Hoofdstuk 17

10.8K 475 44
                                    

Hij laat los en ik knuffel hem. Ik weet niet waarom of wat het is. Het ging automatisch, alles ging automatisch. En volgensmij is mijn hele maag omgedraait want ik voel me zo gek? Wat is dat toch? wat doet Kai toch met mij?

"Wat doe je toch met mij?" murmel ik half in zijn t-shirt, gelukkig had hij mij niet verstaan. Na een lange, maar ook fijne stilte laat hij los zodat hij in mijn ogen kan kijken "Romy?" "Ja?" "Zijn we nu... Je weet wel" "Hoe bedoel je 'je weet wel'?" hij grijnst "Hebben we nu een relatie?" Romy wat kan je soms dom zijn "Nee"

Hij kijkt mij geschrokken aan. "Omdat je me nog niet hebt gevraagd" hij grijnst en gaat op een knie zitten terwijl hij mijn hand met beide handen vasthoud. Aww, zo romantisch en schattig tegelijk! "Lieve, lieve Romy de Jong. Wil je mijn vriendinnetje zijn?" ik lach en doe net alsof ik nadenk "Ja, natuurlijk wil ik dat Kai van der Veen!" hij staat weer op en terwijl ik mijn handen om zijn nek sla kus ik hem.

De perfecte avond, met de perfecte jongen.

Hij pakte mijn hand en we lopen verder op het strand, met nog steeds die prachtige zonsondergang. Dit is gewoon een van de gelukkigste momenten van mijn leven.

Nadat we de hele kustlijn afgelopen hebben gingen we naar de auto. De zon was al een paar uur onder en het begon al fris te worden.

"Dankjewel voor alles" zei ik terwijl ik de autodeur dichtklapte. "Zoiets liefs heeft nog nooit iemand voor mij gedaan" "Zo'n mooi meisje verdiend gewoon deze avond" ik maak een 'aww' geluidje en hij geeft mij een kus op mijn neus. Te schattig.

-

"Ja pap ik pas wel op" "Maar ik wil weten of hij een goede jongen is" ik zucht. Nadat ik mijn vader had vertelt dat ik een vriendje had, sloeg hij helemaal door en blijft maar door zeuren. Het is nogwel woensdag ochtend! "Ja, hij is een goede jongen pap" ik hoor de woonkamerdeur open gaan en zie Ilse binnen komen "Hey eh-" ze stopt even en ziet mijn vader chaggerijnig kijken. Haar mond veranderd in een 'o' vorm. "Wat is er?" "Ik heb een vriendje en papa blijft maar zeuren over dat ik moet oppassen en dat hij wel goed." "Ach, Peter laat Romy gewoon. Jij had toch ook wel een keer je eerste vriendinnetje?" hij murmelt een soort 'ja'. "Zo dat ook weer geregeld" "Dankje Ilse, ik ga naar school. Doei!" . Met dat loop ik naar de kapstok en trek mijn jas aan. Zo dat is ook geregeld, nu alleen nog Sophie, Rosalie en Emma.

Ik zwaai uitbundig naar hun als ze aankomen fietsen. "Hey!" roepen Rosalie en Sophie tegelijk. Emma kijkt somber en zegt zacht 'hoi'. Ze heeft ook enorme wallen onder haar ogen, natuurlijk zeg ik dat niet tegen haar. Ik vraag het straks wel op school aan Sophie.

We fietsen in stilte naar school en ik denk dat nu vertellen dat Kai mijn vriendje is geen goed idee klinkt.

In school lopen Emma en Rosalie naar hun kluisje in de 3de gang. Gelukkig heeft Sophie haar kluisje net als mij in de 2de gang. "Wat is er met Em?" Sophie kijkt eerst met een raar gezicht op daarna zucht ze "Het is uit tussen haar en Mark" oh, dat verklaart die wallen. "Hoezo? Ik vond ze een super leuk stel!" "Weet ik niet ik durf haar niet verder te vragen erover" "Ehm ik moet je nog meer zeggen..." "Hmm, waarover-" dan ineens veranderd haar neutrale gezicht in een enorme blijhoofd "Over joun date met Kai!" ze schreeuwt het zowat uit "Hoe was het, vertel alles!"

Nadat ik alles had vertelt over het etentje ging ik verder. "We gingen na het eten een ijsje en aten die op op het strand" ik hield met mijn linker hand mijn rechter pols zenuwwachtig vast. Man, waarom is het zo moeilijk "Nou enne , ja we-" "Zeg!" "toen zoenden we" ze gilt weer best hard "O my god! Romy! Dat is zo-" ze komt even op adem "Schattig! Hebben jullie nu iets?" ze doet eng met haar wenkbrouwen "Ten eerste doe dat nooit meer met je wenrbrouwen! Ten tweede ja en ten derde, wat je met je wenkbrouwen deed was echt eng" Na nogmaals mij half doof gemaakt te hebben zucht ze "Maar hoe ga je dit aan Emma vertellen?" Oh shit. "Eh, ja dat weet ik nog niet"

Haar ogen werden groter en ze glimlachte geheimzinnig, wat heeft ze toch? Gek.- "Boe!" schreeuwde iemand in mijn oor en sloeg haar of zijn armen om mij heen "Holy shit!" gilde ik en draaide me om. Kai. "Kai! Ik schrok me dood!" hij gaf mij een kus op mijn voorhoofd. "Aww, jullie zijn zo schattig samen" what t- oja Sophie stond nog achter ons.

Ik pakte mijn kluisjessleutel en stak die in het slot. Snel deed ik mijn jas uit en haalde nog wat boeken uit mijn zware tas. De zoemende bel suisde door de gang. Ik gaf Kai snel een klein kusje op zijn mond en liep Sophie achterna.

Verliefd op mijn stiefbroerWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu