Birleşme 14

6.4K 218 29
                                    

Multi Doğa'nın kına kıyafeti (DEĞİTİRİLDİ)

"kalk kız" diyen Melis'e inatla başımı yastığın altına gömdüm.

"Kalksana bebeğim daha hazırlayacağız seni." Diyen Melis'in kafasına yastıgı attım.

"Ne yapıyorsun kızım ya. Bu dünyaya benden bir tane daha gelmesine engel mi olmaya çalışıyorsun."

Aras'ın sesini duyunca kafamı yataktan kaldırıp Aras'a baktım. Sanırım canı yanmıştı. 

"Ayy bir şey oldu mu? Bakayım"dedim. 

Aras muzipçe sırıtmaya başlayınca ne dediğimi sonradan anlamıştım. Uyku sersemiydim. Of be kızım. Sen bu kafayla çok yaşamazsın ya. 

"Tamam şşşt sakın bir şey deme boşluğuma geldi pardon." Dedim

"Biraz daha oyalanmaya devam edersen geç kalacaksın. KAAALKK!" diye bağırdı Melis.

"ufff bu yaşımda uğraştığım şeylere bak yaaa." Dedim yastığı yüzüme bastırıp.

"Çok konuşma güzelim kalk." Dedi annem.

"Kuaförleri getirdiģime göre ben artık kaçar. Müstakbel karıma iyi bakın." Deyip bana göz kırptı.

Adamdaki rahatlığa bak. Tanımasam bana aşık diyeceğim o derece. 

##############

Kuaförleri canından bezdirmiştim. Yok onu begenmedim yok bunu beğenmedim. En son bir tane kokoş kolumu cimcikleyince susmak zorunda kalmıştım.

Üzerime tam oturan kıyafetim(multi) ve ev topuzunu andıran dağınık topuzum+ne hafif ne koyu olan makyajımla gayet güzel gözüküyordum.

Evin zili çalınca Aras'ın geldiğini anladım. Hemen üstümü düzelttim ve ayağa kalktım. Bu kıyafetle oturmak beni biraz zorluyordu da.

Kapıyı bir kez çaldıktan sonra içeri giren Aras gözlerini açarak beni baştan aşağıya süzdü ve ıslık çalarak yanıma yaklaşıp önüme gelen saçımı kulağımın arkasına itti. kısa bir sessizliğin ardından bana yaklaşıp

 "çok güzelsin." dedi. Aynı cümleyi ben de ona kurmak istemiştim fakat susmayı tercih ettim.

"Sence bize ne olacak?" Dedim ona yaklaşarak.

"Bir şey olacağı yok evleneceğiz bitecek işte." Dedi

"Evleneceğiz bitecek diye bir şey yok Aras. Biz seninle mutlu olamayacağız." Dedim merdivenlerden inerken.

"Ufff Doğa yaa ne mutlu olamayacağız herkes aşk evliliği mi yapıyor." Dedi

"Ama ben aşk evliliği yapmak istiyorum. Bu da seninle imkânsız." Dedim

"Bunu bana değil babana söyleyecektin hem neden imkânsız. Hiçbir şey imkânsız değildir." Diye söylenip merdivenleri hızlıca inmeye başladı.

Ne olmuştu şimdi buna? Gerçekleri söylemek de suç olmuştu.

Aşağıya indiğimde annemler koltukta oturmuş bekliyorlardı. Annem beni görünce hızlıca yanıma geldi ve evden çıktık. kendi kınama annemlerle gidiyordum. Ne kadar da şanslıydım demi!? Beyfendi bana sinirlenip evden çıkmıştı. Ne münasebetse.

#############

Gelin odasında yarınki düğünü düşünüyordum. Herkes içeride eğleniyordu. Normalde şu an içeride eğlenmem gerekiyorken ben burada oturup kös kös düşünüyordum. O'nu ne kadar sevsem de asla sonumuzun olmadığını görebiliyordum. Farlı insanlardık. Birbirimizi anlayamazdık. Sırf ailem için mutsuzluğu tercih etmiştim. Belki hiçbir zaman mutlu bir çift olamayacaktık. Belki bir aile bile olamayacaktık. Sanırım kararımı vermiştim. İşler düzelene kadar bu evlilik oyununu sürdürecektim sonrasında da ayrılacaktım ondan. Çok hızlı karar vermek beni ne kadar yıpratsa da sanırım en doğru olanı buydu.  Odanın kapısı çalınınca ayağa kalktım ve kapıyı açtım. Kınayı yakacakları için beni çağırmaya gelmişlerdi. Içeriye gidip oturdum ve insanların etrafımda gezinmesini izledim.

"ya tamam ağlayacağım bir şekilde kolumu bir rahat bırakın." Dedim arkadaşlarıma. kolumu cimciklemekten mosmor etmişlerdi.

"Adet bu ağlayacaksın. Ağlamazsan valla bırakmam." Dedi melis.

Aklıma Aras'ın şu anda başka kızlarla olduğu gelince ki kesin öyledir ağlamaya başladım. Ben bunları haketmiyordum. Hiçbir kadın aldatılmayı haketmezdi. Kayınvalidem elime Cumhuriyet altını koyup kınayıda üstüne sürünce duygusallıktan mıdır nedir daha çok ağlamaya başladım. Kafam kadar altına kına sürdü. Elime ver ben onu çantama koyarım niye böyle şeyler yapıyorsun?

"Sussana annemm." Diye bağırdı kulağımın dibinde Melis.
"Ben ağla dediğimde iki damla yaş akıtsan yeterdi. ağla derim ağlamazsın, ağlama derim ağlarsın ne anormal bir kızsın sen." Diye de sitem etmeyi unutmadı. Ah be Melis bilmediğin şeyler vardı.

########## 

Bizim kızlar kına bitene kadar beni hiç oturtmamışlardı. Oynamaktan ayaklarım şişmişti. Hiçbir yerimi hissetmiyordum. En azından işime gelmişti bir süre düşüncelerimden uzaklaşıp aklımı başka yere vermek iyi gelmişti. kına bittikten sonra eve geldiğimde babam salonda oturuyordu. iyi geceler diyip merdivenlerden çıktım. Gerçekten çok yorulmuştum. Derin bir uykuya ihtiyacım vardı. Üzrimdeki elbiseyi çıkardığım yerde bıraktım ve duşa girdim. Terli terli rahat bir uyku çekemezdim. duştan çıkınca üzerime rahat bir şeyler giyip kendimi yatağa attım. uyumam çok uzun sürmedi.


BİRLEŞMEWhere stories live. Discover now