Hoofdstuk 14

10.2K 449 32
                                    

Ik keek de aula rond, ik moest zo snel mogelijk Sophie, Emma en Rosalie vinden. Het eerste uur was de les vervallen, dus ik zag hun vanochtend niet. Ik wou ze ontzettend graag mijn 'leven stort in elkaar' verhaal vertellen, mischien overdrijf ik een beetje maar alsnog, niemand begrijpt mij. Ik hoop dat Sophie, Emma en Rosalie dat wel doen.

Terwijl ik met mij ogen de aula doorzocht zag ik ze bij een van de tafeltjes helemaal achterin zitten. Ik rende er heen, mischien ziet het er wel raar uit dat een meisje hopeloos door de aula rent maar dat boeit me niet. Aangekomen bij hun stortte ik neer op een stoel naast Rosalie, ze keken me alle drie verward aan maar nadat ze mijn gezicht zagen veranderde al snel hun gezichtsuitdrukking naar een bezorgde blik.

Sophie sprijdde haar armen en gaf mij een knuffel, iets wat ik eigenlijk wel nodig had en nadat ze mij zo'n 2 á 3 minuten stond te knuffellen liet ik haar los. Ik vertelde het hele 'Ilse's zoon komt bij ons in wonen' verhaal en nadat ik het had verteld zuchten ging zitten.

"Aww, we zijn er voor je Room!" zei Emma, ik lachte omdat ik toch niks anders kon doen. "Hey Romy, mischien kunnen we dit weekend naar de film?" zei Rosalie "En daarna als kers op de taart logeren bij mij!" maakt Sophie het af. Ik knik en lach, deze lach was echt. "Ik ben zo blij dat ik jullie heb ontmoet" "En ik ben blij dat ik jou heb ontmoet-" Sophie kan haar zin niet afmaken, ineens kijkze achter mij. "Eh, Romy niet achter je kijken. Maar ik zie Justin Kai de hele tijd duwen en wijzen naar jou" zegt Sophie giegelend. Ik kijk haar even met een serieuze blik aan, ineens stopt ze met giegelen en lacht ze. "Hee Justin-" zegt Sophie dan kijkt ze recht in mijn ogen "en Kai" en ze begint weer een beetje te giegelen, typisch Sophie.

Ik kijk achter me en zie Justin daar staan. Kai staat achter hem en zegt alleen 'Hoi' wat er heel zacht uitkwam. Justin loopt naar Sophie toe en geeft haar een kus daarna kijkt hij mij aan en zoekt even nasr woorden.

"Eh Romy, wil je mischien even mee lopen" zegt Justin twijfelend terwijl hij volgens mij oogcontact met Kai zoekt.

"Ja tuurlijk" Ik sta op en loop met Justin en Kai mee. Ik kijk nog even achterom en zie dat Sophie twee duimen opsteekt, wacht wat?

Justin had ons naar het einde van de uitgang geloodst en staat dan met een ruk stil. Hij draait zich om en knikt naar Kai.

"Romy mag ik je iets vragen?" zegt Kai, het klinkt onzeker terwijl hij zijn best doet om het net onzeker te laten klinken.

"Sure, vraag maar" ik kijk om me heen en Justin is onderhand al verdwenen.

"Eh- Wil je, wacht -"

Ik kijk hem aan, hij ziet er heel zenuwwachtig uit.

"Wil je met mij op een date?"

Boem.

Ja die zit, Kai vraagt mij gewoon uit op een date.

ik kijk hem aan en zie hoe zielig zijn gezicht staat. Op zo'n knap gezicht kun je toch geen nee zeggen?

Waarom zou ik hem geen kans geven?

"Ja"

zijn gezicht gaat van een depriesieve zucht naar een lach

"Wanneer haal je me op"

"Vanavond 8 uur?"

"Is goed" zeg ik en lach naar hem.

Wie had dat ooit bedacht? Ik ga met Kai op een date. Een d-a-t-e!

Verliefd op mijn stiefbroerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu