25.kapitola

601 68 8
                                    

Počúvala som učiteľku, no jedným uchom mi to šlo dnu a druhým von. Nevedela som sa na jej slová sústrediť, keď Charlie sedel rovno predo mnou. Oči mi stále utekali k nemu a ja som sa nevedela vynadívať na jeho dokonale rozhádzané vlasy. Sama pre seba som sa uchechtla, keď som si uvedomila, ako stupídne by som pre nestranného pozorovateľa musela vyzerať. Nemohla som sa nadýchnuť, keď zdvihol jeho pravú ruku a začal si rozhadzovať vlasy. 
Keď konečne zazvonilo a ja som sa po celom dni, ktorý som strávila v lavici pozorovaním Charlieho, mohla odobrať domov. Hneď sa všetci začali stavať a kráčať ku dverám. Prevrátila som očami, keď do mňa niekto buchol z ľavej strany. 

"Grace," započula som za sebou veľmi známy hlas. Hlas, ktorý mi dnes povedal dve slová. Slová, ktoré nemôžem dostať z hlavy po celý deň.

"Hmm?" otočila som sa na neho a úplne som ignorovala to, že som práve zabrzdila premávku vychádzajúcich ľudí. 

"Ideš na kávu?" spýtal sa a premiestnil sa vedľa mňa, čím vrazil do nejakého čiernovlasého chalana, ale jemu to vôbec nevadilo. Oči nechával na mne a ani raz neuhol. 

"Jasne," dostala som zo seba, keď sme vyšli von z triedy. Dnes sa cez chodbu dalo kráčať celkom prijateľne. Chvalabohu, dnes išla väčšina ľudí na obed, takže do seba vrážajú tam. No viac, ako to, že dnes je chodba oproti včerajšku prázdna viac, ako o polovicu, ma prekvapilo, čo urobil Charlie. Kráčali sme, keď som náhle pocítila, ako ma chytil za ruku. V žalúdku mi začali behať motýle a poviem vám úprimne, skoro som sa zosypala. Nohy sa mi triasli a mozog som mala úplne prázdny. Venovala som mu jeden vystrašený pohľad, no on sa na mňa len usmial a kráčal ďalej.

Keď sme vyšli zo školy, moja ruka bola stále v tej jeho. Nie, že by mi to vadilo, len podotýkam. Kráčali sme cez uličky až ku známej kaviarni. Charlie mi otvoril dvere a keď som vstúpila, objavil sa vedľa mňa a znova so mnou preplietol prsty. Posadili sme sa a Charlie na mňa hodil jeden z najkrajších úsmevov, z jeho zásoby. 

"Ahojte deti, čo si dáme?" Pani Lancasterová sa pri našom stole objavila okamžite. Na tvári sa jej usadil spokojný úsmev. 

"Dobrý deň," odpovedal Charlie. "Poprosím dvakrát karamelovú kávu."

"Hneď to bude," prikývla, rozšírila svoj úsmev a odišla.

"Som zvedavá, dokedy budeš objednávať za mňa," uchechtla som sa.

"Ak sa mi raz podarí objednať ti niečo, čo ti nebude chutiť, už nikdy ti nič neobjednám," uškrnul sa a naklonil hlavu trochu doprava. "Môžem sa ťa niečo spýtať?"

"Samozrejme," prikývla som. 

"Už ti niekto povedal, aká si krásna?" A v tej chvíli som zabudla, ako sa dýcha. Zarazene som sedela na mieste a zarazene som spracovávala tie slová, ktoré vyšli z jeho úst a patrili mne. Vyrazil mi dych a ako ste si mohli všimnúť, to sa mu podarí často. 

"N-nie...teda...nie," vykoktala som sa, keď som si uvedomila, že na neho len čumím, ako keby mi povedal, že som smrteľne chorá. Čo mi pripomína, že zajtra po škole mám prehliadku u lekárky, kvôli tým záchvatom. Aj keď si myslím, že sa to nevráti, pretože od toho incidentu v škole, sa mi nič nestalo. 

"Tak ti to vravím teraz ja - si naozaj krásna," povie a ja tomu nemôžem zabrániť a zalapám po dychu. Dnes som z každého jeho činu úplne vedľa a viem, že čokoľvek dnes povie, zamilujem sa do neho ešte viac, ako som. 

"Prestaň," záporne zakrútim hlavou.

"Robí ti problém prijímať komplimenty," skonštatuje s úškrnom.

"Nie," zamrmlem. 

"Ale áno Grace, robí. A malo by to prestať, pretože sa toho odo mňa napočúvaš ešte veľmi veľa. A vieš prečo? Pretože si krásna Grace."Tľosknem jazykom a prevrátim očami, keď si stále nedá pokoj. "A ja ťa veľmi milujem." Zdvihnem pohľad a pokúsim sa neusmiať ako idiot, keď to povie, ale nedá sa. O pár sekúnd už mám na tvári ten blbý úsmev, ktorý mu určite vraví, že som do neho zamilovaná až po uši. 

"Aj ja teba."

A toto je prvýkrát, čo ma pobozká pred toľkými ľuďmi. Keď sa ku mne nahne, nemôžem odolať pokušeniu a nezaujíma ma, koľko očí nás sleduje. Pretože práve teraz som len ja a on. A pani Lancasterová, ktorá sa k nám blíži nebezpečnou rýchlosťou s našimi šálkami kávy. 

xxM

Grace and Charlie |DOKONČENÉ|Where stories live. Discover now