21

5.5K 271 32
                                    

Yüzümdeki gülüş solarken, kulaklarıma basamaklarda duran kişinin ılık sesi doldu onunla göz göze geldiğim saniye.

"Oh, my little ballerina," ifadem dondu, dudaklarından çıkan her bir senfoni beni sarstı ve bir damla düşürdü gözlerimden. Islak yanaklarımla, zar zor tutabildim merdivenin korkuluklarına. "All the creatures lay under your bed."

Merdivenin en üst basamağında, dolu gözlerle bana baktı o da. Ben ağladım, o da.

Babası saçlarını yumuşak bir şekilde taradı ve saçlarının ucunu tokayla tutturdu. "Işte,"dedi kızın kafasına bir öpücük kondurduktan hemen sonra. Kız kafasını çevirip küçük, bazıları düşmüş dişleriyle babasına gülümsedi. "Oldu."

"Güzel oldum mu, baba?"dedi kız ayağa kalkıp geceliğinin eteklerini tutarak. Yavaşa bir sağa, bir sola sallandı.

Adam kocaman gülümsedi küçük kızına. "Çok hem de."

"Gerçekten mi?" Sarı saçlarına küçük elleriyle dokundu, yüzünde masum ve şirin bir şaşkınlık vardı.

"Elbette." Ellerini iki yana açıp, kızı için bir yer açtı. Kız küçük adımlarla ona ilerleyip, babasının kucağına girdi. "Şimdi uyku vakti."

Küçük kız esnerken babası onu kucaklayarak koridorda yürüdü. Kızın kafası çoktan babasının omzuna düşmüştü. Kızın odasının kapısını yavaşça araladı, ve kapıyı aralık bırakarak kızı yatağına yatırıp üstünü örttü. Kız kollarını yorganın üstüne uzatırken, uykulu gözleriyle babasına baktı. Adam yatağın yanındaki sandalyeye oturmuş, merhametle kızına bakıyordu.

"Baba, ninni söyleyeceksin değil mi?"

Adam kızının masumca isteği karşısında eğilip kızarmış yanaklarından birini öptü ve saçını okşayıp geriye yaslandı. "Söylemediğim bir zaman oldu mu, leydim?"

Kız kafasını olumsuzca salladı. Evet, her gece ninniyle uyuturdu babası onu ama sonrasında bu kadar sıklıkla söyleyemeyecekti. Gittikçe azalacaktı bu ninniyi söylediği zamanlar, hatta babasını gördüğü zamanlar da. Ama şimdilik küçük kızın bundan haberi yoktu.

Adam gözlerini karanlık boşluğa dikip, ninniyi mırıldanmaya başladı.

"Oh, my little ballerina,
All the creatures lay under your bed.
Almost every midnight
They visit your dreams."

GİRDAPWhere stories live. Discover now