>16<

13K 826 32
                                    


Egy hét telt el a randevú óta, azóta pedig Alina kényelmetlenül érzi magát Shawn közelében. Ha a fiú megszólalt, akkor teste remegni kezdett, s egy különös érzés járta át minden egyes porcikáját. Ha lehunyta szemét, akkor a fiút látta maga előtt, amint épp azt a szót nyögi a fülébe, amit még senkitől sem hallott.

Ám ilyenkor fejébe furakodott egy különös gondolat, amely nem hagyta őt nyugodni: ha Shawn tudná, hogy Daphney igazándiból nem is létezik, akkor mindennek vége lesz. Ámbár azt is tudta, hogy ez a pillanat egyre közelebb és közelebb volt, ugyanis a bál a jövőhéten lesz.

- Hé, Zack, várj - szólt a fiú után, amikor megpillantotta őt.

Zack megfordult, s egy mosoly terült szét az arcára, ahogy meglátta a lányt.

- Szia - köszönt Zack, s átölelte Allyt.

- Beszélnünk kell - vágott a közepébe a lány.

- Este? Mert most dolgom lenne - húzta el száját. - De később átjöhetsz.

- Rendben. Akkor... majd este - biccentett a fiúnak, majd megindult hazafelé.

Fülébe dugta fülhallgatóját, s elindított rajta egy random számot. Nyugodtan lépkedett a macskaköves úton, s nem is gondolt arra, hogy pár perc múlva mi fog történni vele.

Hamarosan feléje lépkedtek a 'menők'. Zack is ott volt, bár ő nem lépkedett olyan bátran, mint a többiek. Alex megállt pár méterre a lánytól, s egy gúnyos mosolyra húzta ajkát.

- A kicsi Alina - ejtette ki gúnyosan a lány nevét.

Alina hirtelen megtorpant, kitépte füléből a fülhallgatót, s remegve mérte fel az előtte lévőket. Tekintete találkozott a Zack-ével, ám a fiú tehetetlenül megrázta a fejét.

Alex a lány felé lépkedett, a mosoly pedig levakarhatatlan volt ajkáról.

- Kicsi Alina, nem tudtad, hogy erre nem szabad járni? Ez a mi területünk, ide pedig csak azok jöhetnek be, akiknek engedélyük is van - körbejárta a lányt, majd biccentett a haverjainak.

- Mit... mit akartok? - a lány hangja remegett, alig bírta kinyögni ezt a pár szót.

- Mi? Mi semmit - nevetett fel gúnyosan.

Alex megragadta a lány pólóját, s húzogatni kezdte. Mindezt megtette Benji, végül pedig Trevor is. Húzták a haját, elszakították a ruháját, összerugdosták a táskáját.

Zack pedig tehetetlenül nézte, ahogy a lány szenved. Nem tudott mit tenni. Alex volt a főnök, neki pedig neki volt beleszólása semmibe.

- Hagyjatok békén - nyöszörgött a lány, ám senki sem figyelt rá. Még Zack sem.

Alex meglökte a lányt, így Alina nekicsapódott a keritésnek, ami hangos zajjal jelezte, hogy a fűző a lányon van, ám nem olyan sokáig.

A fiú elszakította Ally pólóját, s az anyagdarabot a földre dobta.

Alina arcáról már patakokban folyt lefelé a sós könnycsepp, ám ezzel nem tudta meghatni a fiút. Tovább szakította ruháját, táskáját és egyéb holmiját is.

- Hagyjátok abba - Zack hangja csupán egy néma sikolynak számított a kisebb csetepatéban.

- Pofa be, Freebrain - mordult a fiúra Alex, majd tekintetét visszavezette Alinara.

A lány remegett, arcát pedig átáztatta a sós könny. Könyörgött, hogy ne tegyék ezt vele, szinte már majdnem mindent odaígért Alex-nek és bandájának, csak azért, hogy békén hagyják őt.

Bármennyire is könyörgött, Alex nem kímélt. A lány kinézete borzalmas volt, táskája darabokban hevert a földön, a pólója pedig cafatokban állt. Telefonját pedig ripityára törték.

Zack-nál ekkor telt be a pohár. Félrelökte Alex-et, majd leguggolt a védtelen lány mellé. Kezét végigsimította vörös arcán, majd megnézte, hogy nem-e történt komolyabb baja.

- Áruló - köpött oda Alex, majd a többiekkel eltűntek onnan.

Alina remegett, sokkot kapott. Nem tudott kinyögni egy normális szót sem, mivel ajkát sem tudta megmozdítani.

Zack a lány táskájához lépett, s a könyveket, füzeteket pedig a sajátjába gyömöszölte. Ezután visszalépett Alina mellé, felsegítette őt a földről, majd ráadta felsőjét, ezzel eltakarva borzalmas kinézetét. Átkarolta őt, majd lassan bicegni kezdte Zack lakása felé - mivel csak az volt a legközelebb.

Lassan lépkedtek, s nem törődtek azzal, hogy sokan megbámulják őket.

Alina legbelül őrlődött. Teste még mindig rángatózott, a lépéseket is csak nehezen tudta megtenni. Szerencséje volt, hogy ott volt Zack, és leállította azt az elvetemült vadállatot. Ha nem tette volna meg, akkor ki tudja, hogy mi történt volna ezután.

Félt. Bele sem mert gondolni abba, hogy mi lett volna, ha Shawn találja meg őt. Jelenlegi kinézeté miatt hamar rájönne, hogy ő igazából a nemlétező nővére.

- Megérkeztünk - jelentette be a fiú, majd befordultak egy házhoz.

Felmentek az emeletre, majd bementek a fiú szobájába. Alina körülnézett, s végigpásztázta a falat, a szekrényeket, meg mindent, ami a szobában volt.

- Hozok valami ruhát és egy elsősegély dobozt, rendben? Nemsokára visszajövök - biccentett a fiú, majd elhagyta a szobát.

Egyikük sem sejtette, hogy Shawn nemsokára a bejárati ajtónál fog állni.



a látszat néha csal |shawn mendes|befejezett|Where stories live. Discover now