Hoofdstuk 16

1.1K 62 13
                                    

"Maar ik kan niet gaan!"

Over 14 uur zou het 2016 worden. Om precies 10 uur 's ochtends kwam ik uit mijn bed. Uit mezelf! Toen Nash me gister letterlijk uit mijn bed kietelde ben ik van mijn jetlag afgekomen! Wat een geluk is dat. Vandaag had ik nog een vrije dag, die was bedoeld om met de groep samen door te brengen. Feestend de laatste uurtjes van 2015 doorgaan...

Gister was geweldig. Ik doe al mijn kleren uit en stap onder de douche. Gister was een dag om nooit meer te vergeten. Nash en ik hadden zoveel plezier! Geen ongemakkelijk gedoe of wat, nee het was echt leuk. Ik heb zoveel gezien van de stad. Het was... geweldig.

Na een lange douche stap ik weer onder de douche en droog me snel af. Een ding waar ik een hekel aan heb: onder een douche vandaan komen, eerst sta je nog lekker onder een warme douche, maar dan gaat de warme straal uit en binnen een paar seconden sta je te bibberen van de koud.

Herkenbaar? Nee? Nou ik heb het wel en het irriteert me heel erg. Als ik later groot en rijk ben en een huis moet kopen of inrichten. Dan ga ik iets verzinnen dat het niet gelijk koud wordt als ik eronder vandaan stap. Goals in life.

Ik kleed me om in donkere ripped jeans, een zwart basic shirtje met drie-kwarts-mouwtjes, om mijn heupen heb ik een flannel van Nash geknoopt die ik ooit een keer uit zijn kast heb 'geleend'. Aan mijn voeten heb ik een paar all-stars. (zie foto hierboven). Ik spring op mijn bed en besluit Ky mijn vriendje te bellen. Zal hij me nog missen? Ik hem namelijk wel heel erg!

Hij neemt gelijk op.

{K-Ky, A-Ally}

A) Heyyy, Ky met mij!

K) Ally! Ik mis je zo erg!

Zijn stem klinkt vreselijk. En dat bedoel ik niet gemeen.

A) Is er wat aan de hand Ky?

Het is even stil aan de andere kant van de lijn, en ik hoor plots een snik. Huilt hij nou?

A) Ky? Ben je er nog? Huil je?

Het is weer stil.

K) Ally, kom asjeblieft thuis...

De bezorgdheid slaat om me heen als een deken van spijkers. Zijn depressieve stem dringt door tot diep in mijn hart. Maar hoe graag ik ook naar huis zou willen... Ik kan niet.

A) Ky... Je weet dat ik dat niet kan...

K) Ally, ik meen het. Je moet naar huis komen.

Tranen springen in mijn ogen. Zijn stem... En hij huilt. Ik heb Ky nog nooit horen huilen.

A) Is er wat aan de hand met mijn pleegouders?

K) Nee dat is het niet

A) Wat is het dan? Ky vertel het me!

K) Ik kan het niet zomaar aan de telefoon zeggen.

A) Waarom niet? Ky, asjeblieft ik maak me zorgen. Zeg het me. Wat is er?

K) Ik kan het echt niet zomaar zeggen! Kom gewoon asjeblieft naar huis!

Tranen lopen nu echt over mijn tranen.

A) Ik kan niet zomaar naar huis gaan. En dat weet je!

Ik hoor een hoop gerommel op de achtergrond.

A) Ky? Ky wat gebeurt er?

K) Ik moet nu gaan, maar kom asjeblieft naar huis...

Hij hangt op. "Ik kan niet." Fluister ik nog. Mijn wangen voelen nat van de tranen. Misschien weet Luke er meer vanaf? Ze zijn tenminste vrienden. Ondanks dat mijn stem nog steeds schor is bel ik hem op.

(L-Luke, A-Ally}

A) Hey Luke met Ally.

L) Hey Ally? Wat is er?

Zijn stem klinkt vermoeid. Alsof hij dagen niet heeft geslapen. Dat is niks voor Luke.

A) Weet jij misschien wat er met Ky aan de hand is?

Het is stil aan de andere kant van de lijn. Ik hoor dat er meer mensen zijn. Ze fluisteren. Zijn dan Fleur en Lisa?

