Sprekende Beelden

588 28 7
                                    

Story note: zie het decor van de fotoshoot hierboven op de cover foto :) Enjoy.

Bijhorende muziek (spotify link):

https://open.spotify.com/playlist/0sZqi2AzwftPb0dfwmXObX?si=0_5uycZtSZOka7MV2E1aiQ&utm_source=copy-link

Woensdag - 06:56u. Louis wandelt op zijn gemak het gebouw binnen, deze keer met een veel beter humeur dan maandag.

Louis neemt de trap naar het 3e verdiep. Hij begint de dag met het kuisen van kantoorruimtes. Hij is vandaag echt in een goede stemming, hij danst zelfs op de muziek die door zijn koptelefoon galmt. Om 12u neemt hij even pauze om iets klein te eten, deze keer met een warme koffie erbij.

Na zijn lunchpauze is het tijd om aan de make-up ruimtes op het 2e verdiep te beginnen. Hij loopt op zijn gemak door de lange gang tot plots iets in Louis' ooghoeken zijn aandacht trekt. Hij loopt voorzichtig richting studio 15 die er verlaten bijligt. Alles is al opgezet voor een fotoshoot. Hetgeen Louis' intresse trok zijn de beelden die als decor dienen. Prachtige Griekse en Romeinse busten staan verspreid voor de paarse muur van de studio. Hij was er zeker van dat dit echte beelden waren, waarschijnlijk geleend van een museum speciaal voor deze shoot. Door de speakers van de boxen in de studio klinkt prachtige klassieke muziek. Het geeft het volledige decor nog meer klasse dan het al heeft.

Louis was van kleins af dol geweest op de mythes uit de oudheid, over goden en godinnen. Later begon hij toneelstukken te lezen over Caesar en andere Romeinse keizers. Hij had heel zijn leven gedroomd om archeoloog te worden en een carrière op te bouwen in zuid-Europa. Maar dat bleven natuurlijk dromen want zijn alleenstaande moeder had niet het budget om verre reizen te maken, laat staan zo'n dure studies te betalen. Hij wist hoe gelukkig hij zichzelf mocht prijzen dat Niall hem mee heeft genomen naar Londen en daardoor de kans heeft gekregen om de richting klassieke studies te volgen op de universiteit.

Met grote ogen loopt Louis de studio binnen. Hij loopt richting een buste die aan de muur hangt. Hij herkent direct het gezicht van de Romeinse keizer Hadrianus, heel voorzichtig raakt Louis het beeld aan. Het was in perfecte staat.

"Prachtig" murmelt Louis.

"Ben je tegen mij bezig of tegen dat beeld?"

Louis draait zich geschrokken om. Harry Styles kijkt hem met geamuseerde ogen aan, leunend in het deurgat van de studio, armen gekruist. Hij draagt een marineblauw pak en een rode haarband. Hij heeft net zoals de vorige keer aan elke vinger een ring. Het valt hem nu op dat Harry een klein kruisje heeft getatoeëerd op zijn hand, tussen duim en wijsvinger. Louis stapt weg van het beeld en loopt richting het deurgat. Louis beslist om Harry's vraag te negeren.

"Al weg?"

"Ik heb nog werk te doen."

Harry blijft in het deurgat staan waardoor Louis niet weg kan. Hij blijft op enkele meters van Harry staan en kruist nu ook zijn armen, net zoals Harry.

"Precies een hobby van je om in de weg te lopen?" Louis geeft hem een fake glimlach.

Harry grinnikt.

"Ons gesprek van maandag was zo plots afgelopen. Louis was het zeker?"

"Nee"

Louis heeft geen zin in een gesprek, en van zijn part moet Harry Styles zijn naam niet weten.

Can't you see? You belong to me ft. Larry StylinsonWhere stories live. Discover now