Hoofdstuk 25

7.4K 326 15
                                    

En met even, was het ook maar de nadruk op even. Ik weet niet hoe snel het ging, maar hij liet me weer los. Ineens kwam er een koude rilling over me heen. Ik voelde me zo leeg, na alles wat Kai had gezegt. "Kom, we aan naar huis." En dan ook nog Jake, hij is nu een soort van broer. Het voelt zo anders aan. "I-is goed." Hij doet het portier open en ik stap in. Snel kijk ik nog achterom, naar het huis van Justin, ik moet Sophie thuis appen van waarom ik weg ben. Jake doet de deur aan zijn kant dicht en start al snel de auto. De auto rijd geluidloos door de door lantarenpaal verlichte straten. "Als je iets kwijt wilt over vanavond, dan kan je altijd bij mij terecht. Dat weet je toch Romy?" Zegt Jake na een korte stilte, ik kan slecht nadenken want zo te zien kan ik echt niet tegen alcohol, maar toch geef ik hem een soort van bedankje. De volgende keer geen alcohol. Voor dat ik het weet rijden we de straat van ons huis in. Ik kijk op het kleine klokje van de auto, half elf. Jake ziet dat ik naar de tijd kijk en opent zijn mond, "oja, je vader en mijn moeder zijn naar vrienden sinds dat jij weg ging." Hij was al gestopt op de oprit en ik stap uit. Jake pakt een plastic zak die onder de bijrijdersstoel lag. Vragend kijk ik naar het zakje. "Ik moest naar de winkel, weetje nog?" "Aha," Samen lopen we naar de voordeur waar Jake de sleutel in steekt en open maakt. "Dus euh, wat zullen we doen?" Zegt hij met een uitgerekte 'eu', terwijl hij zijn schoenen uitschopt en naar de woonkamer loopt. Ik volg hem al snel en zie hoe hij op z'n gemak op de bank gaat zitten met zijn voeten op de kleine bijzettafel. "I don't know. Misschien een film kijken?" Hij stemt in en ik pak mijn laptop om daar een film op te zoeken terwijl Jake popcorn maakt. Ik scrolde door de films, ik prefer actie. "Fast and Furious 6?" Ik kijk hem aan en zie dat hij knikt. "Ik vind het goed." Ik zet de film op de tv op en ga zitten. Geen seconde later komt Jake binnen met de bak popcorn. We starten de film meteen. "Bedankt dat je dit met me doet, voor afleiding." Jake kijkt me vragen aan, "Afleiding?" Zegt hij met één wenkbrouw omhoog. "Hm, dat vertel ik je morgen wel," zeg ik terwijl ik me probeer te concentreren op de film

Na een uur de film gekeken te hebben leun ik met mijn hoofd tegen Jakes schouder aan. Nog half snikkend met zakdoekjes, want het feit dat Kai het nog geen uur geleden heeft uitgemaakt zit nog in mijn hoofd. Ik gaap, o nee, niet in slaap vallen. Ookal ligt dit wel fijn, in slaap vallen op Jakes schouder is wel te erg. Gewoon wakker blijven. Ik kijk verder naar het beeld van de tv die langzaam vervaagt. Mijn oogleden worden zwaarder en ze vallen steeds langzaam dicht. "..., hè?" Zei Jake vragend en ik schrok wakker. "Huh, wat zei je?" Hij grijnsde naar mij, "Deze film was echt goed, hè?" Herhaalde hij zijn zin duidelijk met gebaren. Ik ging rechtop zitten en realiseerde dat de film was afgelopen. Jammer genoeg had ik het einde niet gezien, iets met op het strand ofzoiets? "Zullen we anders naar de bioscoop gaan dit weekend?" Ik keek hem vragend aan. "Fast and Furious 7 draait volgensmij nog." Naar de bioscoop gaan met Jake? Het zou wel een goede afleiding zijn. Hoelang was dat wel niet geleden? "Hoelang was het wel niet geleden dat we samen naar de bioscoop zijn gegaan." Het was niet echt een vraag maar toch haalde hij zijn schouders op. "Dus dat is een ja?" "Natuurlijk! We moeten wel broer en zus quality time hebben!" Zeg ik en hoor de sleutel in het slot. Geen seconde later kwamen Ilse en mijn vader binnen. "Heey Romy, was het een leuk feestje?" vraagt mijn vader nadat hij zijn jas had uitgedaan en naast me op de bank ging zitten. "Ja, alleen ben ik niet zo'n feestbeest. Daarom ging ik naar huis." Lieg ik, want ik wil er geen groter drama van maken dan wat het al is. "Ik ga denk ik slapen," zucht ik en sta op. "Oja Romy, we ontbijten morgen samen. Ilse moet later beginnen." Zegt mijn vader nog net voordat ik de deur sluit. Ik ren de trap op, naar de badkamer. Daar verwissel ik het veel te strakke jurkje voor een grijze jogging met een oud wit shirt. Ik douche morgen ochtend wel snel, denk ik besluitend na terwijl ik mijn tanden poets en na afloop het overblijvende uitspuug. Ik pak het flesje make-up remover van de plank met een watje en haal de make-up eraf -wat er dan nog van over was gebleven. Wat heb ik mijm bed gemist de laatste uren! Ik loop naar mijn kamer, gooi het jurkje in de kast en val neer op mijn bed. Binnen een paar seconden is de wereld veranderd in een rustig paradijs vol wolken (zo voelt het tenminste als ik slaap, zo vredig, zonder zorgen, zou het maar altijd zo zijn).

Als ik wakker wordt ruik ik meteen een vieze geur van zweet vermengd met alcohol. Douchen dan maar! Ik spring uit mijn bed, wat dus geen goed idee was, mijn benen slapen namelijk nog. Na een spastische val waarna ik snel weer op stond wrijfend over mijn knie, waar ik pijnlijk op viel. Ik loop naar mijn kast en pak een simpele skinny en een t-shirt. Nog half hinkend hink ik door naar de badkamer waar ik, als ik binnen ben, de badkamer deur sluit. Daar doe ik de kraan koud aan en kleed ik me snel uit. Ik spring onder de douche en fris mezelf op. Zo snel als ik eronder ging, ging ik er weer uit. Rillend zet ik de douche uit en wikkel een handdoek om mijn haar. Daarna pak ik nog een handdoek en droog me daar mee af. Ik doe de frisse kleren aan en gooi de oude in de wasmand. Er wordt geklopt op de deur, "hey, kan ik zo douchen?" Hoor ik de chaggerijnige ochtendstem van niemand minder dan Jake. Ik maak de deur op en zie hem staan met warrig haar. "Hm, jij ook goedemorgen." "Ha Roomz, goodmorning." Ik kijk hem vragend aan, "Roomz?" "Ja, zo noemde ik je vroeger. I don't know why." Oja, nu herrinner ik me het weer! "Je bent gek Jake."

Verliefd op mijn stiefbroerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu