RÜYADA MIYIM YOKSA O BURADA MI?

63 12 4
                                    

"Hadi uzatma da giy şu elbiseyi" dedi ve üzerime fırlatıp banyoya girdi.

Dışarı çıkmak istemememe rağmen Zeynepin baskıları üzerine okuldan birinin doğum günü partisine gitmek zorunda kalmıştım. Şimdi ise belinde iddalı bir dekoltesi olan ve benim kıçımı bile zor kapatacak kadar kısa olan bir elbise giyecektim.

Böyle bir elbisem olduğunu bile bilmiyordum ama Zeynep odama girip dolabımı açtığı anda bunu bulup çıkarmıştı.

Söylene söylene elbiseyi üzerime geçirdim.

Banyodan çıktığında elime bir topuklu tutuşturdu. Makyaj masasına oturtup bir güzel boyalandı. Saçlarıylada uğraşıp kalktı. Bende aynı evreleri kendime uygulayıp kalktım. Dışarı çıkmak istememem çirkin olacağım anlamına gelmiyordu.

Taksiye atlayıp partinin yapılacağı mekana geldik. Büyük ve gösterişli bir villanın kapısında durduğumuzda

"Kimin doğum günü için bu kadar hazırlandık acaba." dedim.

"Çocukluk arkadaşım Berke. Bizim okuldan başka bir şubede."

"Beni neden sürükledin buraya zalim kız canım hiç istemiyordu."

Gülümsedi.

"Sertanı da çağırdım. Bu arada Berkenin partneri sensin. Rica etti kıramadım. Sorun yoktur inşallah. Teşekkür ederim kabul ettiğin için canım arkadaşım"

Ağzımı açmama fırsat vermemişti, şimdi de tanımadığım bir çocuğun partneri olacaktım. Ne güzel evde şekerleme yapacaktım.

Bu ara sadece etraftan uzak olup yaşananları unutmaktı amacım. Yaklaşan bir sınav vardı, Ameliyat olacak bir annem vardı, Amcam ve yengemin sürekli ertelenen düğünü, Üveys ve daha fazlası vardı.

Bir an inanılmaz yorgun hissettim. Sağ kolumda hissettiğim acıyla Zeynepe döndüm. Kolumu morartmıştı resmen. Gözüyle önünü işaret etti. Döndüğümde şirin mi şirin bir surat bana bakıyor ve gülümsüyordu.

Bildiğin erkek güzeliydi bu çocuk.

"Selam ben Berke" dedi eliyle özgürlük işareti yaparak.

"Harika, memnun oldum" dedim gülümseyerek.

"Bugünkü partnerim sensin Harika haydi gidelim" dedi ve koluna girmem için uzattı. Hayret, ismimle dalga geçmemişti. Şimdiden bu şebek çocukla iyi anlaşacağımızı düşünmüştüm.

Kocaman abartılı süslü, masalarlar dolu bir salona geldiğimizde çoğu yüz tanıdık geliyordu. Çoğu okuldandı. Tabi Melodi de.

Çoğu kişinin gözlerini üzerimde hissediyordum. Ya da doğum günü çocuğunun üzerindeydi de ben bana bakıyorlar sanıyordum. Buradaki çoğu kişiyi okulda görmeme rağmen Berke gibi şirin birini nasıl görmediğimi merak etmiştim.

"Seni okulda hiç görmedim" dedim.

"Yüzme dersleriyle oldukça meşgulüm, okulun yüzme takımındayım ve yakında yarışlar başlayacak okula fazla geldiğim söylenemez"

"Okulun bir havuzumu var"diye hayretle ona baktım.

"Tabiki şaşkın lululu" deyip güldü.

"Şaşkın ney?? O ne demek" dedim

"Lululu. Yeni adın"

Bir masa başına geçip durduk. Gözlerim Zeynepi aradı. Onu yalnız bırakmıştım. Onu gördüğümde Sertanın da gelmiş olduğunu anladım. Sonra yanıma gelirlerdi heralde.

Etrafa biraz daha bakındım. Ömercanı gördüğümde kızlarla kahkaka atarken bir yandan Sertana tuhaf bakışlar atıyordu.

Melodi ise tanımadığım bir erkekle yan yana hatta iç içeydi.

HARİKAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin