vele van ons, maar wie ben jij."
"Bond, Melody Bond." En de kogel vliegt door zijn hoofd.

En.... kprobeer snel verder te gaan, ciaokes!!! :-)!

My Name is BondWhere stories live. Discover now