Kεφάλαιο 29

5.2K 476 35
                                    

Μετά το τεράστιο ΣΟΚ μου κατεβήκαμε επιτέλους για πρωινό. Τα λόγια του παιζόντουσαν ξανά και ξανά στο μυαλό μου γεμίζοντας με ανάμεικτα συναισθήματα. Μήπως είναι λίγο νωρίς να μιλάμε για γάμους και παιδιά; Καλά καλά ένας χρόνος σχέσης δεν πέρασε . Σκουπίζω το πρόσωπό μου που έχει πασαλειφθεί με μαρμελάδα, καθώς ακούω την κ. Ελένη. Ο Φοίβος δεν με αφήνει λεπτό από κοντά του και ασυναίσθητα κάνω τα λόγια του εικόνα. Εμένα μαζί με τους γονείς του και ένα μικρό αγοράκι να τρέχει πάνω κάτω. Α πα πα. Είμαι πολύ μικρή για αυτά.

Το πρωινό έχει τελειώσει και ετοιμαζόμαστε γρήγορα για έναν καφέ με τον λατρεμένο μου κολλητό. Πόσο μου έχει λείψει αυτή η σκατόφατσα;

Μόλις τον βλέπω να μας περιμένει στο Μοναστηράκι πέφτω πάνω του και τον σφίγγω με μανία.

-Ζωή... θα με πνίξεις. μου λέει και τελικά τον αφήνω. Καθίσαμε σε μια καφετέρια και άρχισα όπως πάντα την ανάκριση. Φυσικά ο ηλίθιος-παρτάκιας κολλητός μου δεν άλλαξε καθόλου. Δεν περίμενα και κάτι διαφορετικό εξ' άλλου. Αρκετές ώρες μετά επιστρέψαμε σπίτι. Εγώ με την Σοφία βοηθήσαμε την κ. Ελένη με το βραδινό, ενώ οι άντρες καθόντουσαν στο σαλόνι και μιλάγανε. Έπειτα καθίσαμε όλοι στην τραπεζαρία και άρχισε το δείπνο. Πραγματικά δεν ένιωθα καμία αμηχανία. Είχαν γίνει πια δικοί μου άνθρωποι.

-Αλήθεια Ζωή μου τι θα κάνεις όταν τελειώσεις τις σπουδές σου; Έχεις διαλέξει ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα. με ρώτησε με ενδιαφέρον ο κ. Γιώργος.

-Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Σίγουρα όμως δεν έχω και πολλές επιλογές. Ο πατέρας μου είναι εργολάβος και έτσι έχω εξασφαλισμένη μια έτοιμη θέση. Οπότε θα επιστρέψω στην Αλεξανδρούπολη. του απάντησα και ο Φοίβος άφησε το μαχαίρι να πέσει στο πιάτο κάνοντας κρότο. Αμέσως όλοι κοιτάξαμε προς το μέρος του ενώ εκείνος είχε καρφώσει το βλέμμα του πάνω μου. Φαινόταν αρκετά θυμωμένος με υπαίτιο όπως πάντα εμένα. Γιατί;

Τον κοίταζα περίεργα μη μπορώντας να δικαιολογήσω την παιδαριώδη αντίδρασή του. Την κατάσταση προσπάθησε να ελαφρύνει ο Ιάσονας.

-Και για πες Ζωή. Πως είναι η Θεσσαλονίκη; Τι αξίζει να επισκεφτεί κανείς; Τράβηξα τα μάτια μου από το αγόρι μου και επικεντρώθηκα στον Ιάσονα. Δεν θα του έκανα την χάρη.

-Ανάλογα το τι θέλεις. Έχει αρκετά μέρη που αξίζει να επισκεφτείς. Αν ανέβεις ποτέ θα ήταν χαρά μου να στα δείξω. Του είπα και ο Φοίβος σηκώθηκε απότομα και έφυγε από το τραπέζι. Τι τον πείραξε πάλι; Ως εδώ! Θέλει καυγά; Τώρα θα τον έχει. Ζήτησα συγγνώμη στους δικούς του και τον ακολούθησα στο δωμάτιο.

ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ {GW15}Where stories live. Discover now