22

90 1 0
                                    

♢ Låtar för kapitlet:

Kita Klane – Fingerprints

The Weeknd – Earned it

Sam Smith – I'm not the only one

 

♚ NIALL HORAN ♚

Liv hade dagen innan hört av sig och berättat att hon såg Harry med någon annan tjej. Jag hade bara viftat bort det, jag ville säga att dem inte skulle överreagera men det vore fel. Jag vet själv att jag hade blivit rasande om jag helt plötsligt hade sett Liv med en annan. Men det var väl skillnad, eller?

Madison hade fångat Harry vid första åsynen, något som jag fortfarande blev förvånad över. Jag hade aldrig sett honom så fast, så fort. Hon hade honom lindat runt sitt finger och jag hoppades – för bådas skull – att hon inte använde den möjligheten negativt. Han förtjänade inte mer problem i sitt liv, än vad han redan varit med om.

Liv hade, på alla sätt och vis, fångat mig med. Vi hade haft kontakt, över textmeddelanden, telefonsamtal och liknande, men ingenting slog känslan när vi träffades. När jag äntligen fick hålla om henne. Jag var inte typen som fastnade för folk på det sättet, men hon var speciell. Hon var jordnära, söt, trevlig, underbar, alltid positiv. Jag kunde sitta i flera timmar och bara tänka på henne, detta var för bra för att vara sant.

Harry hade fortfarande inte kommit hem, och det störde mig. Han hade inte hört av sig till mig, men jag orkade inte oroa mig. Han var trots allt vuxen, han kunde hantera sig själv och han skulle förmodligen höra av sig om han hamnade i trubbel. För hans egen skull hoppades jag att han höll sig i skinnet. Han hade lätt för att låta bägaren rinna över, men det hade inte hänt på ett par år nu. Jag lät en djup suck lämna mina läppar innan jag la mina armar under kudden där mitt huvud vilade. Täcket var slarvigt nerdraget ovanför höften och en kall bris ifrån det öppna fönstret kylde ner rummet. Jag vände huvudet till mitt nattduksbord där min väckarklocka stod. 11:45. Jag hade sovit mycket längre än vanligt, men för en gångs skull kanske jag förtjänade det.

Jag var tvungen att vara pigg inför kvällens planer.

Jag skakade lätt på huvudet så att en slinga av mitt blonda, ofixade hår föll framför ansiktet. Jag blåste irriterat bort den, drog bort täcket från min kropp och satte mig långsamt upp. Jag sträckte snabbt på mig och lät en högljudd gäspning lämna min strupe. Jag hade sovit längre än vanligt men var, så klart, ändå trött. Jag betraktade mina tatueringar som täckte mina armar en kort stund innan jag reste mig på vingliga ben och gick fram till byrån som stod placerad framför sängens fotända. Jag drog snabbt fram ett par svarta, vardagliga kalsonger och stängde igen byrålådan med en lätt putt ifrån min höft.

Jag gick ut i vardagsrummet, som låg behagligt placerat precis utanför mitt egna sovrum och sökte igenom rummet med blicken. Inget tecken av Harry, allting var orört sen igår. Jag suckade tyst för mig själv och riktade stegen emot badrummet. Vad passade bättre än en morgondusch? Jag stängde dörren efter mig och låste, sedan slängde jag mina underkläder på det kalla klinkergolvet. Försiktigt böjde jag mig in i duschen för att starta vattnet och en rysning for längs ryggraden när den kalla strålen nuddade min arm. Jag drog snabbt av mig mina underkläder och klev in under det nu varma vattnet. Jag harklade mig tyst, och lät bara vattnet rinna över mig.

Mina tankar for ganska fort iväg till Liv. Hur skulle hon reagera på mitt erbjudande? Skulle hon ens gilla det? Jag blev föga förvånad av mig själv och mitt beteende, men hon var speciell. Hon förtjänade allt. Det bästa. Jag ville verkligen ge detta en chans, även fast hon skulle bli tvungen att åka hem efter sommaren var det en tanke jag valde att skjuta väldigt, väldigt långt bak. Jag slöt ögonen, och såg henne framför mig. Ett leende spred sig på mina läppar när jag tänkte på hennes mörka och väldigt stora, nötbruna ögon och de naturliga lockarna som alltid föll perfekt runt hennes ansikte.

