Kapitel 15

972 40 1
                                    

Hayes perspektiv

Resten av den dagen och natten körde vi bara runt tills vi hade skakat av oss polisen. Det känns sjukt bra att vara tillbaka, men samtidigt är det något som säger mig att jag borde inte göra det här. Kanske för att jag kan hamna i fängelse. Kanske för att jag kan förlora mitt liv. Ingen vet, men så kommer det vara hela livet. Man måste ta risker och det har jag alltid gjort och det finns inte en sekund att jag ångrar att jag är uppväxt på det sättet. Båda mina föräldrar har alltid sagt till mig, "ta risker" det är väl det jag lyssnat på mest tror jag.

Det ända dåliga med att ta risker är när man gör det på fel sätt. Som när jag var otrogen mot Faith. Största misstaget jag gjort i hela mitt liv om jag ska vara ärlig. Liksom det ända som faktiskt betydde något för mig, lät jag slingra förbi mina fingrar och tappa taget om.

Att bara ligga i sängen och stirra upp taket och tänka igenom saker jag gjort gör mig klokare. Visst, jag är inte speciellt smart med tanke på vad jag gör med mitt liv, men det får mig att tänka till. Jag kommer nog aldrig vara otrogen igen, det är en sak jag är säker på.

Jag ser hur dörren in till mitt rum öppnas lite och små tassar kommer närmare mig. Jag förstår direkt att det är Keeda så jag hjälper henne upp sängen.
"Hej gumman" säger jag och klappar henne försiktigt över huvudet medans hon lägger sig ned bredvid mig.

Jag kollar mot dörren och ser mamma kolla på mig.
"Förlåt" säger jag lite tyst och kollar på henne. Hon suckar och koller bekymrat på mig.
"Jag vet att jag har gjort fel, hela tiden. Men det här är mitt liv nu" förklarar jag mig själv.
"Att bryta mot lagar är alltså ditt liv nu? Det kallas att vara kriminell Hayes. Att se dig på tv efter att du stulit en bil det skär, djupt in i hjärtat och jag är väldigt besviken" jag suckar.
"Förlåt, jag vet att jag måste skärpa mig, men vad har jag kvar egentligen? Faith? Knappast, jag tror att hon betalade ut mig från fängelset för att vara snäll" förklarar jag och mamma suckar, ser lite ledsen ut och stänger sedan dörren och går iväg.

Min mamma är väl den jag har sårat mest i det här, förutom det med Faith då. Jag vet inte heller hur jag ska gottgöra henne. Kanske bli av med mannen, en gång för alla och göra upp med Faith. Sedan kanske sköta mig lite bättre. Att göra hyss är en grej, att själa bilar är en annan.

Just nu känns jag bara som en stor besvikelse. Jag gör alla ledsna, på något sätt. Även Keeda och henne har jag inget gjort.

Faith perspektiv

Vad ska jag göra nudå? Kanske Hayes tror att jag har förlåtit honom för att jag betalade ut honom. Jag gjorde det som en god gärning liksom, fast jag förstår inte varför riktigt.

Igår var en speciell dag. Det var som att jag släppte ut en kriminell från fängelset för det första han gjorde var att själa en bil. Jag är väldigt besviken men jag kan inget göra. Jag är inte hans mamma direkt.

Jag har inte pratat med Jake på några timmar nu. Undra vad han gör. Jag tar upp mobilen och kollar. Inget sms, inget missat samtal.

Jag smsar honom men får inget svar. Jag testar ringa men jag kommer bara till telefonsvararen. Jag testar igen och samma sak händer igen.

"Hollie, jag far till Jake. Är strax tillbaka" ropar jag
"Okej" svarar hon och jag går ut till min bil.

Jag börjar köra mot hans lägenhet och när jag är framme så knackar jag på. Inget svar. Jag vrider på handtaget och det är öppet. Vad i hela?

Jag går in.
"Jake!" Ropar jag, inget svar. Jag hör något i vardagsrummet och går dit.
"Jake?" Frågar jag men ingenting där.

Jag kollar igenom hela lägenheten. Ingenting. Inte ett spår från varken Jake eller Dave.

Dom kanske är på affären.

Jag går ut till min bil igen och kör hem igen. Jag testar imorgon igen.

"Hej igen" säger jag när jag går in i lägenheten.
"Hej, det gick fort" svarar hon
"Ja, ingen av dom var hemma"
"Dom?"
"Dave och Jake" säger jag och börjar fundera på om hon är smått senil.
"Haha, vad dum jag är" säger hon och slår sig lätt på huvudet och skrattar stelt och jag skrattar bara åt henne.

Jag går in på mitt rum ovh lägger mig i sängen. Nudå? Dave och Jake är typ försvunna, Hayes försöker få sin såkallade image tillbaka och jag.. jag väntar bara. Jag väntar typ på att något ska hända. Mannen och hans såkallade vänner ska dyka upp igen. Att Hayes ska skriva till mig igen. Att Dave och Jake ska komma tillbaka. Jag bara vänta på att tiden ska gå...

☁️☁️☁️☁️☁️
❤️❤️❤️❤️❤️

A:N; Hoppas att ni gillade kapitel 😊

💗💗💗

Kommentera vad ni tycker och rösta för ett nytt kapitel

Mr. Bad Boy 2Where stories live. Discover now