Het begin van de vakantie

139 8 0
                                    

Twee weken later zitten we in de trein terug naar het Station. Crystal wilde graag bij Rose en Albus zitten, maar aangezien James daar ook zit zijn Scorpius en ik samen ergens anders gaan zitten. Hij mag misschien populair zijn, maar ik vind James net iets te arrogant en bovendien probeert hij de hele tijd mijn aandacht te trekken.

Scorpius zit er een beetje verdrietig bij, wetend dat zijn ouders deze keer niet op hem zullen wachten. Ik sla mijn arm om hem heen en trek hem tegen me aan. 'Kom op Scor, dit wordt echt wel een leuke vakantie, probeer niet te veel aan je ouders te denken.' Probeer ik hem op te beuren.

Hij schud zijn verdrietig zijn hoofd. 'Het is niet alleen deze vakantie Skye, het is mijn hele leven. Ik weet dat mijn ouders me nooit zullen toleren zolang ik met jou om ga en ik wil je niet kwijt, dus zullen ze me verstoten net zoals ze jaren geleden met Andromeda Zwarts hebben gedaan in haar familie. Ondanks dat blijf ik bij mijn besluit, maar ik zal mijn familie en vooral mijn moeder wel heel erg missen.' Zegt hij zacht.

Ik hou hem wat dichter tegen me aan. 'Ik vind het echt heel erg voor je Scor, ik wou dat ik iets voor je kon doen.' Zeg ik zacht. 'Je kan niks voor me doen Skye, mijn vader zei altijd dat hij een nieuwe start wilde na de oorlog, maar ik denk soms toch dat hij geen haar is veranderd. Nog steeds is hij heel erg met de afdelingen, prestatie en bloedstatussen bezig, iets wat nu eigenlijk niet meer belangrijk hoort te zijn. Ik denk ergens dat dat ook veel te maken heeft met mijn grootvader, maar toch snap ik mijn vader soms niet.

Hij wil dat andere het verleden vergeten, maar weigert zelf te veranderen. Hij is kwaad als mensen me negeren of me in elkaar slaan vanwege mijn afkomst, maar weigert toe te staan dat ik met jou om ga. Wat dat betreft is hij nogal een hypocriet.' Zegt Scorpius zachtjes en ik zie dat hij moeite moet doen om de opkomende tranen tegen te houden.

'Weet je ik hoor eigenlijk helemaal niet in Zwadderich. Ik was alleen bang om mijn vader teleur te stellen en wist dat de de andere afdelingen me niet zouden toleren door het verleden van mijn familie. Daarom heb ik de sorteerhoed gesmeekt me daar te plaatsen en alles ging goed tot het bleek dat ik zo'n slechte tovenaar was. Dit weet alleen niemand, alleen de sorteerhoed en ik. Jij bent de enige die m'n geheim kent.' Zegt hij en de tranen rollen inmiddels over zijn wangen. Ik veeg ze weg en kijk hem diep in de ogen aan.

'Scor hoe vaak moet ik dit nu nog zeggen? Je bent geen slechte tovenaar, ik geen enkel opzichte. Je bent geweldig met je stok en ook nog eens ontzettend grappig en lief.' Zeg ik en buig wat naar hem toe. Op dat moment gaat de deur open. 'O, hier ben je Skye, ik was je al de hele tijd aan het zoeken.' Hoor ik James zeggen en snel laat ik Scorpius los. Zijn normaal witbleken gezicht is nu knalrood net als het mijne en we kijken James verlegen aan.

'Waarom zocht je me dan?' Vraagt ik voor het eerst lief aan de jongen. Op dat moment komt Rose aanlopen en ziet onze rode gezichten. Daarna kijkt ze James boos aan. 'Heb je nu al weer een lief moment verpest? Meekomen jij, Skye wil je niet.' Gromt ze kwaad en trekt haar neef mee. Ik kijk Scorpius een beetje verlegen aan. Het scheelde niet veel of ik had hem gekust.

'Ik heb ook een geheim waar niemand van weet, behalve mijn familie. Ik wil het je wel vertellen, maar niet hier en niet nu. Pas als we uit de trein zijn en alleen zijn. Ik moet wachten tot het goede moment.' Zeg ik zacht en hij glimlacht. Op dat moment stopt de trein en ik neem hem mee naar het perron. Mijn ouders en Jason staan al op ons te wachten. Ik neem afscheid van Ablus en Rose, wens ze een fijne kerst toe en ga dan samen met mijn ouders, kloon, broer en Scorpius naar huis.

Thuis aangekomen laat ik Scor de grootste logeerkamer zien en samen leggen we zijn spullen er neer. Ik ga op het grote tweepersoonsbed zitten en Scorpius komt naast me zitten. Ik haal diep adem en probeer al mijn moed bij elkaar te zamelen. Hij durfde me zijn geheim te vertellen, dus nu is het mijn beurt. Ik sluit mijn ogen en wil het er net uitgooien als ik twee zachte lippen op de mijne voel.

The secrets of HogwartsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon