H33. Chaos

361 28 3
                                    

We stonden op het veld bij de school. De wedstrijd tegen Chaos is morgen en ze moeten hard trainen, dacht ik bij mezelf. 'Oke, Mark Bobby en ik gaan aan de Dreigdriehoek 2 werken. Hurley en Darren aan de Oneindige Handen. En de rest gaat met Charlett en Axel de tactieken doornemen.' 'Oke!' Ze kwamen allemaal naar me toe. 'Oke ik heb wel een tactiek van verdediging naar aanval. Kijk zo.' Ik ging op mijn hurken en tekende in het zand. Axel maakte erwat dingen bij. 'Dat is een goed idee, Charlett. Die gaan we trainen.' Ik glimlachte. 'Oke ga maar klaar staan.' Ze liepen naar hun positie. Ik gooide de bal naar Jack. 'De bal begint bij Jack! Toemaar!' Het ging meteen goed. Het is ze nog niet op het verwachte tempo gelukt, maar ze hebben het door. Opeens hoorde ik voetstappen. Ik draaide me om en zag Shawn weglopen. 'Axel! Jij neemt het even over!' Hij knikte. Ik liep achter Shawn aan.

'Wat is er nou Shawn?' We zaten op het bankje bij het voetbalveld op de rivieroever. 'Ik wil perfect zijn. Maar dan verschijnt Edan.' 'Dan haal je hem uit je hoofd.' 'Dat kan ik niet!' Ik schrok van zijn reactie. 'Als ik hem loslaat, ben ik hem voor eeuwig kwijt. Ik wil dolgraag meespelen, maar Edan mag niet weg.' Ik zuchtte. 'Ik weet het ook niet.' Er kwam een bal aanrollen. Shawn stond op en pakte de bal. 'Hé, meneer. Mogen wij die bal?' Shawn knikte. 'Tuurlijk.' Hij wou hem gooien, maar kwam in een trans. Ik stond op en ging naast hem staan. 'Snowflake?' Hij kwam uit zijn trans. 'Oh euh ja. Sorry jongens. Hier is de bal!' Hij gooide de bal. Ik keek hem bezorgd aan. Hij moet Edan loslaten.

Het was al avond. De avondzon kleurde oranje en ging langzaam onder. Jude Axel en ik liepen de heuvel op. Ik zag Mark met Hurley bij de band staan. 'Ik wist wel dat we jullie hier konden vinden.' 'Oh heei jongens.' Ik ging met Mark en Jude op een bankje zitten en keken naar Hurley en Axel die verderop met de band bezig waren. 'Zo te zien heeft Hurley het naar zijn zin hier.' Ik knikte. 'Zeker.' 'Hé, Mark vraagje. Wat vind je van die Xene?' Mijn ogen werden groot en ik probeerde me te concentreren op Axel en Hurley. 'Xene? Oh je bedoelt Xavier.' 'Ja, wat vind je van die gast. Zeg nou eens eerlijk.' Ik slikte. Dit wil ik liever niet horen. 'Wat ik van hem vind? Ik weet het niet precies.' Ik stond op. 'Dat snap ik.' zei Jude. 'Ikkeuh.' Ik balde mijn vuisten. 'Nee ik weet het niet.' Ik zuchtte opgelucht en liep naar Hurley en Axel. 'Hey.' Hurley hing aan de band en Axel glimlachte naar me. Hurley keek naar de jongens. 'Hé, komen jullie ook nog of gaan jullie alleen maar kletsen?' Mark rende naar ons toe. 'Hier komt de bandenspecialist.' 'Straks ben ik dat hoor.' 'Mijn band met die band is bandeloos, vriend.' Ik begon te lachen. 'Jullie zijn echt leuk.' Hurley en Mark keken op van hun discussie en zagen mij lachen. Nu moesten we dat allemaal.

De wedstrijd was al een tijdje bezig. Het was 10-0. We werden omvergeblazen. Het Ijsbergschot en Atoomvuur van Gazelle en Torch vlogen er steeds in. Arme Darren. Iedereen was uitgeput en Darren kon wel omvallen. Atoomvuur! De bal van Torch vloog naar Darren. Opeens kwam Mark ertussen. Krachtige Kopstoot! Hij stopte de bal en viel naar achteren. 'Mark!' Iedereen rende naar hem toe. Ik keek naar Gazelle en Torch. Er moet een zwakke plek zijn. Ik zag dat de spelers van Prominence en Daimond Dust van elkaar af stonden. Dat moet het zijn. Ze willen natuurlijk alleen met hun eigen groep spelen. Ik ga eens opletten of ze naar elkaar afspelen. Anders heb ik wel een tactiek.

De eerste helf was bijna voorbij. Het was inderdaad wat ik dacht. Prominence passte alleen met Prominence en Daimond Dust met Daimond Dust. Ze denken dat ze het zonder elkaar kunnen. Vooral die ene middenvelder van Prominence. Jude leek het ook door te hebben. Hij onderschepte de bal. Mark en Bobby rende mee. Dreigdriehoek 2! Het was een geweldig schot! Nog gaver dan die van Royal. Hij zat erin! Het was 10-1! 'Yes! Nog 9 te gaan! Jongens!' Ik gaf Sue een high five. Torch had uitgenomen en rende op een grote snelheid naar voren. Hij passeerde Jude en vlak voor Mark sprong hij in de lucht. AtoomVuur! Darren sloot zijn ogen. Hij heeft het door! Oneindige Handen! Hij stopte de bal. Yes! Nu maken we kans om nog te winnen ook! Het signaal ging. De eerste helft is afgelopen.

BOEK 2 OUDE VERSIETempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang