Valerie

118 7 1
                                    

Een nieuwe tekst is verschenen dit keer gelukkig zonder slachtoffer. Je denkt nu misschien dat het Ravenklauw is, maar je hebt het mis. Ik komt namelijk niet uit het bos, maar ben een jong talent uit het groene dal. Soms denk eens wel eens kom ik niet uit het zompige mos? Maar daarvoor is mijn missie veel te puur. Ik zal de schuldige straffen en de onschuldige uit hun leiden verlossen.

Mijn vader heeft ook deze stijd geleverd, maar met het verkeerde ideaal. Hij wilde onze wereld groots maken, maar dat was hij al en zolang mensen dat niet accepteren is mijn strijd niet gedaan. Gelijken zijn wij allemaal en daar moeten we voor vechten. Stil zijn deed ik al jaren, maar na 6 jaar is dat gedaan.

Wie mij niet willen horen zal ik mijn woede laten voelen. Ik krijg meer gedaan dan je denkt, ik ben niet voor niks speciaal! Ik ben hier voor verkozen net als mijn vader, alleen strijd ik wel de juiste stijd. Beste mensen wees gewaarschuwd, want als jullie niet stoppen zal mijn toorn ook jullie treffen! Staat er nu en ik besef heel goed wat hiermee wordt bedoelt. Hij gebruikt de schoollieden en die idealen van zijn afdeling. Het is inderdaad geen Ravenklauwer, maar een Huffelpuf!

Snel ga ik naar de directrice en leg het haar uit. Het bos stond voor Ravenklauw in een schoollied, het groene dal was Huffelpuf en het zompige mos stond voor Zwadderich. De persoon twijfelt dus aan zijn middelen, maar vind zijn idealen toch zwaarder wegen.

De persoon wil dat we elkaar als gelijken behandelen wat een ideaal is van Huffelpuf en ook terug komt in een schoollied. Die zes jaar wijst er op dat de persoon in zijn zesde jaar zit en dat van die vader durf ik bijna niet te zeggen maar ik denk dat we te maken hebben met een kind van Voldemort of een andere kwade tovenaar.' Zeg ik en de professor wordt bleek.

'Dat kan niet, dat had de sorteerhoed geweten.' Zegt ze dan. 'Misschien weet hij of zij het zelf pas sinds kort en denkt dat hij of zij dat hij de missie moet voorzetten alleen dan wel de goede. Deze persoon wil gelijkheid en degene die dit hem of haar niet geven maken hem of haar woest. Hij of zij denkt zo meer gelijkheid te creëren maar het enige wat er gebeurd is dat er meer angst komt. Vooral pestkoppen worden hard getroffen wat er op wijst dat hij misschien gepest werd of zelfs nog wordt.

Wat natuurlijk ook kan is dat hij of zij en vaderfiguur of voorbeeld zocht en dat hij of zij zichzelf heeft wijsgemaakt dat hij zijn vader is. Deze persoon kan net zo goed wees zijn en zo wanhopig zoeken naar ouders en bescherming dat hij of zij hem als vader is gaan zien. Zeker omdat die man zelf ook wees is geweest en in een weeshuis is opgegroeid zonder te weten dat hij krachten had.' Leg ik uit. 

De professor wil wat zeggen maar op dat moment hoor ik Scorpius gillen en ren naar beneden waar hij op me zou wachten. Ik zie Scor op de grond liggen met een meisje vlak naast hem. Ze heeft bruin haar en Huffelpuf kleren aan. 'Expelliarmus!' Roep ik en haar stok vliegt weg. Geschrokken rent ze er achteraan en ik ren naar Scor toe. Het meisje rent nu weg en ik kan alleen mijn aandacht nog op Scor richten. Hij gilt van de pijn en zijn ogen zijn helemaal rood. Ik beweeg mijn hand voor zijn ogen, maar hij reageert niet en blijft gillen. Ze heeft hem blind gemaakt!

De woede overspoelt me, maar ik kan er nu niet aan toe geven en ren met Scorpius naar de ziekenzaal. Als ik hem gillend de zaal in draag komt de schoolverpleegster meteen op ons afgerend. 'Wat is er gebeurd?!' Vraagt ze geschrokken. 'De daadster heeft weer toegeslagen. Ze heeft hem blind gemaakt. Volgens mij branden zijn ogen voor z'n eigen gevoel, maar door z'n eigen geschreeuw kan hij me niet verstaan.' Zeg ik haastig.

'Ik zou graag bij hem blijven, maar ik heb de dader gezien en moet dus nu meteen terug naar professor Anderling.' Zeg ik en wil me omdraaien. 'Dat zou niet nodig zijn Skye. Ik ben meteen naar de ziekenzaal gekomen toen ik zag dat jij al weg was toen ik beneden kwam.' Zegt ze en ik knik. 'Het meisje had een Huffelpuf gewaad aan zoals ik al vermoede, was redelijk lang en hand halflang donker bruin haar. Meer heb ik niet gezien, ik zag namelijk alleen haar rug, maar ik zou haar zo weer herkennen. Ze heeft Scor blind gemaakt.' Vat ik samen.

Ze knikt en roept het personeel bij elkaar via een spreuk. 'We moeten alle Huffelpuf meisjes met donkerbruin haar bij elkaar zien te krijgen. Skye heeft alleen haar rug gezien en we vermoeden dat ze in het zesde jaar zit.' Zegt ze dan en het afdelingshoofd van Huffelpuf schrikt duidelijk. Al snel worden alle meisjes bij elkaar verzamelt en ik herken het meisje dat Scor aanviel meteen.

'Zij is het!' Zeg ik en wijs meteen op het meisje. 'Valerie, ze is een vondeling, een achternaam heeft ze niet eens. Ze leeft al haar hele leven in een weeshuis en is vroeger zelfs extreem gepest vanwege haar magische gave. Ze heeft veel moeilijke tijden meegemaakt, maar sloeg zich er sterk doorheen. Dit had ik niet van haar verwacht.' Zegt haar afdelingshoofd geschrokken.

Het meisje draait zich nu om en begint weg te rennen. Ik ga achter haar aan, maar ze is veel sneller dan je zou verwachten en ik haal haar niet in. Als ze het verboden bos in vlucht raak ik haar al snel kwijt en loop verdrietig terug. Wetend dat we nog lang niet van haar af zijn.

The secrets of HogwartsWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu