Eleven

2.8K 238 429
                                    


Saç diplerimde hissettiğim acıyla çığlık attım.  Annemin aynadaki yansımasına bakıp kaşlarımı çattığımda o da bana kızgınlıkla bakıyordu.

"Tokaları saçıma takmayı denemelisin anne!"

"Ne?" dedi anlamayarak. "Zaten saçına takıyorum!"

"Hayır, sen onları resmen kafama sokmaya çalışıyorsun."

"Kyliee..." diye nefesini boşalttı. "Mızmızlanma lütfen. Artık 16 yaşındasın, bir yetişkin gibi davran. Zaten senin yüzünden daha ben hazırlanamadım. "

Saçlarımın uçlarını içeri doğru kıvırıp tel tokaları yerlerine takmayı bitirdi. Artık kulağımın hizasında, küt saçlara sahiptim. Son olarak kaşlarımın biraz daha üzerinde biten takma kahküllerimi taktı.

"12 yaşındayım, ve ismim Mathilda. Kylie değil."

Kafamla olan işini bitirdiğinde suratımı aynadan ona döndüm ve gözlerinin önünde parmak şıklattım. İrkilerek geri çekildiğinde kahkaha attım.

"Bu gece gerçek dünyada değilsin anne. Üzerinde kimi taşıyorsan o'sun. Cadılar bayramına hoşgeldin!"

Onaylamaz bir şekilde bıkkınca başını iki yana salladı. Ancak kahkahalarıma eşlik etmesi fazla sürmedi.

Babam adını seslendiğinde hızla bana dönüp gözlerini tehditle kıstı. "Sakın saçlarını  bozayım deme, aksi takdirde kendine başka bir yardımcı bulmak zorunda kalırsın."

"Anlaşıldı.." diye mırıldandım aynada boynuma kadife, önünde güneş sembolü olan kolyemi takarken. Kapıyı çekip aşağı indi.

O gece cadılar bayramı telaşını evin her yerinden hissedebilirdiniz. Annem ve babam her yıl ki gibi Bay ve Bayan Smith olarak yemeğe, Harry'le ben ise Leon ve Mathilda olarak bütün okulun katılacağı bir partiye gidecektik.

Kısacık küt saçlarım, belimi açıkta bırakan kısa kollu üstüm, kısa eteğim, kırmızı bir berem ve yuvarlak güneş gözlüklerim vardı. Mathilda olmayı yılın başından beri planlıyordum ve Harry bu fikri güzel bulmuştu.

Harry ve ben her zaman eş olurduk. Bu hep böyleydi. Evimize geldiği andan itibaren her cadılar bayramında annem ve babam bizi eş olacak şekilde giydirirdi ve sonrasını bilirsiniz..... Şeker mi, şaka mı?

Bu senenin farklı olacağını hissedebiliyordum. Sanırım gerçek bir yetişkin gibi geçireceğimiz ilk cadılar bayramıydı ve bu sefer iki aşık karakterdik. Tamam, belki de sadece ben.

Mathilda Leon'a aşıktı.
Ben Harry'e aşıktım.
Leon Mathilda için ölmüştü.
Harry Ava'ya aşıktı.

Kalbim göğüs kafesimi zorluyordu. Bütün gece köşedeki hüzünlü kızı oynamamak için kafamdaki düşünceleri uzaklaştırdım.
Yatağa oturup ayağıma sarı çorapları ve siyah botları geçirdim. Aynada son kez kendime bakıp odadan dışarı çıktım ve salona yöneldim.

"Ah-a, şuna da bir bakın.." Babam beğeniyle beni süzdü. "Sana Mathilda'dan başkasının yakışmayacağını biliyordum. 12 yaşındaki küçük bir kız kadar cılızsın bebeğim."

lots of loveHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin