Første dag

215 7 0
                                    

Efter at jeg havde pakket ud, gik jeg ud på lejrpladsen igen. Jeg så, at der sad nogle drenge og piger ved lejrbålet. En pige viftede mig hen. "Hej hedder Fie" sagde hun. "Jeg hedder Gloria" svarede jeg. Hun grinte og kaldte på en af drengene. "Det her er Martin" sagde hun. "Hej, velkommen hertil" sagde han. "Tak" svarede jeg. "Alle der er kommet sidder her" sagde Fie. "Altså ud over nørden i hytte 3". "Jeg er i hytte 3" svarede jeg. "Ikke dig, din værelseskammerat" svarede hun. "Hun er vildt kedelig". Jeg nikkede. Jeg havde egentlig ikke lyst til at bagtale hende, men hun havde jo ignoreret mig, så det var vel ikke SÅ slemt. Min værelseskammerat kom ud fra hytten, og satte sig i et afsides hjørne af bål pladsen.

Så kom vores lærer hen til os. Hun præsenterede sig selv som Donna og sagde, at hun glædede sig til at være vores lærer. Hun sagde, at vi ikke var fuldtallige endnu, og at der ville komme en til i morgen som ikke havde haft tid i dag. Hendes navn var Cindy og hun skulle bo i min hytte. Jeg glædede mig rigtig meget, og håbede at jeg ville blive gode venner med hende. Vi tog en navnerunde. I alt var vi fjorten i klassen, hvilket var lidt af en forskel i forhold til min gamle klasse hvor vi havde været 30. Jeg fandt ud af at min værelseskammerat hed Trine. Efter at vi havde lavet navnerunden måtte vi gøre hvad vi ville. Fie kom hen til mig og spurgte om vi skulle lave et eller andet. Jeg svarede ja. Vi spillede lidt bold, men så blev Fie træt af det og gik hen til hendes værelseskammerat, Lene.

Jeg gik ind i hytten og satte mig ned og læste i min bog. Men så opdagede jeg, at Trine sad i sin seng med armene rundt om benene. Hun så ikke glad ud. Jeg var på en måde stadig lidt sur på hende over, at hun ikke havde sagt Hej, men jeg droppede at bære nag. "Er du ok" spurgte jeg forsigtigt. Hun svarede først ikke, men efter noget tid mumlede hun "ja". Der var nogle minutters stilhed, men så sagde hun stille "tak fordi at du spurgte". Det gik op for mig, at hun nok bare var lidt genert. Det er hårdt at starte på en ny skole. Jeg fik det med et dårligt over, at jeg havde været med til at bagtale hende. Jeg begyndte at tale om min gamle skole, og det fik hende til at åbne op. "På min gamle skole blev jeg mobbet" sagde hun. "De kunne finde på at skubbe mig eller stjæle mine ting, men for det meste ignorerede de mig bare. I frikvartererne var jeg altid alene. De kaldte mig "nørd" bare fordi at jeg elskede tegnefilm og var god til matematik. Så på min nye skole ville jeg gerne være anderledes. Men jeg var for genert. Og nu har jeg sikkert ødelagt det hele". Jeg fortalte Trine, at vi kunne være venner og om at jeg havde nikket til det Fie havde sagt. Hun sagde, at det var ok, og at hun meget gerne ville være venner.

SommerferienWhere stories live. Discover now