Hoofdstuk 6+ Ending

20 1 0
                                    

"Don, waar ben je!?". "Die stemverheffing is nergens voor nodig Jake". Don komt binnen met een glas whiskey. Wat een verassing. "Waar is Anna!?". "Ze is veilig, geloof me", zegt Don op een rustige toon. "Ze is bij jou, dus ze is totaal niet veilig, waar is ze?".
"Dit is voor het beste, ik zal het je uitleggen".

Voor de mensen die dit verhaal hebben gelezen en jaren hebben moeten wachten. Hier het einde van Too Far Gone. Ik vertel jullie hoe ik het einde zag van Jake's verhaal en hoe ik het boek had willen af laten lopen. Ik denk persoonlijk niet dat veel mensen dit zullen lezen, maar ik hou er nooit van als iets niet af. Dus hier het idee, voel je vrij om er mee te doen wat je wilt. 

Er zouden nog zon 5-10 hoofdstukken komen, maar ik zal me nu vooral richten op het einde. Na hoofdstuk 6 Hostage, wil Anna geen contact meer met Jake, ze sluit zich van hem af. Er gaan maanden  voorbij en de opvolgende hoofdstukken, worden afgewisseld vanuit Jake's en Anna's perspectief. Anna probeert alles op een rijtje te krijgen en vervolgens op school en vrienden te richten, wat een langzaam process is maar uiteindelijk wel goed komt. Met Jake aan de andere hand gaat het slecht. Anna was degene die Jake's leven nut gaf, zonder haar was hij terug bij af, erger nog. Jake probeert Anna op verschillende manieren te bereiken, maar zonder succes. Na eindeloze weken zichzelf kapot te drinken komt Jake tot de realizatie dat het allemaal Don's schuld is. Anna wordt een week later het ziekenhuis binnen gerold in kritieke toestand. Ze was aangevallen en aangerand buiten een club door een van Don's lui die compleet zat was. Jake wordt door Don naar Anna gestuurd (zonder dat hij weet dat het Anna is) om haar te dwingen niks te zeggen tegen de politie. Als hij aankomt ziet hij Anna. Terwijl Anna werd binnen gebracht ging haar leven voor voorbij en de enige persoon die echt belangrijk was en haar hart had, was Jake. Als ze Jake binnen ziet komen ziet ze hoe slecht Jake eraan toe is. Z'n haar is langer, een vaag baardje, al met al ziet hij er erg onverzorgd uit. Anna beseft hoe slecht het met hem ging en wilde zo liefst mogelijk hem vertellen hoeveel spijt ze had, hoeveel ze hem miste en hoeveel ze van hem hield, maar ze kreeg geen woord uit haar mond, ze was te zwak. Als Jake hoort wat er gebeurd is en ziet dat het daadwerkelijk Anna is, slaat er iets in hem om. Hij rent naar buiten en pakt de auto naar zijn huis. Thuis pakt hij een tas dat hij volstopt met geld en een brief. (Deze tas legt hij voor Anna's deur, deze tas word gevonden en de brief word door Anna gelezen in "What comes After''). Hij pakt ook een tas met wapens en explosieven. Jake rijd dwars door de poorten van Don's oprit. Hij stapt uit en schiet meteen twee bewakers van Don neer. Veel scenarios zijn hier mogelijk. Hoe ik het zag was dat Jake hier niet levend weg kwam. Een optie was dat Jake iedereen naar buiten lokte en dan de auto liet opblazen of gewoon simpel weg een gevecht met Don. Ik wilde in ieder geval een lang gesprek tussen Don en Jake. Waarbij Don uiteindelijk door Jake werd vermoord en Jake iets deed met de explosieven. Door de explosie raakt Jake ernstig gewond en kruipt naar iets in de buurt waar hij tegen aan kan leunen. Hij belt dan Anna. Hier waren ook twee scenarios mogelijk, Anna neemt op en ze hebben een erg emotioneel gesprek en hartverscheurend, of  het is nog erger te maken door Anna niet op te laten nemen omdat ze geopereerd wordt en dat Jake een voicemail achter laat dat Anna hoort als ze terug komt uit de operatie.

Dit is een erg versimpeld einde, er was genoeg ruimte voor character development, ook was het mogelijk om het verhaal een totaal andere kant op te kunnen laten gaan. Dit was maar een vage schets over hoe ik het verhaal Too Far Gone tot een einde zag komen. 

Ik wil iedereen bedanken die dit verhaal hebben gelezen en ervan hebben genoten. Ben je het niet eens met dit einde, of wil jijzelf dit verhaal afschrijven na Hoofdstuk 5, dan ben je van harte welkom, je kunt me altijd hierop bereiken.

~ Novembero

Too Far GoneWhere stories live. Discover now