(Yıl 1982-83) Thriller- Billie Jean

369 13 4
                                    

Thriller klibi: Şarkı biter ve sonunda MJ kızı kolu atar ve arkadan şeytani kahkaha gelir. "Muahahaha" ve sahne yukarıdaki resimdir.

Dikkat ettiyseniz orada dikili bir taş var. Peki dikili taşın ne anlam ifade ettiğini biliyor musunuz?

Osiris'in cinsel organını temsil eder. Osiris ise tabii ki Yunanlıların verdiği ad. Asıl adı ise Mısır'da As-ar/ Usire'dir ve bu da "gözün yeri" anlamına gelir.
Ve de bu inanca göre Osiris'in oğlu da Horus'tur.Yani bizim tek göz konusundaki Horus.
83 yılında ise Billie Jean klibine bakarsak,
Michael bir sokakta ilerler,fakir bir adam görür. Adam uyuyordur. Elindeki bozukluğu adamın bardağına atar.Videodaki gibi adam birden zengin, iyi giyimli filan olur.
Yani "adam yapmak bizim elimizde, dilediğimizi adam yaparız" mesajı veriliyor.
Bu arada Michael'ın peşinde dedektif tipli bir adam vardır.
Michael gelir ve sütuna dayanır. Sütunun rengi açılır. Arka tarafta ise bu adam vardır. Peki bu sütun ne anlama geliyor?
Bu sütun Masonik bir simgedir.
Mesela bu sütunu Horus adına yapılan "Edfu" tapınağında görebilirsiniz.
Bu sütunun asıl kaynağı ise Süleyman Mabedidir. Sonuç olarak bu sütunda satanist- örgütsel anlam yüklüdür.
Bu simgeye (Masonlara) yaslandığı sırada Michael'ın gözleride yukarıya doğru bakıyordur. Balkondaki kızı kesmiyor tabii burda. Masonluk yüksekliktir, yükselmedir gibi mesajlar veriliyor.
Bu arada dedektif MJ'ye arkadan yaklaşır. Ve Michael bir anda kaybolur. Sütunda eski rengine dönmüştür artık. Dedektif şaşırır ve sağına soluna bakınır. Sonraki sahnede Michael yine örgütsel anlam ifade eden "aydınlanmacı" adımlar atar. Bastığı veya dokunduğu yerler aydınlanır. Ve birisi onu farkeder biz gibi.. Michael kadına sus işareti yapar. Fakat kadın dinlemez. Polise haber verir. Michael da bunu görür ve bir yatağa yatarak görünmez olur. Bu arada dedektif hala peşindedir MJ'nin. Polisler o yere geldiğinde ise sadece dedektifi gördükleri için onu alır götürürler. Böylece " akıllı olacaksın, bizimle uğraşmayacaksın" mesajı gönderilir sayın izleyiciye... 

Michael Jackson- Gerçekler (ASKIDA)Where stories live. Discover now