>19<

14K 850 70
                                    

Alina átkarolta partnerét, s beléptek a szórakozó helyre. Rengetegen voltak ott, szinte alig lehetett közlekedni. Az émelyítően büdös alkohol szag belefurakodott Alina orrába, ami miatt a lány gyomra bukfencezni kezdett. Hányingerkeltően büdös volt a teremben, erre pedig egy lapáttal rátett az is, hogy néhány emberke elfelejtette befújni magát izzadság gátlóval.

Alina lába remegni kezdett, ezért belemarkolt Zack kezébe. A fiú ijedten hajolt oda a lányhoz.

— Minden oké? — Alina csupán egy fej rázással jelezte, hogy rosszul érzi magát.

Zack átkarolta az egyre csak fehéredő lányt, s megpróbálta átvonszolni a tömegen. Persze az ott lévő embereket nem nagyon érdekelte az, hogy Alina arcszíne eléggé hasonlít egy hófehér laphoz, így nemhogy félreálltak volna, hanem nekik is mentek néhányan.

Végül sikeresen kiértek a mosdóhoz. Zack-et nem érdekelte a sok szúrós szempár, sem az, hogy nem szabadna bemennie a női mosdóba. Ott állt a lány mellett, mindaddig, ameddig ő ki nem tette az aznapi kajájának a háromnegyedét.

Alina nem értette, hogy mi miatt fordult fel a gyomra ennyire. Rengetegszer szagolt már kicsit sem illatos dolgokat, sőt, volt már olyan, hogy ennél büdösebb dologba nyomta bele az orrát. Ám még akkor sem tört rá a hányinger. Most viszont a gyomra felmondta a szolgálatot. Sosem történt ilyen.

Mikor befejezte kajájának kipakolását, felállt a vécé mellől, a mosdó kagylóhoz ment, s megöblintette a száját.

— Minden oké? Ne menjünk inkább haza? — kérdezte a fiú, arcára pedig kiült az aggodalom.

— Nem. Minden rendben van. Csak mindent összeettem az utóbbi napokban, na és ez a szag... — Alina hitetlenül megrázta a fejét, majd megindult az ajtó felé. — Gyere. Meg kell keresnünk Shawn-t.

Zack eltorzult arccal ment a lány után, ám a tömegnek köszönhetően elveszítette őt.

Alina elsőnek a pulthoz ment, s rendelt magának egy pohár narancslét. Miután megkapta és kifizette az italt, kezébe vette azt, s elindult Shawn felkeresésére.

Meg is pillantotta a srácot, aki épp a haverjaival beszélgetett. Shawn háttal állt neki, ezért nem láthatta azt, hogy épp közeledik felé.

— Na, és sikerült meghúznod Alina-t? — kérdezte röhögve Alex.

Alina köpni-nyelni nem tudott. Szóval a fiú átverte őt. Csak szórakozott vele. Azért közeledett felé, s azért mondott neki szép dolgokat, mert le akart vele feküdni. A lány torkában egy óriási gombóc keletkezett, szíve pedig kihagyott egy ütemet.

— Tudod, hogy most volt a határidő. Ha eddig nem sikerült, perkálnod kell — tette hozzá Adam.

Alina-ban pedig kirajzolódott egy terv. Bármennyire is sírhatnékja volt, bármennyire is üvölteni akart volna, most visszatartotta mindezeket. Arcára egy édes mosolyt varázsolt, majd odalépett a társasághoz. Körbepillantott, majd Shawn mellé lépett, átkarolta őt, s lágy csókot lehelt ajkára.

A körülöttük lévők hangos ovációba (uuu-zásba, de fogalmam sincs, hogy hogyan mondják rendesen) kezdtek.

— Ki ez a dögös bula? — kérdezte Alex.

— Oh, a nevem Alina — a lány felröhögött, majd a pohár tartalmát Shawn-ra öntötte. — Remélem nagyon boldog vagy. Ágyba tudtál vinni. Gratulálok — köpte oda ezeket a szavakat, majd elrohant.

Most már hagyta, hogy könnyei eláztassák arcát.

Nem érdekelte, ha megbámulják őt.

Sírni akart.

El kell felejtse mindezeket.

Nem szabad Shawn-ra gondolnia.

Egy seggfej.

Átverte őt.

Nem érdemli meg azt, hogy szeresse őt.

Zack megtalálta a síró lányt, s azonnal a karjába vonta őt. Szorosan tartotta, s hagyta, hogy Alina kisírja magát.

— Átvert. Becsapott — makogta a lányt, ám hangja ismét elfullt.

— Alina! Alina! — Shawn hangja töltötte be a kihalt utcát.

Amint megpillantotta a szeretett lányt és a legjobb haverját, egyből torkán akadt a szó. Lassan lépkedni kezdett az említettek felé, s megállt előttük.

— Alina — szólalt meg a fiú kissé elhalt hangon. —, beszélnünk kell.

— Beszélni? Beszélni? —a lány teljesen kiakadt.

Kiszabadította magát a védelmező karok közül, és Shawn elé lépett. Megállt közvetlenül előtte, így szemébe tudott nézni.

— Miről akarsz beszélni? — kérdezte ismét.

— Nem vertelek át. Tudom, hogy azt gondolod, de nem így volt — Shawn megragadta Alina kezét, de a lány elrántotta a fiú markából azokat, s egy dühös tekintettel jutalmazta.

— Nem vertél át? Shawn... ne nevettess! Fogadtál, igaz?

Shawn fájdalmas arckifejezéssel bólintott.

— Vesztettél. Ugye? — Shawn ismét csak bólintott. — Az volt a büntetésed, hogy megdugj, jól gondolom?

— Igen, de... — ám Alina a fiú szavába vágott.

— Itt nincs 'de', Shawn — ingatta meg fejét a lány, majd a földet kezdte pásztázni. — Átvertél, becsaptál, kihasználtál. Magadba bolondítottál, eljátszottad a bizalmam, s elvetted tőlem azt, amit az igazinak tartottam.

— Alina... én meg tudom... meg tudom magyarázni. Kérlek — esdekelt a fiú, de mit sem ért.

— Nem érdekel a magyarázatod, Shawn — ingatta meg fejét. Arcán végig gurult az első könnycsepp, majd a második, végül már megunta számolni. — Nem érdekel már. Nem érdekel, hogy van valami mondandód. Nem érdekel, hogy mi van veled. Semmi sem érdekel, ami hozzád kapcsolódik. Most már nem.

Ellépett a fiútól, majd megragadta Zack kezét, s elhagyták a helyszínt.

[Asszem készülök a temetésemre]



a látszat néha csal |shawn mendes|befejezett|Where stories live. Discover now