Chapter 4

234 14 4
                                    

Pořád jsem byla v šoku, ale rychle jsem si klekla, abych ho přivítala, jak se sluší a patří.

,,Vstávej," řekl podrážděně. Jeho hlas nebyl tak milý jako byl včera. Zvedla jsem se a podívala se na něj. Pozoroval mě stejným pohledem jako včera, jenom s tím rozdílem, že se dnes mračil.

,,Co potřebujete, můj pane?" zeptala jsem se ho. On mi neodpověděl. Místo toho pomalu přešel ke mně. Uchopil mě za bradu a zaklonil mou hlavu dozadu, abych viděla do jeho tváře. Byl totiž asi o hlavu vyšší než já.

,,Přišel jsem tě varovat," řekl mi Madu a mně se zatajil dech.

,,V-varovat?" zeptala jsem se vystrašeně. Přikývl.

,,Ano. Nějakým způsobem se všichni u dvora dozvěděli o tom, že jsme spolu prožili noc. Proto jsem tě chtěl upozornit, aby jsi na sebe dávala pozor. Je dost možné, že pro některé služebné budeš nepřítel číslo jedna, neboť jim závist zatemní mozek. Budou ti závidět, že jsem si vybral tebe a ne je. Neboj se, najdu nějaké řešení abych tě udržel v bezpečí," pohladil mě po tváři. Zmohla jsem se na pouhé přikývnutí.

,,Ráno mi bylo líto, že jsem tě neviděl vedle sebe. Naše společná noc byla úžasná. Neboj se, Isis, brzy si všechno zopakujeme," řekl a uchopil mě pevně za boky. Zakňučela jsem a rozhodla jsem se pro jednu věc. Svýma rukama jsem Madua objala kolem krku. Překvapeně se na mě podíval. Rychle jsem dala ruce pryč a pohled jsem sklopila na jeho hruď.

,,Promiňte, pane. Můj čin byl velice opovážlivý," omluvila jsem se mu tichým hlasem. Slyšela jsem jeho smích a musela jsem se podívat do jeho tváře.

,,Ne, to je v pořádku. Jenom jsi mě překvapila. Jsem rád, že jsem to právě já, koho tak objímáš. Vrať tam ty ruce," přikázal mi. S radostí jsem mu vyhověla.

,,Jsi tak nádherná," pronesl větu, kterou opakuje pomalu pokaždé, když se vidíme. Začervenala jsem se a on se znova zasmál.

,,A roztomilá," usmál se a políbil mě na tvář. Usmála jsem se na něj. ,,Je mi to moc líto, ale už budu muset jít. Povinnosti volají. Mám pro tebe úkol, až pro tebe přijdou, přípravíš mi koupel a počkáš tam na mě. Rozuměla jsi?" zeptal se. Nadšeně jsem přikývla. Usmál se.
,,Už se nemůžu dočkat koupele, Isis," usmál se a s těmi slovy odešel.

Když odešl, zatočila jsem se a lehla si. Připadala jsem si jako hrdinka z mého oblíbeného příběhu, který mi vyprávěly služebné v kuchyni.

Je to možné? Vážně jsem se mohla zamilovat do Madua? Miluje on mě?

Tyhle otázky jsem si pokládala celý den. Ale musela jsem tyto myšlenky nechat chvíli na pokoji.

Vzala jsem látku, kterou jsem dnes ráno koupila a začala jsem šít.

Ani nevím, jak dlouho jsem se věnovala šatům, když se ozvalo zaklepání. Otočila jsem se. Ve dveřích stál Ravic.

,,Isis, máš jít a připravit pánovi koupel," řekl mi. Položila jsem tedy mou rozdělanou práci na postel a následovala jsem Ravica do Maduovy "koupelny".

,,Pán tu bude za chvíli," usmál se na mě Ravic a odešel. V celé místnosti jsem byla sama.

Pustila jsem se do práce. Do nádoby, která sloužila pro mytí jsem nalila trošku vody a zbytek jsem doplnila mlékem. Potom jsem do vody hodila pár plátků květů z růží.

Dveře se najednou otevřely a do místnosti vešel Maduo. Měl na sobě pouze kousek látky, kterou měl omotanou kolem pasu. Když mě uviděl, usmál se.

Šel směrem ke mně a cestou si ze sebe sundal tu jedinou věc, kterou měl na sobě. Svůj pohled jsem ihned odvrátila a zaměřila jsem se na palce mých nohou.

Madu si vlezl dovnitř a spokojeně zamručel. Konečně jsem mu věnovala pohled.

,,Přejete si ještě něco, pane? Nebo můžu odejít?" zeptala jsem se ho nesměle.

,,Ne, mám ještě jedno přání," řekl s úšklebkem. Naprázdno jsem polkla.

,,Jaké?" zeptala jsem se s obavami v hlase.

,,Chci, aby jsi se ke mně přidala," řekl jakoby nic.

Egyptian NightWhere stories live. Discover now