Det spelar ingen roll hur vacker hon var på alla bilder hon skickat, hon var tusen gånger vackrare i verkligheten.

Jag tog schampoflaskan ifrån hyllan i duschen och hällde ut lite i min hand, innan jag började massera in det i håret. Jag stängde ögonen fort, för att förhindra att det skulle rinna ner. Morgonen hade börjat bra, den behövde inte bli kass nu. Efter en stunds masserande sköljde jag ur mitt hår och sträckte mig efter tvålen. Jag tvålade in mig hyfsat fort, jag ville inte stå här inne hela dagen även fast det för stunden lät väldigt lockande. Snabbt stängde jag av vattnet och klev sedan ut, för att nästan direkt slita åt mig en handduk ifrån krokarna vi hade satt upp på väggen för flera år sen. Jag torkade mig torr och mötte min blick i spegeln. För en gångs skull såg jag pigg ut.

När jag, efter många om och men, kom ut ur badrummet hade jag gått direkt till mitt sovrum, och plockat fram min mobil. Jag letade fram Livs kontakt och bet mig nervöst i läppen när signalerna hördes i luren.

"Hello?"

"Hi... babe." Jag hörde hur hon fnissade till i bakgrunden, hur hon desperat försökte gömma det och det gjorde mig ännu gladare.

"Are you hungry?" Samtidigt som jag väntade på hennes svar gick jag fram till byrån och drog fram ett par ljusa, slitna jeansshorts och en svart t-shirt.

"Yeah, I guess I am."

"Do you want to eat something with me then?"

"Eh, now?" Jag la telefonen emot axeln och höll den tillrätta med mitt huvud samtidigt som jag kämpade med att få på mig shortsen.

"Yeah. When you're ready." Jag blickade ner på min halvnakna kropp och flinade för mig själv.

"Sure. Give me ten minutes." Samtalet lades på och jag tog på mig min t-shirt.

Tio minuter? Ovanligt fort för Liv. Vad jag hade fått höra av henne förr var hon riktigt långsam, vilket hon även visat för mig de gånger hon skulle göra sig i ordning på morgonen.

***

"You are amazing Liv, I love your voice."

"And I love yours, Niall. I'm counting down."

"To what?"

"Until we meet of course. Goodnight."

"Goodnight Liv."

Jag hade memorerat de flesta sakerna jag och Liv hade pratat om, eller som hon hade sagt. Helt enkelt för att det gjorde mig lycklig. Väldigt.

Jag svängde in min svarta Audi framför Liv och Madisons lägenhet och tutade. Strax där efter kom Liv ut ur dörren. Hon var vacker, som vanligt. Med håret uppsatt i en slarvig bulle, ett par svarta jeansshorts och ett vanligt, vitt baslinne. Hon vinkade lätt till mig innan hon slog sig ned i bilen. Hon lutade sig fram till mig samtidigt som jag började backa ut ifrån deras uppfart och placerade en lätt kyss på min kind.

"Good morning sweetie." Jag såg i ögonvrån hur hon rodnade när hon, lika så jag, fäste blicken på vägen.

"Morning. Did you sleep well?" Jag ryckte på axlarna samtidigt som jag påbörjade den korta resan till Subway. Förhoppningsvis hade hon inget emot att äta där.

"Not really."

"Why?" Hon vände sig till mig och jag parkerade snabbt framför restaurangen, som låg på en av Londons gågator.

"Obviously because I was sleeping alone." Hon rodnade åter igen och jag tog hennes hand i min och kramade den lätt. Hon var så perfekt.

A.N:

Hej alla gullegrisar! Detta kapitlet slutar rätt fel, jag vet. Men jag håller på att dö av trötthet, klockan är 02:07 och jag har suttit med detta kapitlet sen kl 23 ca! Men jag lovar att uppdatera på lördag med så ni kan få reda på vad Niall har planerat.

Jag skulle bli superglad om ni kunde följa min vän @niallsweden och även kika in hennes FF's, det är även hon som har fått Liv döpt efter sig här i min FF. Bäst är du. <3

summerlove [h.s] || sweWhere stories live. Discover now