16

5.1K 321 38
                                    

Karnımı poşetten çıkan tacolarla doyurduktan sonra, aradan neredeyse bir üç geçmişti ve biz hâlâ yoldaydık. Açgözlülükle fazlaca yediğim şeylerin ardından, sindirmem için kendime bayağı bir süre tanımam gerekmişti.

Elimi poşete uzattım ve aile boy mevsim yeşillikli cipsi tek hamlede açtım, şuanki mutluluğum tarif edilemezdi. Annemin yaşadığını öğrenmiştim ve kötü olan diğer her şeyi görmezden gelmeyi seçiyordum, bu da benim küçük ama harika kutlamamdı.

Ağzıma cipsi atıp, gözlerimi kapatarak çiğnemeye başladım. Bu lezzet.. en son ne zaman yemiştim, ne kadar zamandır uzaktım şu mükemmelliğe?

"Yavaş ye, boğulacaksın."

Şişmiş yanaklarımla, bakışlarımı yüzüne çevirdim. Yola bakıyordu. Ağzımdakileri hızlıca çiğneyip yuttum ve poşetten gözüme kestirdiğim iki kutu kolayı açtım. Neyse ki arabanın içi, klima sayesinde serindi ve ısınmamışlardı. Kutulardan birini açıp içtim, diğerini ise açarak ona uzattım. Bana garip bir ifadeyle baktı. Kutu kolayı elimde hafifçe salladım. "Içsene,"kendi kolamdan bir yudum daha aldım. "Rungenalar ağzının tadını bilmiyor, bunlar enfes."

Bana bakmadan cevapladı. "Ve sağlıksız."

"Hadi ama,"dedim kaşlarımı kaldırıp ona bakarak. Shadow'la ne ara bu kadar samimi olduğumu bilmiyordum ama bu umrumda da değildi. Uzun zamandır ilk kez bu kadar iyi hissediyordum. "Bir kere şunları denemek, seni öldürmeyecek."

"Tüm kötü alışkanlıklar, bir kereden bir şey çıkmaz diyerek başlar."

Gözlerimi devirip, uzattığım kolayı geri çektim ve dizime indirdim elimi. "Sanki sigara dedim, sanki alkol tüketti." Iki elimdeki kolalara, dudağımı büzerek baktım. "En iyi ikililerden biri, kola ve cips. Sayende bunu yapamıyorum."

Elini uzatıp dizimde tututtuğum kolayı, elimden çekip aldı ve yudumladı. Beklentiyle yüzüne baktım ama hiçbir ifade yoktu. Kucağımdaki paketi de uzattım. "Yağlı, elimi süremem." Gözleremi devirdim, büyük bir cips parçası çıkarttım ve dudağına uzattım. Önce elime, sonra gözlerime baktı ve kaşlarını çattı. Omuz silktim. "Ben sürebilirim."

Uzattığım dilimi bir kerede ağzına atmıştı, parmak uçlarıma temas eden dudaklarıyla elimi hızla geri çektim. Ağzında bir süre çiğnedi. Bitince de üstüne bir yudum kola içti ve kolayı kucağıma bıraktı. "Ee?"dedim ses çıkarmayınca. "Ne düşünüyorsun?"

"Bunu neden yaptığını."dedi kesin bir sesle, dikkatini yoldan ayırmamıştı. Birkaç saniye oldukça düzgün yan profilini inceledim.

GİRDAPHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin