{Kailua-Kona}

129 14 2
                                    

heeyyy, ik vond de oude naam beter, dus Hope heet nu Melody !!!

Kailua-Kona is een grote stad, een hele grote stad. Ik heb ingecheckt bij een hotel en mij opgefrist. Een zomers geel kleedje draag ik met daaronder een paar lichtbruine sandaaltjes. Mijn haren in een hoge dot en een zwarte zonnebril met spion snufjes op mijn kop. Ik sla de zonnebril voor mijn ogen. In mijn witte handtas zitten alle spullen die nog wel eens handig kunnen zijn. Ik loop over straat en scan de hele buurt met de zonnebril. Vele pubs ontkomen niet aan mijn blik maar Tropicane vind ik nergens. De avond valt en ik dwaal door de straten. Ik verlaat de stad en ga naar het aangelegen meer. Daar staat een gebouw. Ik tuur naar het gebouw en zet mijn zonnebril terug op. Langzaam zoom ik in op het gebouw. Tropicane staat erop, eindelijk heb ik het gevonden. Ik doe een inwendig vreugde dansje terwijl ik langzaam naar de pub wandel.
Het valt mij op dat ik alleen mannen zie. Ik bedenk mij snel. Ik spurt weg van de pub richting mijn hotel. Daar kleed ik mij om. Een donker blauwe pul glijdt over mijn hoofd. Ik schiet in een kakigroene broek. Zwarte allstars komen aan mijn voeten. In mijn rechter broekzak steek ik een pistool, in mijn linker broekzak prop ik een paar granaten met slaapgas in. Aan mijn rechterarm bind ik een band. Als ik een keer met mijn hand draai verschijnt er een mes. Ik grijns als ik merk dat het nog werkt. Ik maak een hoge staart en trek de kap over mijn hoofd. Ik ga voor de spiegel staan, ik herken mezelf amper. Zo ga ik over straat. Als ik terug bij de pub aankom, wandel ik rustig naar binnen. Er hangt een muffe geur en overal staan dronken mensen. Ikzelf zoek een plekje in de schaduw waar ik over de hele tent kan kijken. In het midden van de zaal tot een bepaalde hoek hangt er een doek, volgens mij is dat een podium. Een ober komt naar mij toe.
"Want to drink something?" Vraagt hij. Nu niks verdachts nemen...
"Do you've got kriek?" Vraag ik. De ober knikt en loopt weg. Ik kijk rond. Er zijn 9 bewakers en 3 deuren. Ik zie een bewaker ineens knikken naar iemand tussen de gasten. Iemand verkleed als gast knikt terug, net als drie anderen. Een Quad. Denk ik bij mezelf. Even later komt de ober terug met de kriek. Ik knik en neem een klein slokje. Dan komt er plots iemand bij mij zitten.
"You're not from Hawaï. I didn't see you before." Zegt de man. Ik duik dieper weg in mijn kap.
"You're right, I'm from England. I am just on vakation. They told me that this pub is the place to be." Antwoord ik met een lage stem.
"They are right! You will love it. The show is going to start within fifteen minutes." Zegt hij. Daarna neemt hij een slok van zijn bier. Ik ruik even en ruik de geur van Skol, gemengt met whisky. Ik zoek terug naar de Quad. Ze bekijken de menigte nauwkeurig. Dan komt er ineens een vrouw binnen. Meteen gaan twee bewakers naar haar toe. Een gordijn schuift voor de ingang zodat je niks kan zien. De zonnebril die ik was vergeten af te zetten zet ik terug op mijn neus. Ik kijk recht door het gordijn. De vrouw wordt met geweld meegetrokken. Ze wordt door een zwarte deur getrokken. Ik zet de zonnebril weer af. Dat leek uiterst verdacht volgens mij. Ik wil opstaan net als de hele zaal donker wordt en er een spotlicht op een man staat.
"The show is going to start." Fluistert die man naast mij.
"Welcome! All of you! Tonight, right here in Tropical, a brand-new show!" Zegt de man met een sterk Amerikaans accent. Het doek gaat open. Buikdanseressen beginnen te dansen op het podium. Ze werpen hun sjaals charmant af. Ik herken de vrouw van de bali van daarnet. Doodsangst is in haar ogen te zien. Snel zet ik mijn zonnebril op. In de coulissen staan aan elke kant twee mannen met geweren. De vrouwen worden onder dwang gehouden.
"Ahh, isn't it wonderful? I'm going to hire a woman, you to?" Vraagt de man.
"No thanks." Antwoord ik beleefd.
"Now it is time for the best part, fifteen year old girls, and they are hot." Fluistert de man naast mij.
"Euh, I go to the toilet... bye!" Zeg ik snel. Vlug maak ik dat ik weg kom van de zaal. Even later zit ik in het mannen toilet. Arme mensen denk ik bij mezelf. Plots bedenk ik mij iets... Hoe kan mijn mama hier voor het laatst gezien zijn? Ik sluip uit het wc richting de bali. Iemand komt naar binnen. Holy.... dat is Bond. Ik kijk snel rond mij en duik dan in de lege bloempot. Ik gluur door een gat naar buiten. James Bond loopt langzaam de zaal binnen. Ik blijf nog even zitten. Dan komt die man die ik van het vliegtuig gegooid heb ineens de pub in. Hij wandelt naar de zwarte deur.
"Black Serpent." Fluistert hij.
"Please, show your badge." Antwoord een vrouwenstem. Ik zie de man zoeken. Hij begint ineens te vloeken.
"Stupid Girl, I will get you!" Mompelt hij. "Like I got that Woman nine years ago. She was also a fighter. What was her name... oh yeah. Lorea Algren." Mompelt de man terwijl hij de pub binnenwandelt. Verstijft blijf ik zitten. Ik word boos, ze zullen ervan langs krijgen! Als ik zie dat het volledig leeg is klim ik uit de bloempot en loop ik naar de zwarte deur.
"Black Serpent." Fluister ik.
"Please, show your badge." Zegt de vrouwenstem. Ik haal het badge van de man naar boven. De deur scant het voorwerp.
"Welcome back." Zegt de deur nog. Daarna gaat ze open en sluip ik erin. Net als de deur dicht is hoor ik weer voetstappen. Opgelucht zucht ik, dat was op het nippertje.

Heeyy, sorry dat het zolang geleden is maar in de vakantie heb ik echt geen tijd om te schrijven... maar nu wel! Please forgive me!
BTW: HOPE IS NU MELODY

My Name is BondWhere stories live. Discover now