A) Zijn Fleur en Lisa bij je?

L) Ally... Ky heeft me opgedragen om niks aan je te vertellen, maar kom asjeblieft thuis!

Zijn stem klinkt wanhopig.

A) Luke... Ik kan niet zomaar naar huis!

L) Waarom niet!

A) Zonder goede rede mag ik niet stoppen met de toer!

L) Wat een bullshit je wil daar gewoon niet weg!

Zijn stem klinkt boos. Zo klinkt Luke normaal nooit. We hadden nooit ruzie. Naja, die ene keer dan.

Ik deed mijn voetbalschoenen aan, pakte een bal en liep de deur uit. Het was weer eens tijd om te gaan voetballen. Ik had me nog niet aangemeld bij de voetbalclub uit de buurt, maar begon wel al te trainen. Alleen.

Het voetbalveldje lag niet ver van mijn huis en binnen 5 minuutjes was ik er al. Ik was de enige. Wat niet zo gek was, het was nog maar 6 uur in de ochtend. Op een zondag. De meeste mensen lagen nog lekker in hun bedje.

Ik begon met inrennen, 4 rondjes om het voetbalveldje heen. Hijgend stopte ik al na 2 rondjes. Tsja, mijn conditie was een flop. Maar 2 rondjes zal toch wel genoeg zijn?

Na 40 minuten een beetje oefenen kwam er nog een jongen het veldje op. Ik kende hem niet dus ging ik gewoon maar verder met dribbelen.

Met de minuut ergerde ik me meer aan de jongen. Hij was goed in voetbal en dat vond hij duidelijk leuk om te laten zien. Als hij tegen me aanbotst krijg ik er genoeg van.

"Gozer! Kijk eens uit je doppen!" Schreeuw ik naar hem. De jongen kijkt me amuserend aan. Hij heeft zijn blonde haren heel hipster omhoog gezet, zijn blauwe ogen kijken me uitdagend aan en hij heeft allemaal hele lichte sproetjes op zijn gezicht. "Waarom zou ik?" Gaat hij nu ook al brutaal doen!

"Omdat je je eigen kant van het veld kan gebruiken of kan oprotten." "Neh." Deze jongen leek wel heel veel plezier te hebben in het irriteren van mij. "Ik luister niet naar meisjes." Uit een woedevlaag duw ik hem zachtjes. Hij stapt geschrokken een stap achteruit, maar stapt op zijn bal en valt achterover.

"Nu moet jij eens luisteren klein meisje! Jij kan oprotten als je zo blijft doorgaan." Hij was nu in plaats van uitdagend heel boos. "Of anders?" Ik trek een wenkbrauw op. "Dat wil je niet weten." Hij staat snel op en gaat heel dicht voor me staan waarbij ik mijn hoofd omhoog moet richten. Jeetje dit doet zeer aan mijn nek.

"Laten we een potje doen. Wie wint mag blijven de verliezer mag oprotten." Stelt hij voor. Zijn warme adem komt mijn neus binnen. Het ruikt naar munt. Lekker. "Afgesproken."

Na 2 uur was het nog steeds gelijk dus stopte we maar. We werden voetbalmaatjes en uiteindelijk goede vrienden.

A) Luke! Je weet dat ik nooit tegen mijn zin hier zou blijven!

L) Wat nou als je daar liever ben dan hier!

A) Misschien is dat wel zo!

L) Je bent een vieze vuile slet. Wees nou een keer een goede vriendin en kom naar huis.

A) Dat kan niet! Hoevaak moet ik dat nou nog zeggen!

L) Totdat je naar huis komt slet. Ga maar lekker neuken met al die gozer daar. Ik hoop dat je lekker dronken wordt vannacht en morgen een kater hebt van weet ik veel!

A) Luke doe is niet zo gemeen!

L) Oja en verwacht ons volgend jaar maar niet meer te spreken!

Na die woorden hangt hij op.

***

Yoo hier hebben jullie een kutLuke. En een best lang hoofdstuk voor mijn doen 😂. Hoe gaat het met jullie? Met mij prima hoorr.

XNienke

The Boys ||Magcon #2Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu