Controle

101 6 1
                                    

Zenuwachtig geef ik het nieuwe drankje aan de muizen en begin te springen van vreugde als ik het resultaat zie. Het werkt! Het werkt! Na vier jaar kan ik mijn schatje eindelijk genezen! Snel schrijf ik het recept op en ren met mijn drankje naar de ziekenzaal. 'Scor! Het is eindelijk gelukt! Ik heb een drankje gemaakt waardoor je weer kan zien!' Roep ik blij en ga bij hem op bed zitten.

De schoolverpleegster kijkt me nieuwsgierig aan en ik leg het drankje aan Scorpius' lippen. 'Ik weet niet hoe het smaakt, maar je moet dit helemaal opdrinken.' Zeg ik en hij opent zijn mond. Rustig giet ik mijn drankje zijn keel en als het op is kijk ik hem afwachtend aan. Opeens pakt hij me vast en trekt me zachtjes tegen zich aan. 'Het is je gelukt lieverd, ik kan je mooie gezicht eindelijk weer zien.' Zegt hij blij en ik glimlach.

'Ik moet je nog iets veel mooiers laten zien. Buiten het ministerie en professor Anderling heeft nog niemand dit gezien. Ik ben een faunaat geworden om jou te beschermen.' Zeg ik en verander voor de tweede keer die dag. Scorpius' ogen worden groot en daarna streelt hij over m'n kop. 'Je bent nu al net zo mooi als dat je net als mens was.' Vertelt hij en ik verander terug waarna ik hem zachtjes kus.

Professor Anderling komt nu binnen en kijkt Scorpius bezorgd aan. 'Hoe gaat het nu met hem?' Vraagt ze vriendelijk. 'Beter dan ooit professor! Ik kan eindelijk weer zien! Het is Chrystal gelukt!' Zegt hij blij en knuffel me vrolijk. Nu is het opeens helemaal stil en ik glimlach. 'Het klopt en nu kan mijn drankje alle andere blinden helpen eindelijk weer te kunnen zien of voor het eerste te kunnen zien. De muizen kunnen dat nu ook weer.' Vertel ik blij en ze glimlacht.

'Je blijft me verbazen Chrystal, maar ik zal het ministerie en je vader inlichtten.' Zegt ze dan en loopt weer weg. Ik haal mijn schouders op en kijk Scorpius glimlachend aan. 'Ik ben zo blij dat je eindelijk weer kan zien!' Roep ik vrolijk en knuffel hem stevig. Hij knuffel al snel zo vrolijk terug, maar ons moment wordt ruw verstoort door James. 'Crystal we hebben training.' Zegt hij en ik zucht.

'James vandaag niet. Ik ben gister aangevallen, heb net ontdekt dat ik dat ik een faunaat ben en Scorpius kan net weer zien. De directrice had het al over het ministerie en als die komen kan ik niet opeens verdwenen zijn.' Zeg ik en hij knikt teleurgesteld. 'Oké, de volgende training dan en kom vanavond maar naar de extra training van mij, Albus en Lily als dat nog gaat lukken. Lily moet als jager nog veel leren en Albus ook als wachter. We moeten dit jaar echt winnen Chrystal, het is m'n laatste jaar en dat wil ik graag afronden met een gewonnen zwerkbalcup.' Zegt hij en loopt de zaal weer uit.

Een paar uur later staan er een paar mannen in pakken in de ziekenzaal met een klein meisje. 'Klopt dat jij een manier hebt gevonden om de blinden te genezen?' Vraagt een van hen vriendelijk en ik knik. 'Ik wilde mijn vriendje weer laten zien en ben vier jaar bezig geweest, maar vandaag is het eindelijk gelukt. Ik heb het eerst getest op muizen voor ik heb aan hem gaf.' Vertel ik en steek mijn hand uit.

'Mijn naam is Crystal en dit is mijn vriendje Scorpius. Hij is vier jaar geleden aangevallen en blind geworden.' Vertel ik eerlijk en wijs naar Scorpius. Hij glimlacht en steekt zijn hand ook naar de mensen uit. De mannen geven ons beide een hand en een van de twee onderzoekt Scor. 'Hij heeft een buitengewoon goed zicht, maar hoe weten we zeker dat hij echt blind was?' Vraagt de man streng en ik kijk hem woest aan.

'Mijn vriendje heeft vier jaar lang niet kunnen zien! Waarom zou ik daarover liegen?!' Roep ik kwaad. De andere man schrikt een beetje, maar glimlacht wel. 'Het spijt me Crystal, maar hij is gewoon nogal voorzichtig. Zijn eigen dochter is al sinds haar vierde blind en je wil niet weten hoeveel oplichters er al beweerde dat ze haar konden genezen, dus hij wil gewoon graag bewijs.' Legt de andere man uit en ik knik.

'Is dat haar?' Vraag ik en wijs op het meisje. De mannen knikken. 'Ik denk dat ik nog net genoeg voor haar heb, ik heb maar heel weinig, omdat ik niet wist of het zou werken. Daarom maak ik elke keer maar heel weinig. Ik moet alleen wel weten hoe zwaar en groot ze is om te weten hoeveel ze nodig heeft.' Leg ik uit en de linker man knikt. 'Ze is 1,22 m en weegt 25 kilo.' Vertelt hij.

The secrets of HogwartsWhere stories live. Discover now