Açıklama

15.2K 1.3K 171
                                    

Selam dostlar, umarım iyisinizdir. Hikaye bittikten bir ay sonra bu bölüm de nereden çıktı diyebilirsiniz. Ancak hikayeyle ilgili özelden gelen sorular bana bir açıklama yapmam gerektiğini düşündürdü. En çok sorulan soruları cevaplamaya çalışacağım.

İlki, özel bölüm hakkında. Bu bölümün birçok okuyucu tarafından yanlış anlaşıldığının farkındayım. Yorumlarda açıklamaya çalışmıştım ama herkes görmedi tabii. Özel bölümdeki Deniz'i baş karakter olan Deniz sananlar olmuş. Aslında küçük Deniz'di. Küçük Deniz'in kıyamet günü kaybolduğunu hatırlarsınız. 

Deniz, kıyamet günü enerji duvarından geçerek geçmişe dönüyor. Ancak Hira'nın hiçbir şekilde bulunmadığı bir zaman dilimine, 1900'lü yıllara düşüyor. Dolayısıyla hayatını bu zaman diliminde sürdürmek zorunda kalıyor. Bir kadınla evleniyor, Yaren adında bir de kızı oluyor. Fakat hayatı boyunca bir kez olsun Hira'yı unutamıyor. Hayatının son dönemine kadar, o günü bekliyor; Hira'nın geçmişe döndüğü tarih olan 31 Aralık 2000'i. Ve sonunda ölüme çok yakın olsa da malum yılbaşı akşamı, Hira'yla mendil satan bir çocuk olarak karşılaştığı kaldırıma bakan lokantaya gidiyor. Ölmeden önce onu son kez görüyor. 

Özel bölümle alakalı başka bir sorunuz varsa, yine bu başlık altından cevaplayabilirim.

İkinci en sık sorulan soru da, Hira yabancıya aşık mıydı?

Bu soruya ne cevap vereceğimi şaşırdığım doğrudur, eminim Hira'ya sorsanız o da donup kalırdı. Yine de biraz düşününce, az çok anlayabildiğimi fark ettim. Eğer aşktan kastımız, bir insanın hem beden hem de kalp olarak kendini o kişiye adama isteğiyse, hayır değildi. Öte yandan eğer aşk, o kişi olmadan eksik kalmaksa, evet aşıktı. Deniz'e olan hisleriyle karşılaştırmak mümkün bile değil, elbette. Çünkü o hisler, ilk kategoriye giriyor.

Yabancı Hira'ya aşık mıydı?

O kendi hislerini, bu benim son çırpınışım adlı bölümde ifade etmişti. Öte yandan belki kızabilirsiniz ama ben yabancının çok da dürüst olmadığını düşünüyorum. Eğer başka şartlarda ve başka bir dünyada karşılaşmış olsalardı, yabancı Hira için savaşabilirdi. Ama kendi deyimiyle kokuşmuş bir hayat sürmüş olması, uzakta kalmaya ve onun mutlu ve güvende olmasını istemekle yetinmeye itti. 

Bunlar benim düşüncelerim, elbette siz farklı düşünüp hissettiyseniz buna da karışmak haddim değil. 

Bir de gelen talepler beni çok mutlu ettiği için, Hira ve Deniz ile ilgili, başka bir galakside geçen yılları işleyen özel bir bölüm yazmak istiyorum. Ancak hangi yılları konu almam gerektiğine karar veremedim, burada sizin görüşlerinizi önemsiyorum. Hira ve Deniz'in yeryüzüne çıktıkları ilk yıllar mı yoksa düzen kurulduktan sonraki yıllar mı? Bu sorulara cevap verebilirseniz çok mutlu olurum. Ben de bu şekilde, yazmaya kendimi hazırlayabilirim. 

Son olarak da bu hafta Kolye, bilim kurguda ilk ondaydı. Okuduğunuz ve değer verdiğiniz için çok teşekkür ederim. 

Dediğim gibi, sorularınız olursa seve seve cevaplarım. Hoşça kalın.


KOLYEHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin